Tile placement

4 spillere møtte opp denne mandagen på den faste spillkvelden til Preikestolen Gamers. Etter en grundig håndvask som PGs egen HMS-sykepleier minnet alle om, var vi i gang med kveldens første spill, Carpe Diem. I dette spillet skal man samle brikker som man legger på et eget brett. Disse brikkene former vinranker, vann og hønsegårder som gir henholdsvis druer, fisk og høner når feltet er ferdig bygget. Disse varene kan gi poeng i scoringsfasen. Man flytter arbeideren til tilgrensende markedsfelt og tar en brikke som liger åpent der. Ved betaling av et brød kan man bli stående eller flytte til et hvilken som helst felt (i første utgave måtte man følge linjer til andre felt, i denne utgaven kan man flytte hvor som helst ved betaling av brød. Dette gir større og bedre valgmulighet). Når alle brikkene er tatt skal det settes ut en markør på scoringsområdet. Denne markøren gir poeng for tilgrensende kort. Når man ikke kan score mister man 4 poeng per tilgrensende kort. Peter og Hollender kom best i gang og klarte å sanke noen poeng den første runden. Afro fikk ikke poeng, men var fornøyd med viktige gullmynter som kan brukes som joker for varene. Sveinmain kom poengløs uten den første runden og mistet 4 poeng. Han samlet på passende brikker som både Peter og Hollender også klarte å tilegne seg og så kom han lett på etterskudd. Nå kan man få poeng på mange måter i Carpe Diem, særlig på slutten. Peter samlet mest poeng i løpet av spillet. Mest på grunn av mange brød og gullmynter. Hollender klarte å føle ham, mens Afro og Sveinmain fulgte med god margin. Etter fire runder med legging av brikker og samling av varer var spillet over. Afro fikk mest poeng for «banderole»-spor og for skorsteiner av ferdigbyggete hus. Hollender hadde bygget godt og fikk nesten full pott for sitt brett (26 poeng). Det ble en kamp om den første plassen og om den tredje plassen. Peter hadde 8 poeng for sine fontenekort og dermed sikret han en knepen seier.

1.Peter 107 2.Hollender 103 3.Afro 79 4.Sveinmain 77

Neste spill var Cottage garden. Spillet har en del overenstemmelser med 2-player patchwork. Her skal man med tetris-aktige brikker bygge hager og dermed score poeng. Brikkene man samler her er blomsterbed som man plasserer i en egen hage. Eventuelle ledige enkeltplasser kan man fylle opp med blomsterpotter og katter. Man får kun poeng for blomsterpotter (røde og blå). Alle spillere har 6 poengmarkører som de kan flytte ved scoring. Når de passerer en viss linje får spilleren en ny katt. Brikkene får man fra ett brett hvor en terning angir fra hvilken rad man kan ta. Terningen flytter seg med klokken, slik at man kan noen gang planlegge neste brikke.  Cottage garden spilles lett og i et godt tempo, selv om vi hadde en tenkemester med. Den siste runden må man betale poeng for å kunne gjøre en handling. Dette førte til at både Sveinmain og Hollender var ferdig med sine hager i slutten av runde nummer 5. Peter hadde to prosjekter igjen og det viste seg til å være smart. Han fullførte begge og vant mer enn det kostet ham. Afro fikk også viktige poeng den siste runden. Scoren var totalsummen av alle egne markører. Peter hadde tre på topp som allerede gav ham 60 poeng. 

1.Peter 67 2.Hollender 61 3.Sveinmain 59 4.Afro 57

Afro hadde observert at det var ganske mange katter i spillet og vi spilte med en limit på 2 katter, så strengt tatt trengte vi bare 8 katter. Det viste seg at limiten gjelder nok når man bruker kattene per hage. Kattene kan da også brukes til å få inn nye brikker når det er bare 2 i en rekke. Viktig informasjon som vi skal ta med neste gang. Cottage garden ble uansett godt likt. Det spilles lett og ser fargerikt og flott ut.

 

Kveldens siste spill var Ticket to Ride New York. Denne korte versjonen av moderspillet har vist seg å være en hit verden over. I motsetning til kortspillet gir spillet mestring og glede som kan sammenliknes med originalen. Poeng for billetter, ruter og severdigheter. Etter et kvarter var det hele over.

1.Hollender 35 2.Sveinmain/Peter 31 4.Afro 29

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: