PGs nye sekretær?

Seriøs vinner
Hele 3 DNF før mållinjen

Pift hadde med seg en ny gjest i kveld, enda en person fra Peters arbeidsplass. Det ble fort bestemt at hun skulle kalles Sekretøsen, ut fra eget valg. Hun var tidligere kjent med Stigespillet og Monopol, ikke ulikt andre Muggles der ute. Kunne vi i PG helbrede henne og vise henne ordentlige matretter, eller ville hun få skrekk og gru i seg og aldri returnere?

For å begynne mildt mens vi ventet på Saulius’ ankomst, fant vi frem forretten Ave Caesar. Meget lett å smake på, og det er en fest for ganen underveis, med mange overraskelser og hindringer underveis. Peter var fast bestemt på å vinne, og ble førstemann over startstreken. Takras fulgte like bak, og blokkeringen begynte. Pift var ikke vanskelig om å be, men alle kom seg fremover det de skulle. Peter satt en stopper for Takras, som måtte ofre et 5-kort allerede i første sving. Scenen var satt. Det var ingen nåde, selv ikke for nykommeren. Mange kort gikk til spille og mange yttersvingen ble tatt. Takras og Sektretøsen ble tvunget til å levere mynten til Caesar neste runde, og det er virkeig skummelt om blokkeringen skjer. 1. Takras, 2. Peter, DNF: Resten!

Takras har kommet helt inn, med Black Ant for å hente hovedgevinsten
Orienteringsmester Black Ant visste veien best

Nå som forretten var konsumert, var det på tide med en hovedrett. Hovedretten er god som gull og skatter, med en dose forbannelse over seg. The Adventurers: Pyramid of Horus er neste på menyen. Forklaringen av ingrediensene gikk som smurt, men det er ikke alle som får med seg handlingskraften sin basert på buljongterningene i begynnelsen. Alle hadde en lett entré i pyramidens inngangsparti og prøvde å få med seg førstehjelpsskring og annet. Saulius gikk rett etter slangene, mens Takras hoppet glatt forbi denne delen og gikk for hovedpremien. Black Ant fikk seg noen hjelpemidler til å få et idol, og stormet inn mot midten han også. Pift var forsiktig, men ofret seg med en mumieskade for å få seg skatten han siklet etter. Sekretøsen var også i det forsiktige laget, men var heldig med kortene, da det ene etter det andre ble lagt med bildesiden ned. Peter var usikker på sin strategi, men gikk også i baret ved å få skade etter skade. Black Ant var vel fremme ved sitt idol, og trillet 5 terninger. Han trengte en serie fra 1-5 og hadde to hjelpemidler. Men; han fikk straight på første kast, og kunne dermed ta skatten til odel og eie. Med en forbannelse selvsagt. Sekretøsen fikk også et idol med tilsvarende forbannelse. Taket hadde begynt å rase godt sammen, og alle var på vei ut, noen lenge før andre. Takras var akkurat i faresonen med Pift rett bak seg, og så kom den sjebnesvangernde stenen rett foran Pift, og stengte ham inne.

1. Black Ant 26, 2. Sektretøsen 22, 3. Takras 17, 4. Saulius 16, 5. Peter 12, DNF Pift (19)

Dog det er en del flaks og tilfeldigheter er The Adventurers et lettfattlig spill. Men viktigst er at det ikke tar lang tid å spille, og støtter opp til hele 6 spillere, og skaper en fin «press your luck»-følelse.

Sekretøsen viser stolt frem sine deilige meitemarker

Hovedretten vel fordøyd, ble det en forfriskende apéritif til desserten. Heckmeck, som vi alle kjenner så godt, er full av sjansespill og tyveri. Og faktisk var det ikke alle som hadde smakt det før, så derfor ble det en liten forklaring gjort. Ikke uvanlig i dette spillet ble brikkene forsiktig hentet fra midten, og plutselig kommer en storm av stjeling fra alle sammen. Men Peter fikk ikke lov til å beholde sine ervervinger så lenge Black Ant hadde noe han skulle sagt, etter åpen oppfordring fra Peter om å forsøke å ta dem. Ironisk ment, bokstavelig mottatt. Sekretøsen var flink til å forstå spillets gang, og lagde seg færrest fiender. Men hun fikk dekket til sine sterke poeng med svake, og klarte dermed å sikre seg seieren. 1. Sektretøsen 6, 2. Black Ant 4 (30), 3. Pift 4 (27), 4. Peter 3, 5. Takras 1 (23), 6. Saulius 1 (22)

Det er jo tradisjon tro at PG «lar» nykommere vinne i spill første kvelden så de får mersmak. Det kan jo umulig innrømmes at PG blir utklasset av de nye, men noen hevder at det er denne ferske strategien som tar rotta på oss, og ikke nybegynnerflaks.

Fauna ble i seg selv vinneren, siden vi glemte vinnerbildet

Aftenens dessert ble en fin dose Fauna. En flott aroma som kan gjenkjennes fra alle verdensdeler, og har en rikelig ettersmak man bare må gjette seg til, basert på andres meninger av smaken. Takras og Pift slo til i starten med et par poeng, for de var helt enige at dette dyret, det så asiatisk ut fra utseendet. Pift begrunnet dette med Pikachu! Takras var igrunnen enig, men hadde nok andre vurderinger. Det ble en pangstart for disse to, men de ble fort forbikjørt av resten av røkla. Saulius og Peter viste hvor viktig det er med livserfaring og suste forbi alle sammen, Black Ant like i hælene. Sektretøsen holdt seg stille i bakerste rekke foreløpig.

Den neste runde skilte seg godt ut fra resten, da alle satset på Sør-Amerika som plass for dette dyret. Bare Pift turte gjøre uttrykk for annet, og fikk riktig på alle tre punktene sine. Over 10 kuber ble bare skjøvet av brettet da Takras avslørte hvilke landområder dette dyret oppholdte seg i. Det nærmet seg slutten, og alle var enige i at Saulius kom til å avslutte spillet neste runde, og alle gikk derfor «all in» ved neste runde. Men Saulius fikk ikke et eneste riktig poeng, og plutselig hadde alle ofret mer enn de burde over et dyr ingen kjente noe som helst om. Men neste runde igjen ble siste runde, og Saulius vant på et hårstrå forbi Peter, med bare én kube lagt feil for Peter.

1. Saulius 81, 2. Peter 77, 3. Black Ant 52, 4. Sektreøsen 52, 5. Pift 49, 6. Takras 38

En kveld med fire retter av den lettere sort, og alle kan dra hjem uten å ha brainburnet altfor mye.

En kommentar til «PGs nye sekretær?»

  1. Hva? 2 ganger Fauna uten Peter som vinner? Har han helt mistet grepet!?! Tror vi snart maa sponse en studietur paa han til dyreparken, saa han faar maale lengden paa halen til Julius…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: