Tunge spill så hodet knaker

Slik begynte det for flesteparten. Så uvitende de var.

Men la oss gå tilbake noen minutter. Kvelden var satt til Hollender House. Bare Skillz og Takras møtte opp før kl 20, og Alfred og Oscar var der til å ta dem imot. Et filler-spill som guttene kanskje kunne like og spilles kjapt med 5 spillere, da var det bare Zombie Dice som passet antall spillere og spilletid, og som ikke var i Hollenders egen samling. Steve Jackson er kjent for sine ubalanserte og tullete spill, og dette er intet unntak. En hjernedød start på kvelden, og alt var greit.

Alfred storkoste seg med terningene
Oscar følte ikke at dette var spillet han trengte å vinne i i kveld

Medlemmene i familien Hollender har hver sin oppfatning av hva som er skummelt i press-your-luck-spill. Hollender fikk 1 hjerne og passet. Over tid fikk han akummulert hele 7 poeng. Skillz var like forsiktig som Hollender, og de to hadde personlig mål å vinne over hverandre. Takras fikk i ett kast 8 poeng, men ellers ble han kanonføde etter bare 2 kast. Alfred, derimot, visste ikke når han skulle stoppe. Den ene runden hadde han 5 poeng, den andre 7, og i det verste tilfellet, 11 poeng. Men han stoppet ikke, og fikk føle heltens vrede med dobbel hagleskudd. Oscar kjørte det tryggeste løpet, men ga seg ikke med bare én hjerne. Han fikk 14 poeng først, og ingen klarte å overvinne dette.

Zombie Dice er og blir hjernedødt. Ikke mye utfordrende, men stemningen kan likevel bli god med de rette personene. Plusspoeng for esken, som er unik og brukes mest under hele spillet.

Husker du bildet fra starten? Resten av medlemmene kom, og Takras hadde funnet frem en video på iPaden sin. Videoen var ingen ringere enn en musikkvideo satt sammen av opptakene fra Preikestolturen. Med fantastisk godt innhold redigert sammen til en fantastisk god parodi, så ser du lett hvor godt mottatt den ble. Bare å glede seg til desember (om vi klarer vente så lenge!) da vi slipper den ut. Alle var glade og i godt humør, med sinnet klart for ehvert spill i kveld.

Hollender foreslo Trajan på det ene bordet, med støtte for 4 spillere. Skillz hadde med seg Mage Knight, og Vegard og Takras meldte seg kjapt til dette, og Oscar med. Mage Knight er det store, nye spillet, og har klatret opp stigen på Geeken ganske så fort, med en 15. plass per i dag. Det er en ytterst bra prestasjon. Spillet har voldsomt fine komponenter, og figurene er til og med ferdigmalte. Og komponentene er mange. Mange! Heldigvis var Skillz godt forberedt, og hadde pløyet gjennom de to tykke bøkene med regler (og fontstørrelse 8), og spilt en solo-runde for å komme inn i spillet. Spillet støtter 1-4 spillere, så det var til og med regler for det.

Selv regelleser Skillz var ikke 100% sikker på valgene sine

Vi spiller en helt hver, og målet er å overvinne så mye vi kan av hele landet vi invaderer. Vi invaderer kun med en helt, og de sover ikke engang. Så mektige er de. Monstrene man møter er Titaner utav en annen verden, og å bekjempe disse er ikke for hvermannsen. Med andre ord er vi meget, meget mektige. For å gjøre dette, så trenger vi kort på hånd som tillater oss å flytte, angripe og forsvare oss. Alle starter med sin egen kortbunke, og de er like for hvert spill. Underveis kan vi få tak et par eller flere kort som vi legger inn i bunken, enten det er magi eller spesialegenskaper. Men skade er også kort som havner på hånd, og de er der kun for å ta plass på hånden, for det er en grense på hvor mange kort vi kan ha på hånd.

Denne flua ble en tålmodighetsprøve for de fleste denne kvelden

Kortene har et hav av kombinasjonsmuligheter, og det er her brain-burneren kommer inn. Kortene har alltid to muligheter, en basis og en avansert. For å få igang den avanserte så bruker vi mana, enten fra fellespott eller fra egen lomme. Spesialegenskapene kan gi deg bonuser som aktiverer andre spesialegenskaper som igjen kan aktivere andre egenskaper som gjør at… Men, hvis du endrer den ene til en annen farge, så skjer ikke det første, men det andre, osv. Det er så mange kombinasjoner og muligheter at hodet kan gå i surr. Og det er det som er hovedingrediensen i spillet. Se mulighetene på kort, samtidig som du sjekker ut hvor du er på kartet og hva du kan gjøre der, i henhold til hva du har på hånd.

Vegard + Fantasy = Instant Win!

Vi spilte bare oppstartsscenariet uten store byer. Spillet ble ferdig når vi fant den røde byen, og da var det bare en runde igjen. Vegard vant med en stor margin, med Takras mellom ham og Skillz, som havnet langt bak. Mage Knight var meget interessant, men var veldig hardt som førstegangsspill. Runde to blir det på tide å introdusere de neste reglene, og da sitter grunnreglene godt. Skal absolutt bli godt å prøve om vi har tid til det en PG-kveld. Ellers blir det spesial-samling.

Trajan – tygg på det ordet.Hva er det?

De 6 begrene gjør en meget svimmel…

Trojanske hest, et datavirus? I dette tilfelle er trajan en romersk keiser som vi alle skulle være med å utvikle riket til, og hvordan det skulle gjøres føltes som om hjernen hadde fått en Trajan innkapslet i den. I tillegg til hvedbrettet hadde alle hvert sitt eget brett hvor 12 kuber i 6 forsjellige farger i 6 ulike beger formet som en sirkel skulle flyttes rundt etter en spesiell regel. Ta alle fra ett brett og fordel de ut på de andre ett i hvert med klokka og du får handlingen av det den siste kuben lander på. Ikke akkurat veldig vanskelig, men prøv å planlegg 3 trekk frem i tid. Da har nemlig begeret du beregnet en handling på fått en ekstra kube da du har kjørt over en runde og dermed må en tenke på nytt, eller at en tenker feil og havner med feil fargekombinasjon. Trajan var en skikkelig hjernevrider. Men en vakker sådan. Hollender forklarte reglene på en

Hollender, Sveinmain, Black Ant, Saulius

eksepsjonell måte. Som de fleste Euro-spill kan en samle poeng på en haug av forskjellige måter. 6 i tallet, og ulikt innen de 6 måtene også selvsagt. Så for meg gjaldt det å poengoptimalisere. De fleste samlet på kort, så hvorfor ikke prøve på alt det andre?!? Vi svingte rundt og rundt hele veien og poengene rant inn støtt og stadig. Trajanviruset i hjernen jobbet på spreng, og selv med 2,5 times spilletid hadde vi knapt tid til å drikke. Mye å tenke på hele veien, og litt interraksjon underveis da det lønte seg å være først med noen handlinger, hvis du klarte å stoppe med brikkene dine i riktig beger, selvsagt. Og det var ikke alltid like lett. Ett av de tyngre spillene jeg har spilt vil jeg si, med et hav av parametre og tidvis kaos i hodet. Men vi kom oss igjennom levende, selv om vi ikke sovnet før 03.00 før tankevirksomheten dabbet av var en flott oppplevelse. Blir nok litt mer gjennomtenkt spilling neste gang av oss alle vil jeg tippe. Black ant fikk en luke som ble større og større, og var umulig å ta igjen, så kampen ble om 2. plassen. Saulius knep den hårfint men meget fortjent etter mye godt spill. Regelforklareren Hollender, som vanligvis tar en enkel hjemmeseier i første spillrunde endte mot alle odds klart sist. 1. Black ant 132, 2. Saulius 117, 3. Sveinmain 114,  4. Hollender 95.

Sluttbrettet i Trajan

Til slutt tok vi selvsagt en runde Heckmekk eller Pickomino som det også heter. Alltid like moro og det ble enda mer moro med speedutgaven da både Takras og Skillz skulle rekke ferga om 10 minutter. Det ble mye dårlig kasting, men også tradisjonell stjeling, og Hollender var igjen meget utsatt. Tror Sveinmain tok seieren hjem til slutt, men etter en hard Mage Knight og Trajan økt er det ikke lett å huske slike uvesentlige detaljer. Det en husker er at en har hatt en kjekk kveld:-) 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: