Sveinmains hot or not – dag 2 – MW5

Lørdag:

I søvn kl. 04.30, våken kl. 08.30, ikke akkurat beste oppladningen på en laaang dag i brettspillenes tegn. Etter en litt lang og rolig frokost hos mine svigers, tok jeg og Black ant endelig turen tilbake til slakthuset og MidWinter 5. Vanligvis under tidligere MidWintere er det ganske dødt på morgenen, men når vi ankom kl.11 var det yrende liv og god gang på mange bord.Einar var selvsagt på plass og i påvente av at han skulle rulle i gang Alhambraturneringen kl. 12 som vi begge hadde meldt oss på kom det spillende paret Hjelmevik springende og ville presentere et spill jeg har hatt i kikkerten lenge, nemlig – the City . Et kortdrevet spill ikke ulikt Race for the galaxy, bare mye enklere og ikke minst raskere. Har gjaldt det først og sanke kort, og deretter bruke disse til å få poenglokomotivet i gang. Greide du ikke dette innen rimelig tid hadde du tapt, noe jeg klarte 3 ganger på rad. Til tross for 3 tap var dette spillet HOT for meg, og ble spesielt imponert over dybden og raskheten. Gir spillet 9/10!

Alhambraturneringen skulle akkurat starte da jeg ble oppmerksom på Ingmar som akkurat hadde begynt å lære opp Fam. Braut, og First lady i Hawaii . Jeg hadde lest en del om det spillet og skapte nok litt kaos hos Einar, da jeg droppet Alhambra til fordel for eksotisk frukt. Kom nok litt sent inn i regelforklaringene, men prøvde å forstå mekanikken så langt det lot seg gjøre. Mange parametre i dette spillet, og en 8-10 plasser en kunne gå til hvis en hadde nok føtter, hvor prisen ble høyere om noen ankom før deg. Spillet ble en tragedie for meg da kombinasjonen lite søvn og stor kompleksitet ikke alltid passer som hånd i hanske. Ble mange dårlige valg, og stadig flytting av feil brikke. Trodde hele tiden jeg var grønn! En flau og dårlig spill-opplevelse, men ser likevel at Hawaii har potensiale. Derfor ble Hawaii både Hot og Not denne gangen, men må prøve det en gang til våken og opplagt for å se hva det har å komme med. 5/10 på skalaen.

Sveinmain Jr. hadde ankommet lokalet og derfor ble mye av de neste timene viet han, og rekrutteringen til verdens beste hobby – brettspill. Det ble et par runde Pitchcar  – som alltid sto klart og forlokkende på bordet klar til spilling. Tok det litt med ro den første runden, og jr. føk i fra. Neste gang gav jeg full gass, men ble likevel frakjørt til stor glede for Sveinmain Jr. som syntes det var HOT 10/10 på skalaen hans.

Etterpå var han klar for Dominion Prosperity . Han liker godt Dominion eller «butikkspelet» som han kaller det, men nå fikk han nye pengevalører og ikke minst muligheten for 10 seierspoeng. Han valgte kort og vi unngikk sabotasjekortene og kjørte mest mulig på de snille. Kjekt med andre kort enn i orginalen, og også snille kort, uten intriger. Fikk en god runde med spillet og både Sr. og Jr. likte det godt og synes det var HOT. 8/10 på scoren!

Loopin Louie  var obligatorisk, men Jr. har nok vokst fra dette spillet. Tar det som et sunnhetstegn. Et absolutt NOT spill denne gangen. 2/10

Tablecurl   sto også alltid framme og vi fikk prøvd oss på noen dueller på det spillet. Et kjekt spill for 2 eller flere, men det finnes alternativer, og det skal jeg komme tilbake til under dag 3 som kommer senere. Men Tablecurl er greit nok, og svakt HOT, 6/10.

Jr. begynte å bli lei, da spillkondisen ikke akkurat er like stor i Sveinmains familie. Men Jr. ble overtalt til å bli med å prøve Mammut . Pift og Jr. Hjelmevik ble med og dermed var vi 4 stk som skulle prøve oss tilbake i steinalderen. Einar fikk selvsagt tid til å forklare oss reglene innimellom alt det andre han også gjorde. I Mammut er det mange ting som gir poeng og disse fordeles ved at en trekker inn en bunke brikker og så skal neste mann ta sin del av kaka, osv. Brikkene blir fordelt litt ujevnt, men med spillbesetningen som var rundt bordet gled spillet rakst avgårde. Hva som lå i bunken så en mest på etter at en hadde trekt inn istedet for underveis. Dette gjorde spillet til en meget rask og god opplevelse, selv om Sr. spilte litt på en trøtt Jr. premisser. Spillet var HOT for oss begge og scorer en sterk 8/10 på skalaen. Frykter analyseparalyse med en mer aldrende besetning og finregning på poeng underveis hvis spillet finner veien til PG. Det kan drepe spillet, men for oss var Mammut topp:-)

Jr. ble kjørt til svigers og mett på pizza ankom jeg og Terje Flotmyr Slakthuset rundt 19.30 etter for meg cirka 2 timers pause. Kim og Black ant satt og ventet og var klare til å prøve noe nytt og spennende. Valget falt på Tikal II Mine favorittdesignere Kiesling og Kramer skulle igjen få den glede av å underholde meg. I kjent Tikal stil var esken perfekt laget for brikkene, og en fryd for øyet. Igjen fikk Einar innimellom Qwirkle-turneringen forklart oss reglene(evig taknemlig), og Tikal II skuffet ikke. Veldig annerledes enn orginalen, men likevel en meget behagelig spillopplevelse, hvor det var passe mange parametre og mindre dødtid enn orginalen. Dette var MWs spillperle for meg HOT HOT HOT med 10/10 på skalaen. Et must have!!!

Siden vi var i steamen på gamers game spill tok vi likegodt en runde Steam  Kim hadde spilt det før, så Einar fikk fri denne gangen. Her gjaldt det å bygge toglinjer i England og frakte gods uten å gå konkurs. Spillet var godt balansert mellom sette ut brikker, oppgradere tog og frakte brikker, men som de fleste andre togspill jeg har prøvd så får jeg ikke togfølelsen når de spilles. Men Steam var vel det som kom nærmest så langt og dermed var det litt HOT for meg. Gir det 7/10.

Klokken nærmet seg 01.00 og alle var veldig trøtte, men Sveinmain fikk lurt de med på en runde the City  igjen før vi tok kvelden. The City funket godt igjen selv om jeg hadde forventning om endelig å kunne vinne spillet da Hjelmeviks ikke var med. Men må nok kjøpe det for å klare det:-)

01.15 Satt Einar og mange flere fortsatt rundt pokerbord-turneringen med bare 3 spillere igjen. Vi tok kvelden, etter en herlig laaang men innholdsrik dag på Slakthuset. For å lade opp til søndagen… bloggen kommer om en dag eller to:-)

4 kommentarer til «Sveinmains hot or not – dag 2 – MW5»

  1. Artig at du prøvde helt andre spill enn meg. Hawaii var definitivt interessent å prøve, og prøver det gjerne igjen. Mammut vil jeg gjerne prøve igjen, det har en morsom grådighetsmekanisme som jeg gjerne vil utforske litt til. Og Tikal II har jeg hatt lyst til å prøve, så det ser jeg frem til du anskaffer deg, Sveinmain 😉
    Flott referat av dag 2, ser frem til dag 3!

  2. Nok en glimrende artikkel fra Sveinmain 🙂 Kjekt å se at dere likte Tikal II. Mammut er også et bra spill, som jeg ofte tar frem når nye spillere finner veien til spillbordet. Jeg og Sigvald reiser til Essen i år, og drar hjem samlet sett ca 40 kilo med nye spill, så da blir det endel nytt å prøve på MidWinter 6.

    Det blir vanskelig å se for seg MidWinter uten PG – det må være: The Sum of All Fears…

  3. hehehe, fornøyelig sammendrag! Kan levende forestille meg en stk trøtt Main som ikke klarer å holde rede på riktig brikke. 😀

  4. Tilbaketråkk: MidWinter 5 – The Video! « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: