2 x Java og et forsmedelig tap…..

Spill-loftet så varmt at en kunne glemme kofte. Vårstemning og en nyhet på gang denne kvelden. Vegard hadde øvd på Ubongo denne helga, og lanserte den nye Ubongo-xtreme. En egen videreutvikling av Ubongo. Sa en «xtreme» etter fullført brett, kunne en snu brettet og fullføre neste side også. Klarte en det så vanket det 4 diamanter istedet for 2. Men røyk en så fikk en 0. Det ble mye extrem satsning, både med og uten hell, og det var vel litt i spillets gang at den som satset minst på xtreme ble den som håvet inn flest diamanter i en bestemt farge.

1. Hollender 8 diamanter
2. Sveinmain 6 diamanter
3. Vegard 3 diamanter
4. Black ant, ja han også fikk diamanter.

Jon Olav og Peter dukket opp og dermed var vi 6 spillere. Denne gangen skulle vi gjøre noe uortodox i PG sammenheng. Nei vi vil ikke som paven forby kondomer i Afrika – vi delte oss i 2 bord av 3 på hvert bord, noe som er en sjeldenhet i PG sammenheng.

Det ene bordet var gira på Java, mens Sveinmain foreslo en av sine absolutte brettspillfavoritter:
Nexus Ops. Og for den observante leser og deltaker på vår quiz – det var altså Nexus Ops som var svaret..
Peter og Jon Olav var ikke vanskelige å be, så dermed var det frem med de stiligste brettspillbrikkene Main har i samlingen sin. En kjapp regelforklaring hvor Sveinmain la til at en måtte angripe Peter fikk Jon Olav til å gå på med full styrke. Peter ble angrepet på 2 fronter, og Sveinmain ble kjapt den sterkeste på brettet og hadde Monolitten og full kontroll. Men i en 3- manns Nexus bor en sjelden lenge på tronen. Sveinmain ble sablet ned så snart kamphanene Peter og Jon Olav hadde klart å bygge seg litt opp igjen. Da var det plutselig Jon Olavs tur til å bli den sterke, og Peter og Sveinmain gikk på med full kraft. På slutten av spillet var Peter på vei tilbake som Nexus sitt svar på USA, men som i Irak så klarte han å lykkes – nesten. Han var en troppeforflyttning fra å nå 12 poeng, men glemte å flytte en Fungoid. Et tung tap som nesten som da Vassberg tapte med ett hundredel for Joha Mieto eller var det motsatt? Uansett: Jon Olav tok de poengene han trengte i neste trekk og dermed var spillet over.
1. Jon Olav 12 poeng
2. Peter 11 poeng
3. Sveinmain 8 poeng.

Her er videoen av en litt forsmådd Peter som innser sin store tabbe:

 

På det andre bordet spilte de to runder med Black ants favoritt Java. Selv om alle tre hadde spilt det før, var det svært lenge siden sist. Derfor tok vi en rask regeloppfriskning. Hver spiller har per tur seks handlingspoeng (jmf tikal og torres), som består bygge plantasjer, byer, få inn folk på brettet, omringe innsjøer, og bygge og oppgradere palasser. I tillegg kan man kjøpe festivalkort og arrangere festivaler. Her gjelder det å bygge i høyden og sikre seg majoriteter i byene. Poeng får man for palassbygging og -oppgradering. Samt poeng for festivaler (hvis man kan spile ut de rette festivalkortene). Siden alle gjør i prinsippet det samme er det liten flaks (utenom de få kort man velger å trekke) i spillet. Bygging i høyden skal skje på flere landbrikker, slik at spillet utvikler seg raskt til et puzzlespill. Halvveis i spillet oppdaget vi at spillfigurer ikke skal stå på palassene. En rask tilpasning skjedde, men ble opplevd som ikke helt riktig. Hollender hadde desisert flest menn på brettet som sikret ham hele 56 poeng i den siste runden. Vegard slet med å få majoriteter, og Black Ant hadde for få menn på brettet for å komme inn i alle byene.

1. Hollender 113
2. Black ant 94
3. Vegard 71

Vegard hadde flyktet til nexus-bordet for å hjelpe Jon Olav med gode valg. BA og Hollender inviterte Vegard til en omkamp i Java. Med noe motvilje satte Vegard seg igjen ved Java-bordet (slik ofring betyr i PG at han kan velge spill neste gang) for en omkamp. Denne gangen ble det jevnt. Ingen av spillerne gav vekk store muligheter til andre. Vegard skåret mange poeng med vann denne gangen og Black Ant vant flere festivaler. Hollender bygget seg langsomt opp i flere byer. Black Ant ville unngå å ha for få folk i byen og viste hvordan stor innvandring ser ut. Dette hjalp ham i den siste skåringsrunden. Hollender hadde ett trekk igjen som han ikke kunne bruke (en mann for lite i byen). Dermed fikk den andre runden med Java følgende resultat:
1. Black ant 92
2. Hollender 88
3. Vegard 82

Jon Olav gikk hjem som en lykkelig vinner, mens vi andre tok en runde Zooloretto.

Her var det bare å fylle opp lastebilene, og for oss dyreparkeierne å fylle innhegningene med inntill 4 dyreslag. Men lastebilene ble nøye stablet av oss andre såpass at det ble vanskelig å fylle innhegningene med like slag, og da havnet dyrene i låven, noe som gav minuspoeng. Men det var hardt å følge med på alle dyreparker samtidig. Så noen var heldigere med tilgjengelige lastebiler, noe Peter var kjapp til å trekke til seg. Han var så ivrig i sin inntrekking at Svein Jackass main satte opp en felle på brettet. Han snudde 3 av bilene slik at de gikk vannrett i stedet for loddrett. Så da Sveinmain la brikken sin slik at det så ut som om 2 dyr som Peter trengte lå på samme bil, hev han seg frem og ble rimelig overrasket da hele 3 lastebiler fulgte med. Det ble stor latter rundt bordet. Men Peter mistet ikke fatningen for det, og klarte til slutt å kvitte seg med dyrene i låven slik at han vant en knepen seier.

1. Peter 29 (vinnerbrettet til høyre)
2. Sveinmain 27
2. Hollender 27
4. Black ant 22
5. Vegard 17

Bilde til venstre:
To utrydningstruede arter, Peter og Pandaen, og hvis du skulle være i tvil: Pandaen øverst:-)

Enda en lykkelig mandag i brettspillets tegn var over. Men gled eder, kun en uke til neste gang…

En kommentar til «2 x Java og et forsmedelig tap…..»

  1. Tilbaketråkk: Torsdag i Hollender House og 4 spillere « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: