Torsdag i Hollender House og 4 spillere

I sitt fravær fra MidWinter inviterer Hollender til torsdagsspilling. Og det var ikke bare Hollender som merket savnet etter Haugesundsspillingen, Skillz tok til og med turen over fjorden for å få tilfredsstilt sine spillabstinenser, meget uvanlig med besøk derfra der midt i uka.

Hollender leker Ubongo, Skillz vil også være med og leke

Hulk Hollender

Takras møtte opp 15 minutt over tida, og Skillz fulgte opp like derpå. Sveinmain hadde på forhånd meldt ankomst en time senere, så da fyrte vi i gang med Hanging Gardens. Dette spillet er ganske abstrakt, men spilles kjapt og er lett og oversiktlig. Det er umulig å vite hvilke kort som dukker opp neste runde, så man bør legge opp hagen sin så godt man kan og forberede seg på det meste, og ha litt is i magen. Hollender trengte ikke ha is, han fikk trekt inn en brikke nesten hver runde. Hans bunke var større enn Takras’ og Skillz’ bunke tilsammen i en periode, men  det  jevnet seg ut. Likevel var det ikke mulig å innhente Hollenders flinke hagehold. Skillz trakk den ene brikken Takras hadde satset alt på, men fikk den altså ikke, og dermed gikk planen i vasken. Skillz fikk satset litt på det ene og det andre, men med viten om Hollenders flotte samling av bymurer var det lite man kunne gjøre.

1. Hollender 58, 2. Skillz 44, 3. Takras 35

Hanging Gardens er lett å lære, lett å spille og morsomt, ikke minst. Tiden går så fort, og man blir startspiller fortere enn man tror, og plutselig er spillet over. En fin filler og lett å ta frem. Men temaet er ikke det vakreste utført, tross at det handler om blomster.

Alle reglene du trenger å vite
Alle vannbrikkene var nå brukt

Da klokka klang, så fort vi sprang, og endelig kom Main i havn. Nå kunne vi finne frem et spill som sårt har vært savnet fra bordet på lenge, sist registrert 18. mars 2009! Nemlig Java! Favorittdesignerne til Sveinmain slår til med gode handouts som forklarer de viktigste spillreglene på et lite kort. Og typisk K&K, så er det handlingspoeng som må brukes hver runde, og denne gangen handler det om å være flinkest til å telle til seks. Takras og Skillz hadde ikke spilt det før, og Takras ble startspiller. Hans første handling var å bygge i to etasjer og sikre seg høyeste punkt, og imponerte både Hollender og Sveinmain. Sveinmain prøvde å kopiere handlingen, men klarte ikke gjenskape formasjonen. Hollender endret litt taktikk og la opp til poeng neste runde, og Skillz dro en Takras slik at alle stilte nesten likt i starten.

A hot cup of Java
Sterke farger i Java

Hollender skjønte plutselig at det var mulig å få poeng med vannene, og tok seg 9 poeng. Skillz var ikke vanskelig å be, og fikk også 9 poeng. Takras måtte selvsagt la seg friste, og fikk også 9 poeng. Men Sveinmain klarte hele 12 poeng på vannene, og plutselig var det vann overalt. Det ble vanskeligere å legge brikker, men det var lettere å gjøre taktiske valg. Sveinmain hadde råflaks under festivalene, og hadde stadig dobbeltpoeng med bare ett kort, noe vi andre ikke kunne konkurrere mot. Alle var flinke til å sanke poeng, og Takras lå i tet en stund. Men Sveinmain så lyset, og lå langt foran ganske lenge og fikk et godt byks fremover. Hollender så an til å avslutte spillet, da dette gir en enorm fordel ved poengsanking og tilrettelegging mot poeng fra andre spillere. Sveinmain ble sist ute, og ville derfor få minst poeng, slik spillet er bygd opp. Skillz strevde med å få nok poeng, og Takras kom seg bare like forbi. Sveinmain hadde ikke sjanse til å komme forbi Hollender, og klarte såvidt å slå Takras. Det lønner seg ikke å bli sist i dette spillet.

1. Hollender 91, 2. Sveinmain 80, 3. Takras 78, 4. Skillz 72,

Hollender får sin første seier i Java

Java var et kjært gjensyn for de som hadde spilt det før, og et fint spill også for nykommere. Spillet er 12 år gammelt, men holder godt stand.

Japan er full av innflytelse

Klokka nærmet seg 23, og siden ferja snart gikk, måtte vi ha en kjapp avslutter. Samurai ble da foreslått, og vi satte i gang. Alle hadde spilt det før, men det var godt å få en oppfriskning på reglene igjen, da det ikke spilles for ofte. Eller ofte nok? Knizia viser seg nok en kveld i PG, snart må vi begynne å telle hvor mange kvelder vi klarer å holde det gående der hans titler er involvert!

Tydeligvis mer variert stemning enn vi kan huske fra kveldens Samurai

Det var første gang for Hollender med 4 spillere, og Japan ble lagt opp med hele dets pryd. Figurer satt ut på rekordtid og brikker fordelt. Igang! Banzai! Oooog «GO!». Skillz fikk æren av å begynne, og la ut en brikke etter kort tid. Takras fulgte på, og Sveinmain som så hør og bør var tredjemann. Overraskende nok la Hollender ut neste. Men så begynte det å dale i aktivitet. Tenketanken kom fort. Skillz hadde fokus på hovedbyen, mens Hollender holdt til i vest. Takras var litt rundt omkring og det var også Sveinmain. Vi spilte med skjulte poeng, og det var ikke lett å holde fokus på hva som ble og ikke ble tatt – og av hvem. Takras hadde jevn kontroll, men satset stort på hattene. Han la opp brikker slik at det var stor sjans for andre å okkupere en brikke, men til gjengjeld ville en annen brikke ryke ut eller gå til en motspiller. Skillz hadde såpass fokus på midten at han var et lett offer for bytte av figurer, noe Hollender og Sveinmein –  og Takras – klarte å utnytte til sin fordel.

Takras trakk det lengste strået

Omsider fikk Skillz tak i alle brikkene i midten, og alt så lysere ut for ham. En ris- og buddha-brikke forsvant fort, men ikke like fort som klokka gikk mot avreise. Tempoet økte, og det ble til slutt en siste telling. Bare Hollender og Takras hadde majoritet i figurer, og Takras hadde 4 utenom.

1. Takras 4, 2. Hollender 3, 3. Sveinmain og Skillz 0

Samurai er et kjapt og greit spill, men denne gangen virket det som om spillet tok lengre tid enn Java. Det var mye nedetid før det var din tur, og det var lite planlegging som kunne gjøres. Når det endelig er din tur er spillområdet endret såpass mye at alle planer du har lagt før den tid kan du bare kaste i søpla.

Takker Hollender som setter sitt hjem disponibelt midt på en ukedag. Det var nok godt for ham og Skillz å få spilt fra seg litt etter de sårt var savnet i MidWinter 5.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: