Istanbul og Torres

Mandag er Preikestolen Gamers mandag. Også midt på sommeren er et brettspillaktivitet på Jørpeland. 4 spillere med 4 forskjellige nasjonaliteter møtte på spillkjøkkenet, som denne uken fikk sitt offisielle status som internasjonal godkjent brettspill-lokal.

Første spill på bordet ble Istanbul med mokka-utvidelsen. Spillbrettet var dermed 4×5 og det gir lengre reiser mellom de utvalgte plassene. Med kaffe i spillet som en ny måte å samle diamanter på og guild-cards som ekstra fordel var det plutselig mange interessante valg. Siri startet og fikk tidlig i spillet tak i sin femte hjelper og en første diamant i den store moskeen. Hollender hadde sikret seg en fordel med å kunne reise mer enn bare 2 felt i en rett linje. Han bygget opp noen kjappe kombinasjoner som førte til mange billige diamanter. Peter og Abdullah samlet forskjellige varer og før alle hadde kommet i gang med å samle diamanter, hadde Hollender allerede 5 stykker og vant dermed overlegen.

Siri foreslo å spille Istanbul en gang til, noe som ikke ofte skjer i PG-sammenheng, men dette var et smart valg. Som supertaper sist runde fikk Peter lov til å starte. Han valgte å konsentrere seg om guild-cards. Ved hjelp av et bonuskort fikk han tak i flere slike guildcards. Ingen stoppet ham, for alle var opptatt med å samle diamanter så fort som mulig. Nå var det Hollender som satt parkert, for alt han planla ble utført av andre like før. Peter og Siri kom best i gang og begge hadde mye penger og spurtet til det ytterste hjørne for å sikre sine siste diamanter. Hollender kunne ikke stoppe dem. Abdullah samlet sine diamanter på den andre siden av brettet. Siri og Peter kom begge på fire, men så spilte Peter et guild-card som han kunne kjøpe en moskebrikke med rabatt og fikk slik sin femte diamant. Hollender og Abdullah kom begge på 3, mens Siri tok den andre plassen.

Alle var enige at noen guild-cards var veldig sterke, men når flere bruker dem vil fordelene jevne seg mer ut.

Abdullah og Siri sa takk for seg. Peter og Hollender fortsatte med Torres. Et meget taktisk spill med flotte tårnbrikker. Med to gamle sjakkspillere ble det hele en spennende affære. Etter en kort regeloppfriskning var spillet i gang. Peter startet og jobbet hardt for å holde Hollender utenfor slottet sitt. Men alle slott har mange innganger og de er kun blokkerte hvis det står riddere i veien i samme etasje, så Hollender fant en vei inn i Peters slott og ved hjelp av et kort kom han inn i nest høyeste etasje og i samme tur på samme nivå som Peter. Peter utvidet nå heller et annet slott, men også der var Hollender som rask fikk ut noen nye riddere på brettet. I sin siste tur utvidet Hollender et slott som han hadde alene. Så etter den første tellingen ledet Hollender med cirka 10 poeng. Nå var det viktig å passe på at Peter ikke fikk mer poeng og Hollender utvidet ledelsen litt etter runde 2. Peter måtte nå sette inn sine riddere for å få poeng, men dermed fikk han ikke bygget så mye. I den siste runden kom Peter på at han hadde misforstått bevegelsen ved å flytte ned en ridder. Samt regelen for poeng for kongen. En egen ridder skal stå på nivå 3 etter 3.tellingen, uavhengig hvor kongen står i slottet. Hollender utvidet forspranget og Peter så at løpet var kjørt for denne gangen. Peter var klar for en omkamp, men Hollender var nokså kokt i hodet og måtte tidlig opp. Det blir trolig snart en ny runde med Torres, som er mulig enda bedre med 3 eller 4 spillere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: