Die Burgen von Burgund

Burgen+Beer=good
Burgen+Beer=good

Etter en uke med bare en spillekveld var det endelig lørdag og det betyr alltid en håndfull spillere som kan møtes på kort varsel. Black Ant hadde et lite bord i sitt nye hus og dessuten kort vei til godt hjemmebrygget øl. Spill og bryggeprodukter appellerer til Pift og Hollender som hadde funnet veien til Ant’s nye ”loft”. Under betingelse at kvelden kunne avsluttes rundt elleve, men da har man i hvert fall tid til et godt spill.

Harde valg, men lett å spille!
Harde valg, men lett å spille!

Hollender hadde tatt med seg Die Burgen von Burgund. Pift påstod at han aldri hadde spilt det før og også Black Ant kunne ikke huske noe av dette spillet. Hollender serverte reglene, mens Black Ant serverte noen glass med hveteøl. Hollender startet med et brett med mange små områder som gav poeng tidlig i spillet. Pift hadde et lignende brett og tok en rask ledelse. Black Ant angret på valget av brettet da han hadde stort sett store områder, men etter hvert klarte han å komme tilbake. Så fikk han avsluttet flere områder med skip som gav ham første plass i rekkefølgen og ikke minst mange varer. Disse varene solgte han for

1.Hollender (blå) 2.Black Ant (svart) 3.Pift (grønn)
1.Hollender (blå) 2.Black Ant (svart) 3.Pift (grønn)

poeng og silverlings. Per solgte varesort fikk han 3 poeng så dette var god business. Hollender og Black Ant satset begge på dyr og dette gav mange poeng, slik at begge hentet inn Pift og kjørte fra ham. Pift satset litt for bredt og fikk så ikke avsluttet områder. De siste to runder hadde Hollender ledet mye, men han prøvde å berolige de andre med at Marog en gang ledet med over 60 poeng store deler av spillet og ikke vant likevel. Spillet gikk mot slutten og sluttpoengene ble store. Black Ant fikk over 30 poeng, men også Hollender hadde nesten 40 poeng. Så det ble en Hollender-seier denne gangen, for neste gang vil Black Ant og Pift huske hva de skal satse på.

Det vi husker fra denne korte kvelden er det gode ølet og koselig spilling. Oh ja, det ble servert en god pizza i tillegg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: