Funkenschlag, Fauna og dominion hinterlands

PG anno 2015! Man skal komme forberedt!
PG anno 2015! Man skal komme forberedt!

Denne lørdagen hadde Hollender invitert PG-gjengen til spilling. Hele 40% av spillerne var kvinner i kveld, for comeback-Kate hadde tatt med seg helgespesialisten Christine. Som forberedelse hadde Kate lakket neglene sine i klassisk spillestil (se bildet). Ellers var Pift (som er en av PGs mest lojale spillere for tiden) og Peter på plass. 5 spillere altså. Det begrenser ofte utvalget noe, men Hollender hadde funnet fram noen attraktive spill til fem. Peter klarte å forføre alle med Funkenschlag. Denne gangen ble Italia-brettet valgt og ingen kunne huske når det ble spilt sist. Christine fikk en grundig regelforklaring og kunne bruke sine utmerkede shoppingsferdigheter i dette spillet: kjøpe ting til riktig tid og helst for minst mulig penger! Det kunne merkes at det var damer rundt

Harde valg og tidvis mye konsentrasjon (eller mye telling)
Harde valg og tidvis mye konsentrasjon (eller mye telling)

bordet for allerede den første runden gikk de fleste sentraler godt over minstepris. Det lovet mye for de resterende budrundene! Alle unntatt Peter bygget i Nord-Italia hvor forbindelseskostnader var forholdsvis lave. Men istedenfor at det ble masse bygging, skjedde det spennende ting på sentralmarkedet. Tidlig i spillet kom det nemlig mange store sentraler som ble kjøpt for mye penger. Dermed stoppet utbyggingen og både Peter og Hollender måtte bruke sine store sentraler til å forsyne 2 hus med strøm. Men det kom fortsatt store sentraler på markedet. Hollender hadde monopol på uran som ble ganske billig. Kate hadde god og billig tilgang til søppel. I tillegg til denne uran hadde Hollender også

Tett bebyggelse i Nord-Italia.
Tett bebyggelse i Nord-Italia.

olje og kull. Peter hadde også sikret seg to store sentraler og han passet godt på at Hollender hadde mindre kapasitet. Dessuten valgte Peter å ligge sist, slik at råvarer blir billigst. Damene rundt bordet presset opp prisene i auksjonsfasen, slik at få store sentraler ble ikke kjøpt billig. Pift gamblet og gikk glipp av noen store sentraler. Christine fikk heller ikke store sentraler og da blir det det vanskelig å vinne. Kate påpekte at det hadde blitt stille rundt bordet, men det skjer når folk teller pengene sine, beregner handlinger og teller igjen. Men så fikk Pift samme kapasitet som Peter og seilte fram som favoritt. Men Pift liker å sabotere og presset prisene opp særlig for

Ingen Funkenschlag uten at noen må stå!
Ingen Funkenschlag uten at noen må stå!

Hollender, men da han kunne avgjøre spillet manglet han bare noen elektro! Sabotasje hadde blitt til selvskading! Hollender vurderte å avslutte spillet og gi Pift seieren, men han klarte det heller ikke. Dermed ble det en ekstra runde og Hollender valgte å ligge bak Pift og Peter som begge hadde 14 hus. Stufe 3 hadde kommet, men det var bare små sentraler (2-4 på markedet). Peter og Pift passet, men Christine måtte kjøpe en sentral. Så kom det en 50-sentral som Kate fikk kjøpt for 75. Hollender var heldig og fikk tak i en 5-er sentral til minstepris og klarte nå å forsyne 16 byer med strøm. Kate, Pift og Peter 15 byer som satte i gang en thriller-avslutning. Hollender kurset mot en trygg seier, men rett bak ham ble hver elektro tellet. Christine hadde bare strøm til 12 byer og lærte at man må ha en stor sentral for å kunne vinne. Pift hadde 4E mer enn Peter som hadde 3E mer enn Kate. Meget små forskjeller i en spennende runde med Funkenschlag.

Hollenders seier-grunnlag
Hollenders seier-grunnlag

1.Hollender 16 2.Pift 15 3.Peter 15 4.Kate 15 5.Christine 12

Spenning og gjetting i Fauna.
Spenning og gjetting i Fauna.

Etterpå ble det spilt Fauna. Vi brukte både grønne og svarte kort. Peter er en vandrende leksikon og viste sine kunnskaper igjen. Kjekt spill!

Oh. lever den der!
Oh. lever den der!

1.Peter 113 2.Hollender 81 3.Pift 77 4.Christine 57 5.Kate 53

Damene gikk hjem og guttene tok en avsluttende runde med Dominion

Dominion Hinterlands
Dominion Hinterlands

Hinterlands. Pift hadde hele spillet mange handlinger, men ofte bare få mynter til å kjøpe noe fornuftig. Peter hadde skaffet seg mange tunnel som gir gull ved discard. Det viste seg å være en god strategi for med disse kunne han etter hvert kjøpe mange poeng. Hollender hadde satset på mandarin men kom for kort til å slå Peter. Overraskende nok var det Pift som brukte mest tid denne gangen med sine mange handlingskort.

1.Peter 40 2.Hollender 35 3.Pift 25

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: