Midwinter; the homesitters

Mens store horder pg-er koste seg på kanskje Norges gjestfri brettspillarrangement, slutte det aldri med spilling på Jørpeland. Så også denne lørdagen spilte Peter og Hollender en del gode spill. Ikke nødvendigvis rene tomannsspill, men spill som kan spilles med flere spillere, men egner seg også utmerket for to.

Hollender (rød) og Peter (gul) har sendt skipene sine på tokt.
Peter satser på støtte fra personene.
Runde 5; sluttstillingen
Sluttsituasjon på skipssporet.

Første prosjekt som entret bordet var Vasco da Gama. Forrige gang begge spilte dette, gjorde spillet stort inntrykk.  Hollender begynte med å sikre seg et skipsprosjekt med bemanning om bord, mens Peter satte Hollender offside og stakk av med nesten hele bemanningen i rekrutteringssonen. Rollene ble nå flittig brukt og endret også eier. Sergini-skipet ødela planene for mest for Peter, som ville helst sende ut flere skip om gangen. Peter gjorde et godt kupp med å sende et skip av gårde til den nederste destinasjoner og så ta et fint prosjekt rett før Hollender kunne ta det. Rekkefølgen medfører mye tensjon. Hollender hadde fått en del skip som kunne navigere videre til den siste destinasjonen, Peter prøvde å redde hva han kunne og klarte også å sende noen skip dit. Hollender fikk poeng og penger hver runde, mens Peter hadde satset på noen billigere skip uten disse fordelene.

Begge spillere var rask enige om at  timingen er en avgjørende faktor i dette spillet. Også med to spillere utvikler Vasco da Gama seg til en fin opplevelse. Enkelt å forstå og vakkert å spille!

1. Hollender 120 2. Peter 87

Peter planlegger sine trekk i Agricola.
Hollenders dyr.
Peters åkre.
Runde 14.
Mest suksessrike bonde i Agricola.
Mange tilgjengelige handlinger, men bare noen få menn å bruke.

Så var det Agricola som ble hentet fram. Det var en stund siden sist begge hadde spilt det. Peter hadde observert de siste gangene godt og kopierte Hollenders strategi med å satse på årke med korn, kombinert med en leireovn. Hollender ble så presset til å tenke nytt istedenfor å kjøre på autopilot. En kokeplass, beiter og dyr farget gården hans. Hollender var den første som fikk et nytt medlem, men 4 runder senere hadde Peter allerede 4 innbyggere. Gårdene utviklet seg fort, innhøstingene kom raskere nå og slutten nærmet seg. Mat hadde begge nok av, så nå var det mest fokus på poengsanking. Hollender oppgraderte gården og fikk bygget grinder samtidig. Peter hadde en leiregård bestående av fire  rom. Peter hadde nok korn og grønnsaker, men slet med dyrebesetningen. Etter en liten time var spillet ferdig og Hollender tok tronen tilbake fra Vegard som hadde vunnet sist gang. Agricola er fortsatt en suksess for de som liker slike workerplacement-spill.

  1. Hollender 44 2. Peter 29

Neste spill var Eine Farge der Ähre eller Heartland som det heter på engelsk. Spillere fortsetter som bønder som skal utvikle sin gård, men denne gangen ved å legge ut brikker. Dermed kan man få framgang i låven, slik at man kan sette ut gårder senere. Med disse gårdene får man poeng for like åkerbrikker som ligger sammenhengende med selve gården. Spillet gikk ganske likt opp, helt til Peter akselererte mot slutten og minimaliserte Hollender to gårder. Peter klarte å forsvare sitt forsprang og sikret kveldens første seier.

Gårdsutvikling halvveis i spillet.
Noe tenking, men overveiende raskt spill.
Hollenders minimaliserte (hvite)gårder.
En fornøyd bonde!

1. Peter 159 2. Hollender 139

God uttelling for de blå scarabees.
De 4 familiemedlemmene.
Cheopspyramiden med sine skatter.
Cheops

Kvelden var ikke over ennå. Cheops var siste spill skulle spilles. I fjor sommer hadde begge spiklt, dog med feil regler slik at spillet ikke den gode opplevelsen den gangen. Hollender har hatt spillet ut på salg, uten at noen viste interesse. I Cheops skal spillerne bruke såkalte familiemedlemmer for å kunne sikre skatter i den store pyramiden. Like familiemedlemmer kan ikke grense til hverandre. Spilleren har fire brikker med familiefolk foran seg. Den stjålne skatten kan selges med en gang, eller spares til spillets slutt. Ved å selge endrer man verdien til skattene. Dette kan være i din fordel, men det er også mulig å påvirke verdien til motstanderne, og da helst negativt. Mye taktikk! Den første runden var spillet ferdig da to tavler var fulle, den andre gangen endte ikke spillet før nesten pyramiden var tatt med familiemedlemmer.

Hollender- Peter 260- 220

Hollender- Peter 380 335

Spillet ble opplevd positivt og dermed tatt fra salgslisten igjen. Denne homesitters-kvelden ble avsluttet halv to. Neste år blir det kanskje ingen homesitters, men spilling blir det uansett!

En kommentar til «Midwinter; the homesitters»

  1. Godt å se at det ble spilling hjemme. Helt utrolig hvordan Vasco da Gama har imponert dere! Blir spennende å prøve det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: