Riverboat – Kieslings glemte skatt

Azul kom ut i 2017 av Michael Kiesling sammen med 2 andre spill – Heaven & Ale og det ennå mer ukjente Riverboat. De 2 siste druknet i at Azul ble Spiele Des Jahres og fikk masse buzz. Men en spurv hadde hvisket Sveinmain i øret at Riverboat var ennå bedre. Og denne kvelden, når høsten hadde kommet til Jørpeland, skulle det endelig testes ut – skikkelig!6D44C158-5A25-4D05-9E0B-171C2D791E7AAfro og Peter hadde ankommet Grotten og var alle klare for en regelforklaring. Riverboat er ikke ekstremt vanskelig – over 4 runder a kun 5 faser hvor en skal dyrke jorda, plante, høste og levere på opptil 2 båter(3 i siste runde), skaffe oppdragskort, og sette ut max 2 eventyrere(grønne menn, opptil 3 i siste runde) som scorer poeng for deg.

Hørt det før? Ja, mange andre spill har kanskje spill med samme tema, men Kiesling har klart å gjøre det hele med en twist. En velger selv hvilken fase en skal starte, og den som starter en av de 5 fasene får en fordel de andre ikke får. En kan sette menn i New Orleans – byråkrater som kan gi hele 20 poeng på slutten, og ikke minst havnefogden(gul brikke) som går langs kaien, og henter poeng til slutt for alle båtene han passerer, eller halvparten om du ikke kommer lengst med denne. 7A585B8F-43E0-4DE0-9FCE-6E696A98020AReglene satt som støpt og alle skjønte det kjapt. Her var det ikke så komplisert at misforståelser ødela spillopplevelsen. Men litt å tenke på var det. En måtte passe på å ha nok bønder til å dyrke de 8 jordbrikkene som kom opp i begynnelsen på fase en. Dyrker du færre får du levert mindre. Peter satset hardt på dette og startet vel alle disse fasene, med dertil fordel(en ekstra brikke). Peter var også sjefsdyrker. Han hadde tatt alle potetene og scoret 12 poeng tidlig på en låve i potetenga. Ingen andre var i nærheten. Afro satset på byråkratene i New Orleans, mens Sveinmain satset på havnefogden. Peter tok opp kampen med Afro, men helt overraskende på slutten så gav Peter Afro majoriteten i New Orleans. Han hadde aldri gjort det om det var Sveinmain kampen sto mot. Men han så noen andre poeng hverken oss andre eller Peter kunne finne på slutten. Det hele ble dermed en meget jevn batalje. Afro fikk sine 20 New Orleans-poeng, mens Peter måtte nøye seg med 10. Sveinmain fikk hele 29 poeng på havnefogden som han fikk til enden på skalaen og poeng for alle båtene sine. Mens Peter og Afro fikk 1/2 parten  av sine båter. De 29 poengene var vanskelige å ta igjen, og Sveinmain vant med 4 poeng på Peter og 6 på Afro. 4D189C4A-CBB2-4DA1-9BBF-A81C1F1C80FCVi fikk straks en aftermatch – ikke ulikt sjakkspillere som diskuterer spillet etter kampen. Hva kunne Peter gjort annerledes, og hvor glapp det for Afro. Elsker slike aftermatcher – og alle hadde vel sine muligheter til å vinne! Men vant gjorde spillet.

Riverboat: 9,5 av 10 på skalaen – blir spennende om karakteren går opp eller ned etter flere gjennomspillinger. 325A9878-3CFE-4A6F-91F0-623E33CC6F6CIngen spillkveld uten dessert. Peter ville introdusere Einfach Tierish til Afro. Det mest spilte auksjonsspillet i PG. Her gjelder det å få mest poeng på auksjonene, men ikke å sitte igjen med minst penger når spillet er slutt. Gjør du det taper du uansett om du leder med en hel hest. Lettere forklart enn gjort av Peter. Han hadde nettopp svidd av gode penger på en fet auksjon når spillet sluttet. Dermed vant Sveinmain med 7 poeng, foran Afros 2×0. 62AA52E3-B855-449C-B0A6-A7FA7FCF17EFAlltid kaffe etter desserten – denne gangen med No Thanks på menyen. Peter en real revansje. Han beholdt de gode harde pakkene og sendte mykpakkene til Sveinmain og Afro som bare tok i mot, og i mot. Dermed 2 tapere og en vinner som kunne gå ut i en herlig kald høstkveld å tenke: Nå begynner brettspillsesongen!

Sees neste mandag kl. 1930  i Grotten! Be there:-)C09DD041-4231-4297-B456-FC7DB6EF8170

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: