Tatort themse, Louis XIV og Oltre Mare

Sveinmain hadde invitert til fredagsspilling, og av mange interesserte var det kun 2 som dukket opp i tillegg til han selv. Dette satte ingen demper på kvelden, da endelig Hollender skulle få testet ut Louis XIV. Men før det rakk Sveinmain og Hollender en runde med et Kniziakortspill, Tatort Themse! Her gjaldt det å løse 5 drapssaker og skaffe seg poeng, men i selvsagt Kniziastil stopper spillet etter 4 løste saker, og ingen får poeng for den 5. Sveinmain rotet bort en del poeng på veien, og dermed var det en enkel oppgave for Hollender å vinne hele greia. 1. Hollender 34, 2. Sveinmain 27.

Ant kom, men måtte skifte først da han hadde kledd seg for spill i Grotten. Stilongsen måtte av, og heldigvis er det få kvinnelige medlemmer i PG, for det hadde neppe blitt flere etter omskiftningen:-)
Men så skulle vi i gang med Louis XIV. Reglene satt litt rustent så vi måtte kjapplese kun 19 sider med regler. Det tok heldigvis ikke for lang tid, så var det bare å prøve å vinne innflytelse blant folkene ved solkongens slott. Noen kan kjøpes for penger andre må vinnes uten. Innflytelsen gir igjen goder som kommer godt med senere i spillet, samt at godene også gir poeng selvfølgelig. Sveinmain klarte å få en innflytelseskort-gode slik at han kunne avslutte en runde senere enn de andre. Det var selvsagt ingen ulempe. Men de andre fikk også litt inflytelseskort underveis så det hele ble en meget jevn batalje. Hollender satset på skjold, mens vi andre satset på innflytelseskort. Sveinmain ledet på kort, og Hollender på skjold da spillet nermet seg slutten. I siste runde klarte Sveinmain å kuppe 2 maktpersoner som gav god uttelling fra Black ant, og dermed var han ute av dansen. Det ble fintelling om 1. plassen men Sveinmain vant knepent foran Hollender. 1. Sveinmain 45 2. Hollender 42 3. Black ant 39 Som en kuriositet til spillet er at Hollender har fått låne et eksemplar av spillet på livstid etter at en kollega gav opp grunnet stor komplexitet i spillet. Med regler på roman-nivå spesielt for non-gamers er det vel forståelig. Kanskje vi må få et stempel:Only for Gamers på forsiden av spillene!?!

Neste spill ut var Oltre Mare, et kort-managment spill hvor kortene styrer utviklingen i spillet. Et meget vakkert spill med flotte båter inkludert. Her gjelder det å samle på krydder, samt ikke få for mange kort i piratbunken da de gir minus. Spillet er velbalansert da en maks kan ha 3 kort på hånd de gangene en kan spille mange kort, og kan en spille få kan en ha mange på hånd. En kan også forhanlde med medspillerne, men da får medspillerne en fordel og kan tjene viktige poeng. Hollender slet voldtsomt i dette spillet og lå en langside bak oss andre. Sveinmain kjørte fra i tet og var vel aldri i realiteten truet, og til slutt vant han med en hel langside. Hollender kjørte seg inn i ryggen på Ant, men kom ikke lengre. 1. Sveinmain 2. Black ant 3. Hollender.

En hyggelig fredag var over. Louis XIV må vi prøve å få på bordet igjen om ikke alt for lenge, Oltre Mare derimot blir nok desverre lengre til, selv om spillet dog er vakkert….

Kun 3 dager til neste samling på loftet, og for nye potensielle kvinnelige medlemmer…. uten stilongs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: