Wer sind das Volk???

Da er kampen om det tyske folk i gang
Da er kampen om det tyske folk i gang

Torsdag – PGs nye offisielle spilldag, men det er stille på alle sosiale medier. En begynner å lure, Wer sind das Wolk? Hvor hadde alle spillelystne blitt av. I desperasjonen sender Sveinmain en melding til Robert om han har lyst til å spille han nye to-manns spill «Wir sind das Volk». Robert var heldigvis ikke vond å be, og noen timer senere står det pizza og brus på menyen i tillegg til Histogames nye spill.

Fargene passer til tema...
Fargene passer til tema…

Wir Sind das Volk handler om den kalde krigen da BRD(Vesttyskland) og DDR(Østtyskland) sloss om å være det tyske folket. Målet for begge parter var å gjøre det så vanskelig som mulig for den andre parten og helst knekke konkurrenten. Etterhvert som historien skred frem var det lettere for BRD og klarte det, men DDR holdt ut så lenge det varte, helt til 1989 og murens fall. I spillet har vest(BRD) overtaket, og kan vinne ved at det blir 4 massedemonstrasjoner i øst, at solialismen kollapser, eller at økonomien blir så dårlig at landet mangler infrastruktur eller vestlig valuta. Øst(DDR) vinner hvis sosialismen seirer, 4 massedemonstrasjoner i vest, eller at staten overlever til 1989.

Erich Honecher kommer til makten: Levestandarden og sosialismen øker, mens tilgangen til vestlig valuta synker
Erich Honecher kommer til makten: Levestandarden og sosialismen øker, mens tilgangen til vestlig valuta synker

Men underveis må en gjøre viktige valg i de 4 epokene spillet varer. Hendelseskort kan brukes på 4 forskjellige måter og en velger etter tur. Sveinmain ble BRD og Robert ble DDR, men vent litt, var det tilfeldig? Etter litt reserch fant en visse likheter mellom Robert og tidligere leder for DDR, Erich Honecker, og han styrte DDR med like god autoritet og presisjon som Eric. Sveinmain prøvde å presse DDR ved å øke levestandarden i vest, for på den måten å gjøre DDR-folket misunnelige og fremprovisere demonstrasjoner. Robert dyrket sosialismen som igjen dempet demonstrasjonene og minsket misnøyen med sin «religiøse overbevisning». Vestlig valuta hadde han også nok av mens Vest slet med demonstrasjoner pga. urettferdighet og internasjonale avtaler. Alt lå til rette for at Robert skulle cruice inn til seier ved å lede landet gjennom 4 epoker.

Slutten av runde 3: Østlige og vestlige fabrikker har blit bygd kraftig ut.
Slutten av runde 3: Østlige og vestlige fabrikker har blit bygd kraftig ut.

Men i siste runde skjedde det noe. Øst gikk tom for vestlig valuta, og sosialismen var ikke nok til å dempe urettferdigheten mellom landene. Kun er par valutaer og opprørere skilte kamphanene, men til slutt vant DDR, og Rob Erich Honecker ved at sosialismen seiret og at de i tillegg klarte å lede landet til 1989. I mellomtiden hadde Robert forandret historien. Han bygde aldri muren, men tålte likevel at en del av folket rømte til vest.

1. Robert (Erich Honecker) 2. Sveinmain (Helmut Kohl).

Wir sind das Volk var et fantastisk tematisk spill hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Historiske hendelser kommer med på kortene, sosialisme, vestlig valuta og demonstrasjoner henger veldig godt tematisk sammen. Levestandard gir fordeler, men koster penger for DDR, men ikke for BRD, de har alltid nok vestlig valuta. 10 av 10 på tema(takras må tema som ny scoringenhet), ellers fikk spillet 9/10 av Helmut og 8/10 av Eric. Tidsmessig var det en vinner opp mot lingende tematiske spill som Maria og Twilight Struggle. Wir sind das Volk gikk unna på 3 timer uten regelforklaring, men neste gang går det nok mye fortere…

Erich the looser
Erich the looser
Erich the winner
Erich the winner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: