Fra vikinger til ulovlig handel på 40-tallet

Den harde kjernen slår til da denne ferietiden slår ut de fleste standhaftige gastronomer. Peter, Takras og Black Ant har andre ferieplaner, og dermed er det alltid rom for helaftens, selv med «bare» tre tilbords.

Peter kikker på Vikings og lurer på om han har smakt det før. Black Ant er usikker selv, og da må det en graving i PGs arkiv og finne ut sannheten en gang for alle! Men med hele 14 kvelder med denne retten, er det ingen enkel bragd. Peter prøvde det forrige gang i 3. mai 2012! Men Black Ant, der fant jeg ingenting. Enten er det mangelfull loggføring, eller så blir dette hans jomfrutur med dette PGs anbefalte spill.

Black Ant viste muskler

Første runde, og hele 8 av 13 vikingsmeder viste seg frem. Det ville altså være en fin fordeling av disse. Eller? Bare én sort viking helt i begynnelsen og 2 båter, så så dette meget stygt ut. Takras sikret seg 3 smeder samt en 2-er bonus til smedene. Men samtidig fikk han seg en båt som slo ut den ene vikingen. Peter satset på poeng i begynnelsen, og fikk ikke kapret seg gull. Black Ant tok de smedene Takras ikke fikk. Neste runde var også helt lens for krigervikinger, men skip, det fantes. Det ble noen harde budrunder, og Peter var like lens som penger som det var krigere. Båtsmenn kom det nok av, men med Takras som startspiller de fleste rundene så ble det ikke mange fiskemenn til resten. Takras hadde de fleste av disse. Men å bli Startspiller hver runde er ikke nødvendigvis alltid godt. Det kostet penger, og førstevalget er ikke alltid verd innsatsen.

Ved sluttelling var det ingen tvil om at Takras ikke kom til å vinne, men seieren stod altså mellom Peter og Black Ant, som kjempet til siste poeng. Men Black Ant er best kjent for sin økonomiske sans i Funkenschlag, og fikk dermed også seier i Vikings. En flott runde, med mange overraskelser underveis.

1. Black Ant 75, 2. Peter 70, 4. Takras 49

Sjokkerende nok hadde Takras anskaffet seg nok et spill siden forrige samling. Cargo Noir så ut som et enklere spill for Black Ant og Peter, men de ble med på å spille en lettere «filler» før et siste spill. Det de ikke visste, var hvor dypt dette spillet egentlig kunne bli. Alle begynner med et likt utgangspunkt og har 3 handlinger disponible. Hver handling kan enten brukes for anskaffelse av tjuvgods eller en trygg inntekt ved å arrangere et Casino. Når alle handlingene er plassert ut, skal neste spiller gjøre sine handlinger. Han kan også gjøre samme handling som andre spillere før ham, ved å bestikke havnesjefen i samme området med mer enn det han forrige gjorde. Du får ikke utført handlingen før det er din tur igjen, og skipet ditt har «overlevd» en runde uten å bli bydd over. Du kan også leie deg folk som passer på tingene dine, og ekstra lagringsplass til tjuvgodset. Da kan det hende at du får ekstra penger om du blir overbydd i et område.

Ulovlig handel? Hør med Peter
Det flyter med penger når alle har Goons

Det gikk ikke fredelig for seg. Alle så hva alle andres planer var. Med åpen informasjon er det kun gjetting og antagelser som er i veien. Eneste tilfeldige med spillet er de nye brikkene som trekkes ut av posen med tjuvgods og kan kapres. For å få poeng trenger du å levere inn like varer, eller forskjellige – men til redusert pris. Ellers handler det om delegering av skip og hvor mye du bestikker havnesjefene med, ut fra hvor mye du ønsker å ha akkurat de varene. Og Black Ant var tidlig i hugget mot Peter, som sikret seg mange poeng etter kort tid og skaffet seg to skip med en gang. Takras fulgte kort tid etter, og Black Ant senere. Havnene ble det mye strid om. Ikke bare for å få varene, men også for å forhindre de andre i å få dem. Men samtidig kan det å overby en annen spiller hjelpe dem med ekstra inntekt takket være utvidelse av «konsernet». Og alle var klar over dette, og brukte det for å skaffe seg inntekt og for å muliggjøre at andre forhindret å stanse hverandre på den måten.

Slik gikk det i 11 runder, men det ble etter hvert klart at Peter ville gå av med seieren. Han hadde to lagerhus i tillegg til alt annet, og Black Ant og Peter hadde ingen lagerhus. I siste runde fikk Peter løst inn alle sine, og kjøpte seg det nest beste luksusen. Men Black Ant lå faktisk ikke langt bak. Eneste bakerste var Takras. 1. Peter 115, 2. Black Ant 95, 3. Takras 60

Black Ant sa takk for seg, men Peter var klart for en avslutter. Som en slags reprise av 3. mai ble Ascension funnet frem før Peter gikk hjem. Det ble grunnpakken og Return of the Fallen, som Takras har pakket fint og kompakt sammen i utvidelsesesken sammen med hovedspillet. Peter og Takras har spilt dette masse på iPhonen, men det er enda bedre i sin fysiske form.

En liten og meget portabel eske
Fornøyde med innsatsen og resultatet

Takras fikk tidlig start på Mechana Constructs, mens Peter fikk en god del «trekk et kort»-type kort. Og siden Takras hadde fått en fin start på Mechana, tenkte Peter å sabotere litt her og stjele disse fra midten så godt han kunne. Det endte da opp med at Peter fikk flere Mechana enn Takras, og at Takras måtte endre strategi. Peter fikk stokket bunken hver eneste runde takket være sine «trekk et kort»-kort, og fikk alltid brukt stort sett hele bunken sin hver runde. Takras trakk kort, og kjøpte et par kort, mens Peter summerte og summerte både kamp og runer, og bekjempet og kjøpte det dyreste han kunne. Takras måtte nøye seg med å få inn stjerner for å få poeng. Begge var ganske sikre på hvem som kom til å vinne, og at det ville bli Peter.

Det nærmet seg slutten, og Peter telte opp alle sine 15 kort han hadde spilt den runden. Heldigvis for Takras glemte Peter å regne med 3 runer han hadde fra sine Mechana Constructs, som forhindret ham i å kjøpe en 8-poenger. Takras tok denne kjapt etterpå, og spillet var avsluttet. Tellingen er som med andre spill med sluttelling – spennende! Takras telte 77 poeng, mens Peter telte… 77 poeng! Uavgjort, og med så total forskjellige strategi. Spillet overrasket nok en gang. 1. Takras & Peter 77

2 kommentarer til «Fra vikinger til ulovlig handel på 40-tallet»

  1. Black ant spilte Vikings paa MidWinter II sammen meg og Igor? fra Russland. Den gang falt spillet som en stein fra Preikestolen, og ble glemt saa fort som mulig…

  2. Så rart at det ble slik. Kanskje dere spilte med basisreglene, eller «riktig» auksjonsfase. Godt man kan spille spill igjen 🙂

    Sendt fra telefonen, så det kan forkeomme skrievefeil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: