Amun Re, Splendor

Amun Re tilbake i PG!
Amun Re tilbake i PG!

På grunn av flere omstendigheter ble det spilling på onsdag denne uken. Verten Robert var redd for en stor invasjon og folk ble bedt om å ta med stoler og hodelykter, men Robert ble reddet da bare 5 spillere kunne stille i Roberts Dark Room. Det var flere som reddet Robert, for spillene han hadde med seg på flyttelasset var fortsatt forseglet. Heldigvis hadde Hollender noen spill med seg, blant annet Amon Ra eller Amun Re som det heter på engelsk. Det var så lenge siden sist dette spillet ble spilt i PG at alle måtte sjekke baksiden av esken om det var noe kjent. Robert hadde spilt det før og husket det godt. Etter regelforklaringen var i gang. Den første budrunden startet forsiktig og alle fikk en provins for lite penger. Det ble mange tomter tidlig i spillet, slik at alle unntatt Hollender hadde mange

Peter kjøper sine ting mens resten følger konsentrert med.
Peter kjøper sine ting mens resten følger konsentrert med.

gårder. Hollender stjal fra offeret, mens resten brukte store summer som de stort sett fikk tilbake i form av inntekt og andre varer. Pift var rikest, men hadde ikke bygget pyramider. Etter det gamle kongeriket ledet Hollender (14) like før Vegard(13), Peter (12), Robert (7) og Pift. Budrundene ble nå ganske tøffe. Det var flere ganger noen måtte finne hell i andre provinser eller bruke kort som Peter gjorde flittig. Robert

Gode og harde budrunder!
Gode og harde budrunder!

bygget opp et stort rike i Øvre-Egypt og fikk 2 serier med pyramider og majoritet på den siden av elva. Peter gjorde også sitt beste med flere serier. Robert endret offergaven til bare faktor 1 og dermed ble det slutt på rikdom for Pift. Hollender og Robert holdt øye med hverandres utbygging, mens Vegard fikk liten konkurranse på den andre siden elva. Rundene gikk fort og det ble telling etter tre runder. Vi tok den steg for steg og dermed ble det meget spennende. Mange trodde Hollender eller Robert ville vinne, men det var Vegard som fikk poeng for alt og vant stort. Bak ham hentet Hollender Peter og Robert igjen da han fikk 6 poeng for mest penger. Medaljesanker Robert endte likt med Peter og dermed måtte Hollender finne tiebreak-kriterier. Robert hadde bygget flest og sikret dermed bronse. Pift fikk bare 8 poeng til og hadde dermed lite å juble for. Robert sabotasje gikk hardt utover ham denne gangen. Men i alt var det et kjekt gjensyn med et meget godt auksjonsspill!

Sterk seier av Vegard! Spennende om de andre to medaljene.
Sterk seier av Vegard! Spennende om de andre to medaljene.

Peter gikk hjem og kom att! Jakken hans hadde forsvunnet i Roberts

Splendor: en topper! Kort, kraftig og koselig!
Splendor: en topper! Kort, kraftig og koselig!

meget rotete leilighet?! Da roen hadde kommet tilbake avsluttet vi med en runde Splendor. Egentlig ville ingen spille dette med Hollender, men Robert hadde øvd hele uken og visste hva han skulle gjøre. Så fikk han tak i tre bonuser og etterpå en del poengkort. Han vant med ett poeng foran Hollender (15-14). Pift satte nye PR med 10 poeng med Vegard (9) rett bak seg.

Onsdager er også bra, så spilling blir det uansett i PG.

En kommentar til «Amun Re, Splendor»

  1. Takk for trivelig spillekveld og meget godt referat! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: