Funkenschlag, Augustus og Splendor

Et litt forsinket referat fra en onsdag før påskeferien. 5 ivrige spillere klarte å finne en ledig kveld og med mange grønne spillere falt valget nok en en gang på funkenschlag. Denne kvelden hadde vi endelig en debutant igjen. Kjell Henrik hadde vurdert flere ganger å ta turen til PG, men hadde nå endelig anledning. Han har visst nok et stort lager med kjente og gode spill hjemme, så vi håper å kunne se ham oftere framover. Pift var litt forvirret, for han pleier å kjenne de allerfleste på Jørpeland, men nå klarte han ikke å finne noen linker denne gangen. Tilbake til spillet. Det ble spilt med Frankrike-kartet som er en slags-hjemmebane nummer 2 for Peter. Pift hadde bestemt seg for å ikke sabotere denne

Startstillingen
Startstillingen

gangen og heller prøve å vinne selv. Budrundene var nokså forsiktige de første rundene og alle bygget rolig ut sine

Peter tenker og de andre venter.
Peter tenker og de andre venter.

kraftstasjoner. I nord var det travelt med tre spillere, Pift var alene i øst og Hollender kunne sole seg langs cote d’azur. Etter hvert kom de mer attraktive sentraler og Hollender fikk for overpris den første store 5-er sentralen, mens Peter gamblet og fikk så en billig 4-er sentral (29) for kostpris. Så gikk det flere ganger slik at Peter brukte lite penger og fikk mye ganske billig når alle andre hadde forsynt seg eller hadde passet. Hollender hadde bygget til 12 hus og Peter fulgte hakk i hæl. Men det var bare små sentraler på markedet, så Hollender måtte kjøpe en sentral for å unngå at Peter skulle vinne lett. Peter fikk så enda en stor sentral, men Saulius hadde endelig fått en stor kapasitet, men han hadde bare bygget 8 hus. Kjell Henrik hadde heller ikke investert nok i sentraler og det samme gjaldt for Pift. Likevel klarte Kjell Henrik også å komme på mer kapasitet enn Hollender. Peter spilte spillet rolig ut og var lite truet denne gangen. Bak ham hadde Hollender

Tett på brettet....
Tett på brettet….

bare 5E mer enn Kjell Henrik. Saulius hadde for lite penger til å bygge, mens Pift hadde kanskje spilt med litt liten risiko.

Endelig vant Peter Funkenschlag igjen.
Endelig vant Peter Funkenschlag igjen.

1.Peter 16 2.Hollender 13 3.Kjell Henrik 4.Saulius 12 5.Pift 11

Augustus
Augustus

Neste spill var Augustus da Peter ønsket et kjapt spill. Augustus spilles meget kjapt (uten Peter) og første gang var det nokså forvirrende for nykommerne. Saulius vant.

Peter gikk hjem og så ble det enda en runde med Augustus. Pift hadde nå en fin motor og klarte å score masse poeng med målkort, bonuser og sluttpoeng. Seier til Pift.

Til slutt kom splendor på bordet. Saulius, Pift og Hollender jobbet hardt

Det utrolig kjekke Splendor!
Det utrolig kjekke Splendor!

for å få raskest mulig mest mulig poeng. Hollender (17) vant før Pift (12) og Saulius (9).

En kommentar til «Funkenschlag, Augustus og Splendor»

  1. Tilbaketråkk: fha loan reviews

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: