Race in space, in your face og drafting phase

Fint oppmøte denne kveld og da gjenganger Øystein fikk høre om 7 Wonders på menyen var han ikke vanskelig å be. Takras «Koman» Junior var også på plass og så frem til en spillekveld med de voksne.

Som sagt så gjort, 7 Wonders var først ute og Junior hadde fått en kjapp innføring før første gjest, så dette ble hans første gang. Vanskelig å skrive referat om dette spillet, da alle opplever det svært forskjellig, avhengig av seg selv og ikke minst naboene sine.

Graham hadde Petra og kunne få enkle 14 poeng for 14 penger, men begge hans naboer hadde West og East trading i feil retning, så Graham fikk aldri penger. Likevel ble det seier på ham.

  1. Graham 58, 2. Sveinmain 56, 3. Øystein 45, 4. Takras 43, 5. Peter 41, 6. Koman 36

Sveinmain erklærte det var tid for neste spill, til Øysteins store fortvilelse da han hadde planlagt en strategi for andre runde av 7 Wonders, men vi gikk altså videre til Mario Kart. Eller Downforce, som det heter. Et nytt kart var på plass, med svært trange veier og til og med hopp! Makan til kø har vi ikke sett i dette spillet, og det var mange uoppriktige unnskyldninger da biler ikke ble flyttet på, når de egentlig skulle.

Komans Bowser var først ute fra starten og trigget første vedding. Alle valgte gul, hevdet de, så spilte vi videre. Masse kø-kjøring og gul lå fortsatt godt an, til neste vedde-strek. Etter dette begynte det å skje litt spennende ting bak i køen, og det virket som det faktisk var mulighet for andre spillere å vinne.

Seieren gikk og alle hadde faktisk satset på Bowser, som riktignok vant. Koman eide gul og vant en overlegen seier. For resten var det viktig med hvor mye man hadde betalt i auksjonen, ellers var det hvor tidlig man selv kom inn som betydde noe.

  1. Koman 28, 2. Sveinmain 26, 3. Graham 20, 4.5.6. Peter, Takras, Øystein.

Veldig flott spill når man har biler fra Mario Monopol Racer-utgaven samt en haug av 3d-printede pyntegjenstander.

Det var leggetil for Koman mens de voksne reise til verdensrommet i Space Base. Nei, ikke Space Race, men Base, som «All your base are belong to us

Ingen tvil denne gang, Graham hadde stålkontroll på inntekt, og fikk generert flust med både økonomi og penger når det ikke var hans tur, så det var lite vi andre kunne gjøre. Sveinmain hadde sakte sneket til seg poeng underveis, men det var ingen ting imot Grahams kjøp av dyre poeng omtrent hver tur. Øystein så ikke ut til å prøve engang, og mistet sine 2 poeng da Sveinmain fikk alle til å miste, ja, 2 poeng.

  1. Graham 40, 2. Sveinmain 27, 3. Peter 21, 4. Takras 16, 5. Øystein 0
En stående Peter er ofte et tegn på et godt spill.

Til sist gikk vi tilbake i tid, men ikke som tidsreise, bare til en klassisk klassiker i PG. Bluff! Dette super-enkle spillet har vært en fast gjenganger i klubben og skapt mange spenstige situasjoner, så vel i dag.

Utrolig hva noen kopper og terninger kan gjøre med spenningen i rommet. Bløffer han? Vet han noe ikke jeg vet? Den som spiller får vite. Det ble to runder i kveld, hvor Graham vant den første og Sveinmain vant den andre.

Graham kapitulerte, mens resten lot seg friste av nok en klassiker: Pickomino, eller Heckmeck. Trill terninger, ta vare på tall, og se hvor høyt du tør gå. Stjeling? Ja, masse. Øystein fikk blod på tann når noen stjal fra ham, og da lot han 3-poengerne ligge bare han kunne stjele tilbake sin 1-poenger, hvis mulig.

  1. Peter 6, 2 Sveinmain 4, 3. Takras 3, 4. Øystein 1.

Nok en fortreffelig aften, med mange spillere samtidig, og en bøling med spill på samme kveld. Dette må gjentas!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: