Sveinmains hot or not – siste dag MW 5

Søndag – siste dag!

Siste dag på MidWinter 5, og en fantastisk helg skulle avsluttes. Kom såpass sent til Slakthuset denne søndagen som 12.15, og det var yrende liv og mye som skulle avsluttes, og faktisk noen stressede arrangører som tittet på klokka. Pitchcar skulle bare avsluttes med semifinale og finale da plutselig 12 nye kjørere ville melde seg på. Men MidWinterstaben taklet dette også og kjørte på! Sveinmain Jr. og Sr. var klare for semifinale i Pitchcar, men mens vi ventet på dette ble tiden utnyttet til noen små kjekke spill. Søndagen er alltid faktisk ganske deilig med kosespilling og ingen heavy-games.

Første ut var Chairs  Stolbyggespillet hvor en skal stable høyest mulig. Reglene var borte fra eska for lenge siden, men vi spilte med at den som rev stabelen fikk antall stoler i minus. Byggespill er som stresse-spill – ikke helt min greie, men av alle byggespill i hele verden er Chairs det beste! Såpass kjapt, såpass vakkert og ikke minst lett å plukke opp alle delene igjen. Sveinmain Jr. og Black ant tok en runde med meg og vi koste oss skikkelig. Så for meg og Jr. ble dette HOT, og 7/10 på skalaen og 10/10 på byggespillskalaen:-) Charis står på vil ha lista mi!

Kim var ledig og jeg og Sveinmain jr. ba han lære oss Junglespeed  Reglene satt raskt og Kim hadde spilt før. Mange temmelig like kort, og da Kim simulerte at han skulle ta totempen i midten hev jeg meg frem og tok an, og fikk dermed alle Kim sine kort på kjøpet. Moro, selv med 3 spillere. Tok likegodt 2 runder da det gikk såpass raskt. Selv med god stemning havner dette i NOT kategorien. 3/10 på skalaen. Det blir for stresset!

Dermed ble det Pitchcar  semifinale hvor Sveinmain Jr. fikk vist sine knipseegenskaper, men han fikk den forsmedelige 3. plassen men tapte for vinneren og bronsevinneren i finalen i sitt heat. Godt jeg ikke slo han ut da hadde det vært et hardt tap. Jeg kom meg også til finalen og dermed var alle muligheter åpne. Jeg, Hjelmevik jr., Takras og Black ant skulle gjøre opp om de 3 første plassene, da de 2 bakerste misset formen i finalen. Hjelmevik jr. hadde noen fabelaktige knips vi andre ikke var i nærheten av og vi bøyde oss i støvet for overmakten. Dermed ble det mer nerver for oss andre i innspurten, og svetten rant av fingeren før jeg skulle knipse de 10 siste centimeterne inn til 2. plass. Ikke for svakt, ikke for hardt – og det gikk. Finalen må selvsagt få 10/10 på skalaen, den var HOT!

Avslutningen drøyde såpass at jeg rakk et par runder Rock  med Jr. før premieutdelingen. Et rent stein saks papirspill med kort som spiller seg selv. Orginalen uten kort er mye kjekkere spør du meg.  Et NOT spill for meg. 3/10 på skalaen, da guttungen tross alt likte det.

Så var det premieutdeling og høytidelig avslutning. Sjelden sitter så mange brettspillere stille så lenge, men hva gjør vel det når de venter på noe godt – brettspill. Sølvmedalje i Pitchcar ble overrakt, et par og tjue år siden forrige gang jeg vant medalje. Så for meg som sto over de fleste turneringer, ventet vi på loddtrekningen, og ikke minst hvor i rekka havnet Sveinmain Jr. Spenningen var til å ta å føle på! Jeg fikk med meg et Bezzerwizzer, en perfekt gave, men hva med Jr? Det varte og rakk, og av alle spillene på bordet ønsket han seg et Compact Curling(fant ingen bilder av spillet, men ligner selvsagt på tablecurling- bare mye bedre). Da det var kun ett spill igjen på hele bordet, et Compact Curling ble han ropt opp og en spurt kun en dopet Ben Johnsen kunne slå var han oppe og hentet spillet sitt. Overlykkelig – selvsagt! Compact Curling var et fantastisk spill. Curling med mobilt brett. Ble spilt på ferga på vei hjem, og mange ganger etter hjemkomst også. Fungerer utmerket og anbefales på det sterkeste så Compact Curling er HOT. 10/10 på skalaen og kan pakkes ned i en liten boks når det ikke er i bruk.

SÅ TIL OVASJONENE: ARRANGEMENTSKOMITEEN, MED EINAR, HANNE, SIGVALD, THOR, FIRST LADY, NILS OG ALLE ANDRE GJENNOMFØRTE IGJEN ET MEGET GODT ARRANGEMENT, KANSKJE NORGES STØRSTE BRETTSPILLARRANGEMENT NOEN SINNE?!? I ALLEFALL DET MEST ÅPNE HVOR ALLE KAN KOMME OG ALLE KAN SPILLE. UTEN INVITASJONER, ELLER ANDRE BEGRENSNINGER VISER HAUGALAND BRETTSPILLKLUBB AT DET ER MULIG Å SAMLE MANGE MENNESKER MED ULIK BAKGRUNN MEN MED KUN ÉN FELLES HOBBY – BRETTSPILL UTEN PROBLEMER AV NOE SLAG. SPILLING PÅ TVERS AV GENERASJONER FRA 8 – 80 GJØR DET DERE GJØR HELT UNIKT. HÅPER FLERE KAN LÆRE AV DERE OG GJØRE DET PÅ SAMME MÅTE:-):-):-)

HAUGALAND BRETTSPILLKLUBB – INGEN OVER – INGEN PÅ SIDEN – MIDWINTER RULER!!! OG HVIS DET SKULLE VÆRE NOEN TVIL? PG MELDER HERVED PÅ MINST 10 STK. TIL NESTE ÅR OGSÅ. TUSEN TAKK!!!!

5 kommentarer til «Sveinmains hot or not – siste dag MW 5»

 1. Sitter med en klump i halsen,.. Jeg fikk Hanne til å lese (høyt) brått satt vi begge med våte øyne…

  Tusen takk for en utrolig flott tilbakemelding, som arrangører kan en ikke forvente å få bedre tilbakemeldinger. Dette inspirerer oss til å yte mer.

  Aner jeg en forlovelse mellom fru MW og mister PG 😉

  Med hilsen Einar H. på vegne av arrangementkomiteen 😀

  Arrangementkomiteen for MidWinter 5 bestod av: Lene, Hanne, Reidun, Sigvald, Thor, Einar, Werner, Nils Olav og Roar.

 2. Må bare slutte meg til alle ovasjoner av Sveinmain !! Å få være med på midtvinters er et av årets store høydepunkter for meg også !

  Og så vi ikke glemme den tålmodige altmuligmannen Frode som satt lenge oppe for vår skyld natt til lørdag 🙂

 3. Vil bare kaste meg på applausen jeg også…..selv om noen hadde kastet curse på navneskiltet mitt under premiedrysset. Et mer inkluderende arrangement skal man trolig lete lenge etter. Kom som den du er – og spill brettspill. Punktum. Det er bare å se og lære til vi skal arrangere «Preikestolen Games» i årets lengste helg i 2013.
  Og ja, vil også hedre Frode….hvis man googler og klikker på bilder av «tålmodig» burde ditt fjes dukke opp.

 4. Du tar det på kornet, Svein! Det er imponerende hvor inkluderende arrangementet er. Jeg tror det var i hvert fall 60 år mellom den eldste og yngste spilleren jeg spilte med, og jeg hadde det moro med begge to. Artig at hobbyen vår kan engasjere folk på tvers av generasjoner og artig at MW klarer å få dette frem!

 5. Tilbaketråkk: MidWinter 5 – The Video! « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: