En delikat engelsk whisky-aften

Afrika!
Kos med spill og drikke

Black Ant har fått en ny kollega fra Tyskland som er på visitt. Det tok ikke lang tid før Ant fant ut at han likte brettspill han og. Naturligvis ble han invitert til en PG-kveld, og han godtok med stor iver. I tillegg ble det lokket med whisky av fineste sort, sammen med brettspill av fineste sort. Ekstra artig når dette er på en fredag, og ingen trenger å jobbe dagen etter.

Dominik kunne flytende engelsk, og vi kunne alle engelsk eller norwenglish om det skulle bli for vanskelig. Marog og Takras møtte opp litt før tiden, men så begynte det å strekke ut. Hvor var tyskeren? Trodde de var punktlige? Han kom omsider en god tid etter. Takras hadde fått Africana i math-traden, og siden det er en liten mulighet for at dette kan bli et av årets spill i Norge, måtte det selvsagt prøves ut! 4 spillere, og alt foregikk på engelsk.

I Africana har vi en kjent mekanisme med korttrekking og reise ved bruk av kort. Afrika er inndelt i to soner, en brun og en hvit (hmm). I bunnen ligger det 5 reiser, hvor start og slutt er definert. Når du går innom startplassen, kan du legge en markør der for å si at du vil på reise, og du får en belønning som takk for at du vil. Nå kan du passere målbyen når det passer deg, og du får belønning om du gjør det, i form av penger og poeng. Men skynd deg, de andre spillerne kan også gjøre akkurat den reisen før deg.

Vinneren likte spillet best

I tillegg kan du få tak i skatter som er gravet ned. Disse «kartene» kan du kjøpe, og de du kjøper i nord ligger alltid i sør, og vise versa. For å reise trenger du spille et kort i riktig farge på målplassen. For å få kort, bruker du en runde på å trekke. Så spillet minner veldig på Ticket to Ride i måten handlingene er oppdelt i. Du har 3 valg, og når ett er gjort, går turen videre.

Én ting fant vi ut veldig fort. Flaks har mye å si. Black Ant var tilfeldigvis i nærheten av en ny reise som ble avdekket, og han gikk selvsagt innom den, og fullførte samtidig en annen reise, som igjen avdekket en start rett ved siden av ham. Og når han så reiste sør, dukket det sannelig opp nye reiser akkurat der han var. Vi andre, vi slet med å få reist i det hele tatt, og ikke minst å fullføre dem.

1. Black ant 45, 2. Marog 34, 3. Dominik 23, 4. Takras 22

Uansett hvor favoriserende mot Black Ant spillet var, var det en fin opplevelse å spille. Vi ble alle enige om at dette kunne de fleste familier ha i hjemmet sitt, men at det ikke nødvendigvis var et spill for oss.

Det var rikelig med nytelse denne kvelden. Både Black Ant, Marog og Takras stilte opp med whisky av forskjellige sorter og årganger. Noen var meget milde, mens andre stilte opp med mer røksmak. Black Ants sommerøl hadde fått mer kullsyre i seg, og ikke bare helt på toppen. Den var litt mer bitter i smak, men likevel veldig lett å drikke. En frisk drikke denne kvelden.

Første gang med 5 spillere
Dominik sind gut!

Sveinmain kom til slutt, og vi fyrte opp The Speicherstadt. Denne gangen brukte vi skjulte penger, og det økte intensiteten og tanken på valgene. Det å ikke vite hvor mye de andre har ble en vanskelig affære, og planene gikk ikke alltid som de skulle. Takras og Sveinmain satset ikke på brannmenn, og lot bygningene sine brenne. Det ble noen få minuspoeng, men de tenkte at det skulle gå greit. Dominik slet med å få kontrakter, og varene han fikk gikk i øyeblikkelig bytte i penger. Men så kom det plutselig en runde med hele 5 lasteskip av 6 kort, og alle ble garantert varer. Men ble det de varene de skulle ha?

Det var vanskelig å avgjøre en vinner, selv mot sluttellingen. Brannmennen hadde en god del å si her, for minus 10 poeng i løpet av spillet kan virkelig svi og være avgjørende. Som ofte er i spill, er at vinneren er den anonyme som ikke gjør mye utav seg. Ingen som saboterer ham, for han er jo ingen trussel. Eller? Kanskje det bare var den vanlige «la nybegynneren vinne»-regelen vår?

1. Dominik 25, 2. Marog 21, 3. Ant 13, 4. Main 11, 5. Takras 1

Takras kom over 0-punktet! Var han i det hele tatt med? Et kjekt og kjapt auksjonsspill, spesielt om pengene er skjulte. Dominik vant, og ga det selvsagt en 10-er i spillopplevelse. Det ble godt mottatt denne kvelden. Skjulte penger gjør trikset.

Black Ant tok båten til Africa
Black Ant tok båten til Africa

Nå var det på tide med litt alvor. Liv eller død! Eller begge deler. Life Boats stod for tur, og med 5 livlige mannfolk hvor noen nyter god whisky og sommerøl à la Black Ant, så ble stemningen meget god. Båtene settes ut, og en av dem ble selvsagt fjernet siden vi bare var 5 av 6 mulige. Jo flere i dette spillet, jo bedre. Her er det ingen flaks, kun sosial manipulasjon. Dette er Sveinmain mester i, men alle vet hva han pleier gjøre. Marog begynte å få alle mot Takras, selv om han ikke lå i nærheten av å vinne. «Han dater lillesøs» ble det sagt, og selv om det var et teit motiv, så hengte alle seg på det. Men, Sveinmain trodde han var trygg, og det skulle han ikke gjort. Han havnet på en enslig jolle, der han ble tvunget til å hoppe tilbake i, og kun to av sine egne farger. Men se! Der kom det lekkasje igjen, og båten sank. En trist slutt for Sveinmain. Den siste båten kom heller aldri frem, og vinneren ble Black Ant med en liten margin over Marog. Det ble en kjempeflott sesjon med Life Boats.

Dette er en gammel versjon av spillet Sveinmain har fått tak i, men det gjør virkelig sitt. Et spill som ikke bør tas for seriøst, og gjerne når stemningen allerede er god og samspillet godt. Her nytter det ikke å ta seg nær av å bli stemt mot, for det skjer absolutt hele tiden.

Ellers lite dramatikk underveis
Nederlenderen triumferer over tyskeren

Hva er vel en kveld uten Ave Caesar? Dette måtte selvsagt Dominik være med på, og oppleve en av PGs yndlingsfiller. Det ble lite kamp i svingene, og få måtte ofre kort for bevegelse. Alle fikk levert mynten, enten i runde 1 eller runde 2. Det var dessverre liten dramatikk i kveldens race. Dominik stanset rett før målstreken, og fikk nok en tommel-ned av Caesar. Men han digget spillet, og det var absolutt en fin runde, tross mangel på DNF.

Da var det på tide å ta morgenkvisten på alvor, og finne døren hjem. Det er deilig med en fredag der spilling kan kombineres med kos og drikke, og virkelig få senket skuldrene sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: