Space Race to the bus

Hele 5 spillere hadde ankommet nødlokalene til PG denne kvelden, hvor alle spilte på bortebane. Takras hadde fylt opp sekken med 4 mannsspill, med unntak av deluxeutgaven av Space Race.

Helt fra start og Peter er allerede stående, som i engasjert.

I Spacerace skal vi alle utforske verdensrommet. Alle velger hver sin oppstartsnasjon – USA, Europa, USSR, Kina og den private til Elon Musk. Takras forklarte reglene og vi alle forsto de sånn halveis, men nok til å sette igang. Mye tekst og symboler på kort, og Peter gikk selvsagt for de kortene med mest av dette, for dertil å lure på hva de var for noe.

Men han kom selvsagt godt i gang og fikk til mye mer enn oss andre, ikke minst i Breakthrough delen av spillet, hvor det var 4 deler en skulle ha innflytelse i og kunne score 4 poeng pr. del. Vi andre måtte mobilisere der så ikke Peter fikk 16 enkle poeng hver gang det var telling der. Øystein satset på labratoriekort, dvs kunne putte kort til siden å få ett poeng pr kort pr. telling. Takras la seg sist og kjørte «synd på meg» taktikken før han gav fart og kjørte nesten i fra alle en periode på poengskalaen.

Folksomt rundt prosjektene helt fra start. Veldig flotte romrakett-modeller!

I tillegg skulle en utvikle romverdenen, og Sveinmain hadde råflaks med brikkene sine på disse feltene, og fikk enormt med poeng i forhold til de andre. Graham var også flittig på besøk på disse utviklingsbrikkene, men fikk ikke så mange poeng.

Etter 7 runder hvor vi alle egentlig velger ett kort, kjører igjennom de kortene vi har fra før foran oss med den fargen vi spiller, samt skaffer oss noen kort i denne fargen fra bordet, så var spillet over. 7 tellinger hadde det vært, men ikke ulikt Isle of Skye så var det forskjellige tellinger hver gang. Poengtellingen var det blandete meninger om – for skulle du flytte ett flytt frem og hadde 4 romskip foran deg på de neste plassene fikk du flytte 5 felt frem fordi du ikke kunne parkerer der det sto noen fra før. En begynte også tellingen med bakerste mann alltid, så fordelen ble fordelt på spillerne.

Alle sitter i sin egen tenkeboble

Ingenting ble avgjort før på slutten. Sveinmain klarte å runde brettet og endte opp igjen i 1950 istenden for de andre som nærmet seg år 2049. Han hadde ingen anelse hvordan han vant, men ett eller annet riktig hadde nok skjedd underveis.

Space Race var et kjekt spill som nok må spilles flere ganger får å få optimal følelse av kontroll og planlegging. Må garantert prøves igjen!!!

Til evigheten – og forbi!

Så til kveldens dessert bestilt av Øystein – Einfach Tierish. I dette kjekke auksjonsspillet skal en få mest poeng, men ikke minst penger(ja det er Knizia som har laget det). Øystein klarte selvfølgelig begge deler til alles store fornøyelse, og tapte, mens Sveinmain tok seieren.

Revansje ble annonsert, og denne gangen skulle Øystein ikke gå i fella. Graham gikk all inn og satt igjen med ett pengekort, men hvilket? Hvor langt ned kunne vi andre gå uten å tape med minst penger? Sveinmain gikk for seier i siste auksjon men satt da igjen med kun 6 penger, men mest poeng. Hadde Graham mer ville han tape. Graham snudde sitt kort og satt igjen med en 4er, og Sveinmain kunne puste lettet ut.

Flott spillematte som dekker over et hull for ledninger midt i bordet.

Så ville Graham gå for å rekke bussen. Bluff fristet, og Bluff ble det med lovnad om at Graham skulle få skyss hjem etterpå. Graham kledde av seg jakken igjen og satte seg ned. Budet gikk en runde rundt bordet, Graham høynet til 11 5ere. Det ble syning. Alle løftet koppene sine og det var kun 5 stk 5ere rundt . Graham mistet alle terningene sine i 1. runde. Stor stemning rundt bordet! Han kunne bare kle på seg igjen og rekke bussen med god margin. Hvem som vant var da likegyldig egentlig da spillet allerede hadde infridd tilgangs. Men det var Peter denne gangen:-)

En fantastisk spillekveld var igjen over. Håper det kun er en uke til neste gang… Gleder meg allerede!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: