PG-Cowboys!

Finalespillene: Taj Mahal, In the year of the dragon, Mangrovia, Hazienda, Kleopatra, Augsburg og Carson City
Finalespillene: Taj Mahal, In the year of the dragon, Mangrovia, Hazienda, Kleopatra, Augsburg og Carson City

Sveinmains abstinenser hadde nådd nye høyder etter 14 dager uten spilling. Og med plussgrader ute var det på tide med en sesongåpning i Grotten. Hele 5 spillere hadde meldt sin ankomst, men med 5 spillere synker antallet aktuelle spill dramatisk da en ikke kan dele seg i 2 og 3! Men heldigvis har Grotten et stort utvalg av 5-mannsspill. Hvilket skulle en velge. Vi tok den vanlige PG-metoden for valg av spill. Av 22 aktuelle spill valgte alle bort 3 spill hver som en definitivt ikke ville spille. Vi sto igjen med 7 spill, og kastet terning om hvem som skulle velge til slutt. Alle valgte bort et spill hver og Saulius fikk æren av å velge mellom Augsburg 1520 og Carson city som var de 2 siste kandidatene. Og valget falt på det siste.

Sheriffen har fått på hatten...
Sheriffen har fått på hatten…

I Carson City er vi alle cowboyer som skal bygge rancher, salooner og drugstores i Carson city. Men en må også ha veier til husene sine, sanke penger og ikke minst seierspoeng underveis. Før en kommer i gang er det rolleutvelgelse fra Sheriff til Outlaw. En må også prøve å skaffe seg gruver og rancher og kanskje et fengsel eller 2 for det gir pistoler som gjør det mulig å vinne dueller, noe som er viktig å byen. For i motsetning til Agricola som spillet kan ligne litt på, så kan en her utfordre motspillerne på fordelsfeltet der de står til duell. Den avgjøres av antall pistoler en har, pluss et terningkast, med dertil stemning! Og god stemning ble det.

Byen vokser stadig, men ikke alle får like mye inntekt...
Byen vokser stadig, men ikke alle får like mye inntekt…
Carson city er ferdig bygd, og det er bare en konge i denne byen...
Carson city er ferdig bygd, og det er bare en konge i denne byen…

Tempraturen ble høy og duellene mange. Saulius og Peter hadde sikret seg mest skuddkraft, og Saulius gikk for sheriffstrategien, og fikk selvsagt Cowboyhatt og var sheriff hele kvelden, men ville det gi seier? Peter var kritisk til at den som var sheriff forrige runde skulle velge rolle først og kunne være sheriff hele kvelden, men han hadde en plan. Han skaffet seg en enorm skuddkraft og i siste runde erobret han alle seierspoengfeltene og de som prøvde å duellere med han tapte. Sveinmain, Pift og Robert prøvde desperat å skaffe seg poeng med å bygge i byen istedet, og reddet litt av æren.

Men, ingen kunne gjøre noe med Peter, som kunne ri inn i solnedgangen over Carson City. Men hvordan gikk det med sheriffen? Han ble slept gjennom landsbyen og dynket i fjær og olje. 1. Peter 44, 2. Robert 36, 3. Pift 35, 4. Sveinmain 32, 5. Saulius 28.

Ingen kunne gjøre noe med byens beste revolvermann - Peter
Ingen kunne gjøre noe med byens beste revolvermann – Peter

Carson city falt godt i smak hos cowboyene i PG som tåler dueller. For Carson City er ikke spillet for de hårsåre. Litt flaks med terningen kan innvirke spillet, men da er det bare å skaffe seg skuddkraft i form av pistoler, og uten pistol i beltet blir du fort avkledd i Carson City…

Mens vi allerede var i Cowboyland med skyting som tema, så hvorfor ikke ta en runde Ca$h and Guns? Sveinmain hadde anskaffet 2. edition av spillet som takler hele 8 spillere og har med egen ny Gudfar-funksjon. Gudfaren kan be en av spillerene sikte på en annen etter at alle har siktet på hverandre. Det gjør Gudfaren til et ekstra attraktivt mål. I tillegg har det kommet mer enn bare penger med i spillet med ekstra kuler, plaster, kunst og diamater som krydrer det hele. Og alle får selv om potten ikke kan deles, hvis du ikke er død eller har feiget ut da. Da får du ingenting. Få plaster ble delt ut i de første rundene da de som ble siktet på feiget fort ut. Peter hadde fått en brukbar pott etter å ha vært med de 3 førte utdelingene. Når 4. runde går så sikter 3 stk på Peter. Når han har ingen plaster og i tillegg er svensk, så skal han vise mot og styrke og velger selvsagt ikke å trekke seg. Bang, bang, og bang, 3 nådeløse treff og han er ute av spillet, til stor jubel rundt bordet. Besviken må han se de 4 siste rundene fra sidelinja, og spillet for dertil dårlig score av han, da han klaget på mye dødtid:-) Vi andre gjør opp om de siste 4 rundene .Pift bærer preg av at han har 2 plaster og feiger ofte ut på slutten for å ikke havne som Peter. Etter 8 runder med moro er det hele over og det er telling. Saulius tar hevn fra Carson City og vinner det hele, mens Peter blir rullet i fjær og olje. Slik kan rollene skiftes. 1. Saulius 166000, 2. Sveinmain 160000, 3. Robert 88 000, 4. Pift 67000, 5. Peter DNF.

Peter fikk en tidlig død i Cash n guns...
Peter fikk en tidlig død i Cash n guns…

Ca$h `n Guns 2. edition var mye bedre enn forgjengeren, og skaper enorm stemning når alle skal sikte på hverandre på likt. Med 3 treff og 5 blanke skudd vet en aldri hva motspillerne har ladet pistolen med, og det gjør det hele til et fantastisk spill.

PG-latter med PG-letter!
PG-latter med PG-letter!

Sheriff Saulius gikk hjem, mens han ennå var på topp. Vi andre tok en runde Takras´PG-letter. Alle åpnet jevnt, og satt med 2 seiere hver untatt Pift som klaget sin nød. 3 runder senere så ledet Pift foran oss andre som fortsatt satt med 2 chips hver. Han hadde skikkelig dreisen på Saunaprinsessa og Black main og hadde stålkontroll, og selv med massiv motstand moste han alle ned i støvlene. Robert klaget over at han ikke var i stokken, så kanskje Takras snart må komme med en utvidelse?!?

Klokken var nesten 01.00 og det var på tide å stille klokken tilbake til 2015 igjen. Det var bare å grue seg til vekkerklokken ringer neste morgen. Men det er det som er prisen for å kjenne på ekte glede – brettspillglede!

Og for de som enda ikke har handlet inn påskespill. Her er et tips til spillsamlingen:

Kr. 29,90 på extraleker - løp og kjøp:-)
Kr. 29,90 på extraleker – løp og kjøp:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: