BridgeTroll, Bluffx2 og Tobago

«Hei Ruth, here is the truth, your older than a troll, so pick me in your poll, if not: suffer with pain, greatings from Sveinmain«. Slik lød diktet i Alf Seegerts konkurranse om å lage et vakrest mulig troll-dikt til hans mor. Sveinmain tok utfordringen og i premie dukket det opp et signert eksemplar av BridgeTroll i posten fra selveste spillmakeren. Meget kompliserte regler til et kortspill å være, men etter en ukes lesing så var koden knekt og spillet klart til utprøving. Hele 6 stykker møtte denne mandagen, et perfekt antall for dette spillet. Vi kom kjapt i gang uten alt for store vansker, selv om sutreAnt som selv aldri leser regler hadde sine innvendinger. I BrigdeTroll gjelder det å få den fineste brua til trollet sitt. Dette kan gjøres ved å fange gjester som går over brua. Disse må en by på, og plassere enten som mat eller penger. Men tyver lurer i kulissene, og som alle eventyrspill om troll og bruer så er de 3 bukkene bruse også med i spillet. Det ble mange morsomme auksjoner, og selvsagt litt sutring fra Ant, men ellers kom vi oss brukbart gjennom dette spillet. Sveinmain visste til og med når spillet sluttet (i motsetning til de andre) og fikk med det vunnet spillet, prinsessen (mora til Alf Seegert) og halve kongeriket.
1. Sveinmain 30,
2. Black ant 25,
3. Peter og Sven begge 23,
5. Hollender 21
6. Arild 20.
Videoevaluering på bunnen av innlegget……………..

Som sagt BrigdeTroll var et langt spill til kortspill å være så Arild fikk bestemme neste spill ut, og det ble den gode gamle klassikeren Bluff. I første budrunde ble stemningen kjapt satt, da Peter sa det var 14 enere rundt bordet. Han ble kjapt sett av Hollender, og mistet dermed alle sine 5 terninger til stor latter fra oss andre. Det tok ikke lang tid før Sveinmain også var uten terninger, så i påvente av en ny runde spilte de likegodt Mr.Jack. De andre fortsatte i kjent stil og Arild hadde en fantastisk runde og hadde 4 terninger igjen mot Hollenders ene. Men han mistet den ene etter den andre og til slutt sto begge med en terning hver igjen, det ble ulidelig spennende, men Arild klarte å vinne, så da kommer han neste gang også:-)
1. Arild
2. Hollender
3. Black ant
4. Sven
5. Sveinmain
6. Peter

Vi tok likegodt en runde til, og Black ant var høyt oppe etter første bud da han klarte å ramme alle med en kollektiv straff. Han gikk ned 4 terninger på neste bud som var 10 5ere, men Peter hadde ingen så han så Black ant. Ingen andre heller hadde 5ere rundt bordet så dermed var Black ant ute til stor stemning fra samtlige som alle satt med 4 terninger. Sveinmain er i dårlig Bluff-form for tiden og røk ut som nr. 2. Det ble få terninger igjen på slutten, og Arild, Peter og Sven kjempet alle om seieren. Det ble Peter som trakk det lengste stået denne gangen.
1. Peter
2. Sven
3. Arild
4. Hollender
5. Sveinmain
6. Black ant.

Arild og Sven tok begge kvelden etter en hard dag på jobben, men vi andre 4 ville ha et spill til før kvelden var omme. Valget falt på Årets Strømfors 2009: Tobago. Peter var førstereisgutt, men kom kjapt inn i reglene. Angående reglene hadde Sveinmain finlest disse, og fikk æren av å rette på en haug med detaljer Hollender ikke hadde fått med seg. Det ble mange gode skattejakter, og noen var bedre til å få aksjer i flere enn andre. Sveinmain og Black ant ble hardt rammet av en døds-skatt, og Peter så sitt snitt i å vinne hele greia på slutten hvis han unngikk dødningehodet. Men desverre er det slik at det er 2 dødningehoder i spillet, så han fikk dermed det ene og måtte gi fra seg en 5poenger da han ikke var beskyttet.
1. Sveinmain og Black ant
3. Peter 24
4. Hollender 22.
Tobago var igjen et flott spill og spille. Kjapt, engasjerende og ikke minst: Vakkert!!!
En hyggelig kveld var over, kun kort tid til neste spillkveld. Stay tuned…..i Brettspillmodus:-)

http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: