Høststemning i Marogs Village

De første høststormene uler rundt husene, mens 7 PGere synker sammen rundt spillbordene i Marogs Village. Merker at desto dårligere vær desto triveligere er det å spille brettspill. Da blir det mye kos fremover. Kos ble det også denne kvelden.

Fantastisk rask utbygging av jernbane i Frankrike
Det ble mye sabotasje mot gult og sort.

Sveinmain hadde tatt med Paris Connection, et enkelt men genialt spill hvor en skal bygge jernbaneruter i Frankrike med Paris som utgangspunkt. Skillz hadde vært der før, og de andre fikk en kjapp innføring. Kort fortalt skal en sette ut tog i en av de 6 fargene som kan øke selskapets verdi, eller trekke inn en aksje. Det røde selskapet føk tidlig avgårde og ble meget populært, og det tok ikke lang tid før det var tomt for røde tog. Men så begynte de andre fargene og eskalere og noen passerte de røde togene i verdi og dermed ble det ikke så kjekt å ha røde tog likevel. Skillz hadde god kontroll på feltet med mange tog i de mest verdifulle fargene og kunne dermed bygge, bare for å bygge uten poeng for de andre selskapene og så var spillet over og det ble telling. Skillz ble derfor togbaron i Paris, og kunne sende oss andre i Guilliotinen.

1. Skillz 156, 2 Kaoleena 146, 3. Sveinmain 143, 4. Takras 130

Spillet passer godt i situasjoner der man har 20-30 minutter å drepe, inklusiv regelforklaring. Dette blir gjerne litt for enkelt for PG-ere, men det kommer sikkert frem en gang i blant som en filler.

Tchoo tchoo!
Hvilken bestefar skal i grava, tenker de unge
Akkurat som på esken!

Som vanlig i det siste når vi har vært i Marogs rike, så kommer Village på bordet. Kaoleena, Peter, Styrmann og Sveinmain skulle kappes om å bli den beste beboeren i byen. Spillet er meget velbalansert mellom 6 ulike satsningsområder, reise, marked, kirke, kommunehuset, gårdsdyrking eller produksjon. Og det er umulig å satse på alt, det har en ikke tid til. Peter satset tidlig på Markedet og fikk følge av Sveinmain som også prøvde seg på markedsstrategien. Kaoleena prøvde seg på kirke og kommunestyre, mens Styrmann satset litt på det meste, og hadde en stor produksjon. Folk ble sendt inn historiebøkene og det fyltes godt opp der etterhvert. Det ble kamp om å sende bestefar i grava, og til slutt kunne Peter med en utsøkt manøver gå i kirken, sende sin 1. generasjons bestefar fra gården til kirkeposen for så la tiden gå til å sende sin 2. generasjons oppdager i historiebøkene. Styrmann ble dermed snytt for sin plan om å gjøre det samme, og det ble telling.

1. Kaoleena 46 2. Peter og Sveinmain(likt på tiebreak av tiebreaken) 42 4. Styrmann 39.

Styrmann hadde et ønske om å teste Africana, et meget vakkert spill som handler om, ja – nettopp Afrika. Her var vi oppdagelsesreisende fra hver vår nasjon som skal oppfylle oppdragskort, og samle skatter på det afrikanske kontinentet. For å flytte seg må en ha kort, og for ha kort må en velge kort som handling. Men får en tak i tjenere som kan brukes igjen og igjen så sparer en tid. Det ble litt leting til å begynne med hvor de forskjellige byene lå, men etterhvert så satt det sånn nogenlunde. Det ble en del reising fra nord til sør, og desto flinkere du var desto mer penger fikk du til å kjøpe skatter som igjen gav mere penger. Etterhvert var det ikke flere skatter igjen, og spillet ble avsluttet. Det var duket for telling. 1. Sveinmain 56 2. Styrmann 51 3. Karoleena 43 4. Peter 40.

En god og oversiktlig illustrasjon over Afrika
Hvite mann Sveinmain føler seg lost uten assistent
Storkosing med Africana. Gjett hvem sin tur det var!

Men hva med det andre bordet? Skillz og Takras hadde på forhånd avtalt å spille Mage Knight i kveld hvis oppmøtet tillot det. Og sannelig, med 7 spillere så gjorde det nettopp det. Marog meldte seg glatt frivillig til dette storslåtte spillet, hvor vi er sinnsykt kraftige krigere fra en annen dimensjon, hvis eneske ønske er ære og berømmelse, uansett hvordan det oppnås. I Mage Knight har alle en lik bunke med kort, med unntak av ett. I løpet av en runde har en av oss brukt opp bunken, men før den er tom, går det på turer.

På en tur spiller vi kort med to egenskaper, en basis og en avansert. Den avanserte krever mana, og det er ikke lett tilgjengelig. Men om vi får mana, kan kombinasjonene med kortene være helt utrolige! Vi kjempet oss gjennom hver for oss i dette opplæringsscenaret siden Marog var med for første gang. Skillz viste sine ferdigheter og at han hadde spilt det før, og det begynte å bli liten tvil over hvem som vant. Takras ble level 4 rett før avslutning. Men Skillz skulle bare gjøre én siste ting før vi avsluttet spillet, men det kostet ham dyrt! Han gikk ned i en hule for å bekjempe et tilfeldig monster. Og han fant frem kortene sine og tok skaden og drepte det etterpå. Men! Marog oppdaget at Skillz brukte sol-mana i hulen. Det er ikke mulig. Denne feilen var såpass grov, at hele planen til Skillz gikk i vasken. Takras og Marog gned seg bokstavlig talt i hendene da dette ble oppdaget. Kanskje han ikke vant likevel? Skillz ble nødt til å ta imot masse skade, og tapte enormt på dette. -8 poeng for skadene, samt -3 poeng for å være den mest oppbanka helten. Det satte ham til slutt bare ett poeng foran Takras.

1. Skillz 30, 2. Takras 29, 3. Marog 15

Mage Knight er et tungt spill, men egentlig ikke. Flyten i spillet er veldig enkel å forstå, og takket være de niftige arkene han hadde anskaffet, var oppsettet over veldig kjapt. Det som er greia med MK er de små reglene her og der, slik som den Skillz erfarte bittert. Han visste om den, men glemte den totalt. Dette er et flott spill, og neste gang satser vi på å «rekruttere» flere, eller spille med de som allerede kan det!

Meget flotte spiller-ark som gjør oppsett raskere og oversikt greiere
Byen ble oppdaget av Marog
Helter på tur. Blåbærtur?

Til slutt var det 10 minutter igjen til Skillz måtte dra, og Sveinmain tok frem Ouga Bouga, et fantastisk memory-spill. Alle var selvsagt skeptisk på forhånd, Kaoleena såpass at hun trakk seg før spillet begynte. Etter en litt famlende åpning kom alle temmelig raskt inn i det, og Styrmann fikk kjørt seg skikkelig. Når han begynte å dra på ordene sto alle klar med fingeren og med en gang han sa feil hev alle seg frem og pekte på han og sa høyt HO! Det gjentok seg en del ganger og Styrmann fikk vel nesten hele bunken og ble utropt til vinner(selv om en egentlig skulle ha minst kort). En flott avslutning på en herlig høstkveld. Satser på storm og regn neste mandag også, for da er det digg med brettspill…

Da passer det best med video fra seansen!

4 kommentarer til «Høststemning i Marogs Village»

  1. Det som ikke er nevnt, er at siden underdog ble alene på ferga rakk han hele 10 runder med St.Petersburg…og vant følgelig 10-0 på walkover. Imponerende! Cd singel og T-skorte er på vei i posten!

  2. Tipper Skillz benyttet sjansen da han har vinnerinstinktet på topp(selv om det ikke alltid er tilstede)! Ellers imponert over billedkommentarene denne gangen. Tenker spesielt på Village-paret og hvem sin tur er det mon tro(-:

  3. Eneste grunnen til at det ikke ble mer enn 10-0 var at jeg måtte ta meg en pust i bakken og kjøpe meg en pølsemeny på ferja. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: