7 Wonders tilbake på bordet og oppdrag: Red Planet.

Det har vært brakk brakke siden pandemien startet, men i kveld var det stinn brakke i Takras Taverna. Sveinmain hadde lokket til seg (bestukket for å slippe å spille Root) Øystein og Raymond til kveldens lille seanse. I tillegg hadde Graham sitt andre besøk i PG, men forrige seanse fra Grotten ble det ikke referat av!

Joda, Root går med 6 spillere, men for å gi en enklere innføring for nye spillere (og slik at Main skulle slippe Root) falt valget på klassikeren 7 Wonders.

Bygg ditt underverk! Du har 7 kort på hånd, du må velge ett av dem å beholde, og sende de 6 andre kortene til spilleren til venstre. Neste gang har du 6 kort på hånd, velger ett, og sender resten videre. Sånn går rundene til alle kortene er brukt opp, og det er krig.

Krigen er bare å sammenligne din militærmakt med naboene dine, altså spilleren til høyre og venstre for deg. Alle de andre spillerne tar du ikke hensyn til i dette spillet.

Kortene du har spilt underveis kan gi deg råvarer, raffinerte varer, handelsfordeler, vitenskap, militærmakt eller kultur. Hva du velger er opp til deg, men hvis du ikke har de riktige ressursene tilgjengelig, får du ikke lov å velge dem. Men, kanskje dine to naboer har, som du kan kjøpe av?

7 Wonders var kjekt å få på bordet igjen og det falt i smak for våre to (tre) nykommere. Så mye, faktisk, at det ble en runde til. Men hold an, sier du. Hvem vant? Takras prøvde seg på en ny scoring-app, så her er poengene.

Afro var inne på samme tanken med å vinne krigene, men brukte litt mer ressurser på å sette opp styrkene sine enn Takras, og fikk litt mindre poeng da han ikke vant fra starten av.

I runde 2 visste alle hva de gjorde (?) og runden gikk en del kjappere. Det var rykter om Hollenders Blå-kort-taktikk, og det måtte Raymond prøve seg på.

Ny app, denne gangen den offisielle. Og ja. Hollender-taktikken holder fortsatt stand!

Ingen PG-kveld uten at minst to forskjellige spill har funnet veien til bordet. Mission: Red Planet var neste på menyen. Hver spiller skal sende ut astronauter i forskjellige raketter på vei til mars, og den som har dominans i området får godene.

Planeten produserer tre typer goder tre ganger i spillet, og ja, man må slåss om plassen. Ikke bare plassen på planeten, men også rakettene. Vi sender opp haugevis med raketter! Noen av dem nesten eller helt tomme, men aller fleste fulle av astronauter fra forskjellige spillere. Enkelte raketter tar aldri av engang og sier pang!

Alle velger kort samtidig, men kortets tall bestemmer rekkefølgen. Med hele 9 kort å velge blant, er det fort gjort å bli sist. Og det kan virkelig straffe seg. Kortene som går sist er også de sterkeste, men hvis alle rakettene er borte, kan du ikke gjøre mye med saken.

Mission: Red Planet er ikke et snilt spill. Vi saboterer hverandre, slåss om plassen, dreper astronauter, endrer på spillereglene (i hemmelighet) til visse soner på Mars, og andre slemme saker.

I og med at spillet er så kjapt som det er, og alle er med på steken, så tåler man leken. Eller var det motsatt? MRP kan være en irriterende, men også gøy (for de andre) opplevelse med enkle regler.

Hvvs vi skulle valgt en vinner av MRP og 7W i kveld, er det vanskelig å si. Veldig jevn 7-er på 7 Wonders og ganske fordelt på MRP. Det er bare én ting å gjøre: prøve det selv. Det er gode spill, begge to.

Graham knuste seieren med 49 poeng, hvor andreplassen var helt tilbake til 35 poeng og det var Raymond. Afro viste hvordan man IKKE skulle spille det og endte på jumboplass med 18 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: