Best med 3:-)

Stemningen var nesten som i gamle dager. Grotten var igjen klar til bruk og bugnet av oppvarmede kilowatt med energi. 3 spillere hadde meldt sin ankomst – Graham, Peter og Sveinmain. Og for å få rette retrostemningen, ble det servert en forrett denne kvelden – Battle Sheep. Graham ble startspiller da den med mest krøllete hår begynner spillet.

Peter oppdager at han er stengt inne og Graham er meget fornøyd med siste trekk:-)

Han startet i en krok, og fikk kjapt kommentar fra Sveinmain, og ikke minst Peter som benyttet anledningen til å starte midt på brettet, litt for midt på faktisk. For etter et Grahamflytt og ett Sveinmainflytt var han temmelig innestengt. Han klarte å hevne seg litt på Graham så Sveinmain fikk en stor øy for seg selv. Godt stemning og en litt frustrert Peter gjorde susen. 1. Sveinmain 16, 2. Graham 15 og Peter 11.

Battle Sheep er et kjekt og kjapt spill, funker godt til forrett eller dessert. Funker godt med 3 spillere selv om 2 kan ødelegge for 1 når sjansen byr seg. 8/10 på skalaen.

Sveinmain fikk en telefon, og Graham og Peter fikk lov å velge hovedretten. Valget falt på Great Western Trail – Originalen og grunnspillet. I følge Graham trenger en ikke mer, ei heller 2. Edition, og så ble det. 3 ulike strategier ble prøvd ut denne gangen. I GWT skal vi alle bringe kveg til Kansas City. Og underveis skal vi stoppe og selge noen kyr for høste penger og kjøpe arbeidere, nye og bedre kyr eller flytte toget frem på togsporet+++ Det hele er en rundens, og fremme i Kansas City skal en igjen starte forfra etter å ha høstet noen fordeler, og kanskje ulemper alt etter hvilken korthånd du sitter med når du ender opp der.

Give me all your money!

Graham valgte togstrategien, Peter overraskende nok byggestrategien, mens Sveinmain satset på kustrategien. Graham kjørte på og hentet den ene bonusbrikken etter den andre. Sveinmain fikk lagt en bompaseringsbrikke hvor de som passerte måtte betale han penger, og Peter svarte med å legge ut enda flere litt lengre ut i brettet. Det endte med at Graham betalte til Sveinmain som betalte Peter. Etterhvert fikk Sveinmain fart på toget og Graham fart på Kustrategien sin, mens Peter hang igjen på bygningsstrategien sin.

Først Cowboyer, så ingeniører…

Tempoet i spillet var formidabelt denne mandagen og vi kom oss igjennom det hele på ca 2 timer, da alle kunne det godt fra før. Var det fordi Peter skulle rekke Kiwi før kl. 23? Deilig å kunne bare sette seg ned å spille uten å lese febrilsk i regelboka. Til slutt var det Sveinmain som kunne ri inn i solnedgangen som vinner av spillet. 1. Sveinmain 121, 2. Graham 94, 3. Peter 81 poeng.

Digger grafikken på originalen!

GWT leverer igjen varene, og et nok et av mine topp 5 favorittspill, om ikke det beste?!? 10/10!

Graham fikk tilbudt dessert, men takket nei, kanskje blir det en 3 retters neste mandag. Uansett bedre enn serveringen denne mandagen da alle var så oppslukt i spillet at vi glemte både å drikke og spise underveis.

this town aint big enough for the 3 of us…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: