Oktoberfest

Storslått oppmøte fra byen i dag. Nappeto, Kim og Skillz hadde tatt turen, i tillegg med ekstra lang reise fra Tyskland for Dominik. Ikke rart, når det er Oktoberfest i PG. Black Ant presenterte det flotte Loftet, og tilbød mange godsaker i form av spill, sommerøl og whisky. Og var du sulten, så var det varm suppe med tilhørende baguett på siden. Fantastisk godt vertskap denne kvelden.

Krig og religion går ofte hånd i hånd
Og det er ikke alltid tydelig hvem bakmennene er

Det ble kanskje mer snakk enn spill denne gangen. Mange nye bekjentskaper for de som ikke hadde truffet hverandre, og mange samtaler om mat og drikke. Men Nappeto hadde stort ønske om å teste sin nye ervering; Comuni. Nappeto hadde gjort stort inntrykk av spillet for å få dette spilt i kveld. Da Funkenschlag kom på det andre bordet, var ikke Takras vanskelig å be. Skillz og Dominik kom frivillig lenge før. Dette spillet har en startspiller kun én gang i spillet, deretter går det rundt og rundt, ikke ulikt Alien Frontiers og Ticket to Ride, etc. Du kan velge mellom å by på nye bygningskort, ta inntekt eller trekke inn auksjoner du leder i. I tillegg har du alltid lov til å bygge etterpå, dersom du har kort på hånd. For å trekke inn kort, må du ha ledet auksjonen en hel runde. Du trenger ikke ta dem, du kan satse på å holde ut lengre. Når bunke A med byggkort er tom, blir det invasjon. Alle må legge inn soldater i forsvar til fellesskap, eller kun til eget bruk, hver med sine fordeler og ulemper.

«Skal jeg bare ta bildet av vinnerbrettet med en gang?» Spurte Takras Skillz, lenge før spillets slutt.
Suveren vinner og taper
Ikke fullt så tydelig å gjenkjenne vinneren denne gangen

Det var ingen store bud den første runden, alle startet forsiktig med 1 gull sammen med sin brikke. Men så ble det overbud med 1 ekstra gull. Ikke store pengene. I begynnelsen er alle forsiktige. Inntektene er minimale og ressursene deretter. Dominik satset tidlig på militær styrke, mens Skillz gikk for religion og konstruksjon. Nappeto hadde litt av hvert, mens Takras ville ha gull tidlig i spillet. Men Takras klarte ikke å se flyten i spillet og dermed planlegge, og hadde derfor ingen ting å stille opp med i løpet av spillet. Dominik var alltid sterkest i krigene, og i den første krigen gikk alle unntatt Skillz ned til 0 i krig grunnet felles satsing, og Skillz klarte seg fint med sin ene. Andre runden var det nesten ingen som la inn noe i fellespotten, men Dominik som var så ivrig etter å få den største poengbrikken, la inn alt han hadde i fellespotten. Men ingen ting til seg selv. Bare én militær hadde vært nok. Han reddet resten, men ble inntatt selv. Sluttellingen var ikke veldig spennende, det som var mest interessant var hvem som kom på 2. plass. Men Nappeto kom med en knepen seier over Dominik.

1. Skillz 55, 2. Nappeto 47, 3. Dominik 46, 4. Takras 27

Comuni var et interessant spill med flere vanskelige valg. Skillz viste at en målrettet bygging ville føre til solid seier, men stort sett kun takket være Dominiks vanvittige militærinnsats den tredje krigen. Det kunne satt Skillz tilbake mange poeng.

Når Sveinmain ikke er med, går det fra Nicht til Schlager!
Hollender skryter (?) av sine elektro
Endelig vant jeg!!!

Funkenschlag har vært fast ingrediens på loftet i årevis. Denne gangen kom Brazil-brettet på bordet. Spørsmålet var med hvor mange spiller? Peter kom ikke (han angrer nok når han leser dette!) og det ble satt opp til 3 spillere. Men så kom Pift til denne oktoberfesten. Det hjembryggete ølet ble rikelig servert og spillet startet med den første auksjonen. Hollender kjøpte 4-en, Kim 3-er og Pift og Black henholdsvis 7 og 8. De første byene ble forsynt og spillet gikk fort. Pift hadde registrert dette tempoet og koste seg med det. Hollender klarte ikke å øke kapasiteten og kom på etterskudd. De andre hadde bedre kapasitet, men mangelen på nye bedre sentraler gjorde at kraftverkmarkedet stagnerte. Black Ant satset først på olje og senere på kull. Dette var et risikoprosjekt for kull hadde blitt mangelvare. Kim så dette og prøvde å holde Black Ant nede. Dette klarte han flere runder, for Black Ant kunne nå ikke bygge ut. Hollender slet fortsatt med hellet om bedre sentraler som siste mann. Han bestemte seg nå for å bygge i påvente av bedre sentraler. Da stufe3 startet kom endelig bedre sentraler. Hollender økte nå til 13 og valgte å ikke bygge. Pift kom på 13 og bygget videre. Så lot Kim Black Ant få tilgang til kull og bygget så fem byer i løpet av turen sin. 17 byer hadden han bygget, men bare kapasitet til 14 byer. Denne gavepakken tok Black Ant hjetrelig imot og bygget også 5 byer og kom på 15 byer. Hollender og Pift hadde fått en sterk neste runde og dette ville Kim ikke vente på. Black Ant kom best ut av kraftverkkampen også denne gangen.

Hurtigspilling før ferja går

Etter en pause med mer øl, suppe og brød ville Nils spille mer. Valget på Egizia. Hollender, Takras og Dominik ville vær med. Dominik fikk en rask innføring og så ble båtene satt ut i høyt tempo. Korn, steiner og nye mannskaper ble hentet. Sfinxen (i form av poenkort) og andre store bygg ble bygget. Nils satset mye på kort og passet på at han ikke ville være sist. Hollender bygget ivrig på gravene, mens Takras og Dominik spredte sine satsinger. Det hele gikk ganske raskt og likt til den tredje runden. Da tok Hollender og Nils en liten ledelse. Takras og Dominik slet med å få sammenhenger mellom antall menn og steiner og dermed ble det mindre uttelling for dem. Nils klarte seg godt med poeng også denne gangen. Med mange kort på hånd trodde han at seieren var uunværlig, mens så kom Hollender som siste mann stadig nærmere (9 poeng for gravene, 10 for 2 steiner 4 steder, 12 for gravene og 9 for gravebrikker) ble det likevel spennende. Hollender og Nils kom helt likt på 121 poeng. Tiebreaker! Nils kom der først, så det var forskjellen. Flott spill også denne gangen.

1. Skillz 121 (først), 2. Hollender 121, 3. Takras 94, 4. Dominik 74

Rekker alltids et vinnerbilde

Som med ferja så er det alltid hastverk. Kim fikk oppleve en brettspilleiers mareritt som resultat. Village kom nok en gang frem – er dette det nye Funkenschlag? Men da Egizia var ferdig og allerede da var tiden knapp, så var de ennå ikke ferdige her. Kim hadde nesten fått markedet helt for seg selv, med bare Black Ant som utfordrer. Nappeto var helt alene på reise, og det var stort fokus på de forskjellige områdene. Den siste plassen i krønike gikk full, og de sluttet spillet uten den siste runden. Tellingen var kjapp, og alle bitene og komponentene ble skjøvet ned i boksen uten form for sortering eller rydding. Forferdelig!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uvanlig å se
Whippa!

Før kveldens slutt ble det klart at vi måtte ha en avslutter. Ave Caesar! Men denne gangen ville det vise seg å være en runde uten klimaks. Veldig få som mistet kort. Alle husket og fikk til å levere mynten. Kun Dominik som ble stanset gang på gang. Ellers, lite dramatikk. Ave Caesar kan vel ikke vinne hver gang, men det er kjapt og morsomt uansett om det blir mye heisa eller ei.

4 kommentarer til «Oktoberfest»

  1. Grunnen til at alle biter ble feiet ned i eska uten sortering kunne kommet bedre fram. Etter å ha vært på Spill-o-Rama har jeg nemlig lært at å rydde i spill man har brukt er oppskrytte greier….man bare hiver det sammen, så kommer noen andre til å rydde opp!

  2. Fysj! Her burde det vært advart mot drøyt innhold og særs sterke bilder! Mer prat enn spilling – uheldig. Ikke sortere verdifullt innhold, men bare sope sammen komponeneter som vissent løv – uholdbart 🙂
    Noen av dere som har tenkt dere til Essen neste uka da? Jeg og en kamerat har flybillettene klare; Mekka, her kommer vi!

  3. Ja, burde absolutt stå en advarsel med «IKKE KLIKKE HER!!» og så en advarsel om sterke bilder. Men håper Kim kom hjem og fikk sortert dette så han kunne sove godt den natta.

  4. Er sortert etter alle kunstens regler…med søte små poser til korn og penger og det hele.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: