Torgsjakk og PG = SANT!

 Slik så det ut på Jørpeland Torg på lørdagen under Strandadagene nå på lørdag! Et yrende folkeliv og mange skuelystne da Torgsjakken ble offisielt åpnet. Sveinmain holdt en tale og svorne fans i fru Peter og Fru Main holdt snoren da en av Ryfylkes beste sjakkspillere gjennom tidene, Olav Skjæveland klippet den. Bare hornmusikken manglet, men her trenger en ikke slike forstyrrende elementer. Her skulle det spilles sjakk!

Road to Torgsjakk: Men hvordan var dette mulig? Jo, Jørpeland Torg var gravd opp for legging av rørledninger og det ene fantasiforslaget hva Torget kunne brukes til etter det andre florerte i lokalavisa. Sveinmain fikk en ide om

Noen(Saulius) jobbet mens andre spilte.

 å få til Torgsjakk, og tok kontakt med sjakk-klubben for et spleiselag. Etter en runde på nesten samtlige av kommunens kontorer for å finne riktig mann, og etterpå en haug med telefoner for å finne hvem som var ansvarlige for steinlegginga på torget, fikk vi endelig lov, bare vi betalte for steinene. Så ble torget mer og mer steinlagt, og spenningen var om brettet ville komme på plass, men det ordnet seg. IVAR tilbød seg til og med å betale for steinene, uten protester fra PG, selvsagt. Dermed kunne vi bestille brikker fra vår samarbeidspartner Sjakkhuset, men hvor skulle vi gjøre av brikkene. Ikke bare å putte i eska… Saulius sa seg villig til å snekre et

Skapet nesten ferdig…

skap, og disp fikk vi til å henge det på nærmeste butikk, Sport1.  Dermed var vi i gang. 5

Var ikke vanskelig å finne prøvespillere, de kom av seg selv…

PGere møtte opp og med Saulius som arkitekt. Samtidig fikk vi luftet brikkene og fant fort ut at de trengte litt sand i seg, selv om de dugde for prøvespill. Det tok ille lang tid før de første interesserte kom bort for å se på sjakken. 8,5 timer senere begynte skapet å ta form, og brikkene kunne plasseres inni til natten. Dermed var vi klar til åpningen på Strandadagene, men uten Saulius hadde vi neppe klart det, og skapet hadde heller ikke sett like pent ut! En fantastisk innsats:-)

Tilbake til åpningen av torgsjakken:

Saulius tar ansvar

Aart, Peter og Saulius, med litt hjelp av Sveinmain begynte å spille teamplay mot sjakk-mesteren Skjæveland. Det ble mange gode diskusjoner hvilke brikke en skulle flytte, men vi kjørte en demokratisk prosess: Saulius bestemte, var ikke han til stede(han passet barna sine samtidig) var det Aart, så Peter og tilslutt hvis han i det heletatt kom med noen fornuftige forslag til sjakk-trekk, Sve

Sluttstillingen…

inmain. På den måten klarte vi etterhvert å sette presset på sjakk-mesteren fra Jørpeland, og fikk etterhvert overtaket. Dermed gjaldt det å ikke tabbe seg ut på slutten. Sjakk-mesteren ble svettere og svettere under capsen, og til slutt kunne PG konstantere at de fikk sin første seier over Sjakk-klubben noen sinne, selv om vi spilte 4 mot 1! Gratulasjoner og ovasjoner fra de fremmøtte varmet et godt brettspillhjerte.

Så var det klart for single-play. Saulius utfordret sjakk-klubb-nestor Gunleiv Helland til duell. Alt så svart ut da Gunnleiv stjal dronningen til Saulius, men Saulius gav seg ikke uten sverdslag. Han

Fairplay!

gikk likesågodt i angrep og tok likegodt Helland sin dronning etter et praktangrep og dermed var de likt. Det hele endte med at Saulius ryddet brikke for

Trangt om plassen rundt Crokinolebordet:-)

brikke fra en litt småfrustrert Helland slik at han til slutt kastet inn håndkledet. 2-o til PG. Som en avslutter på kvelden fikk en ungdom prøve seg mot Sveinmain. Husker ikke helt hvordan det gikk, gitt…

Mens sjakken pågikk hadde PG også stilt opp eget Crokinolebord. Det tok ikke lang tid før en del ungdommer inntok bordet, og der ble de likegodt sittende – lenge. Crokinole har en utmerket bare en gang til faktor, og det var trangt om plassen rundt bordet. Det ble mange spørsmål hva spillet het for noe. Kunne sikkert solgt noen eksemplarer hadde vi drevet butikk da…

En fantastisk dag var over. Lokalavisa fikk sine bilder og sjakken er på plass for alle interesserte som tar turen innom Jørpeland. Nøkkel kan lånes på Sport 1, og det er selvsagt helt gratis:-)

6 kommentarer til «Torgsjakk og PG = SANT!»

  1. Fint skrevet Main! Hvis du ønsker kan jeg fylde i der minnet ditt svikter… 😉

  2. Tilbaketråkk: Ny torgsjakk på Jørpeland torg | Sjakkhuset - alt innen sjakk

  3. Werner: Det ferdige brikkehuset fikk jeg desverre ikke tatt bilde av. Men skal prøve å få det til når det er ferdig malt, og med info om PG på det.
    Peter: Håpet du ikke skulle minne meg på at minne mitt var dårlig… men, det ble nok et litt surt tap, ja, men kjekkere for ungdommen som har en lys brettspill og sjakk-fremtid foran seg:-)

  4. Godt jobba! Da er nøkkelen til Torgsjakken høytidelig overlevert Sport 1 Jørpeland, så nå er sjakken tilgjengelig for alle som vil, i butikkens åpningstider selvsagt:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: