Sanddyner og hestevogn

Artig hvor liten verden er og at noen man blir kjent med på merkelige måter tilfeldigvis har en kone som kjenner en kollega til en venn av osv… Kort historie: Glenn fra «Gira med Glenn» kom på besøk.

Med celebert besøk så fyrte vi opp en skikkelig godbit, nemlig Dune Imperium. Vi har spilt dette noen ganger allerede i Preikestolen Gamers og det er ikke uten grunn, det er et knallbra spill.

Peter var meget klar, og Afro slo seg også med, etter de norrøne gudene kansellerte den planlagte tellturen hans til fordel for Dune. Med fire spillere er det klart det blir trangt på brettet, men kampene er også mye mer intense enn ellers.

Afro gikk for ny taktikk denne gangen: Bene Geserrit. Takras sa i starten at han hadde forsøkt den sist gang, og det gikk ikke bra i det hele tatt. Afro skulle bevise ham feil.

Takras hadde god ledelse over flere av delene til spillet. I tet var Peter og Takras og kjempet om de små poengene som var å finne. Ellers ble det hyppig ervervet Spice kort som ga poeng, litt annerledes enn det vi tidligere har vært vant til.

Kampene var mange, mens Baron Afro von Harkonnen nesten aldri deltok. Han tok aldri og avslørte sine to influence-markører som var hans karakters kraft.

Kvelden var full av «NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEI» med hamring i bordet i frustrasjon. Litt manne-tårer var også synlig til tider, da spilleren foran deg tok akkurat den handlingen du skulle ta! rett foran nesen din. Det er et meget godt tegn, når alle spillerne er så engasjerte.

Takras hadde god kontroll, tenkte han. Gjeldende kamp ville gi to seierspoeng, og kun Peter var en trussel. Med god margin og ikke villig til å ta sjansen på en kamp han kunne tape, lot Takras handlingen gå til forberedelse av neste runde. Peter klarte ikke å delta i kampen og Gira hadde allerede 14 poeng i kampen, men lå et godt stykke bak.

I reveal-fasen til Gira kjøpte han seg et spice-kort, kjøpte seg et poeng for 6 solari og vant selvsagt kampen. 4 poeng på én tur! Det tok ham til 10 poeng og avsluttet spillet.

Peter avslørte sin endgame som ga ham 2 poeng til å komme til 10 han også! Tie-breaker var spice, hvor Gira hadde 1 og Peter ingen.

Gira vant!

Men andreplassen i kampen ga jo 3 spice, som ga Peter seieren!

Peter vant visst!

Men! Gira hadde et kort som sa dersom han vant en conflict, fikk han 3 spice.

Gira vant likevel!

Etter at alt var avslørt og ferdigkalkulert, konkluderte Afro med at å gå for Bene Gesserit-strategien kanskje ikke var så lukrativ likevel. Den var veldig avhengig av situasjonen på brettet og kortene på hånd.

Takras satt med hodes senket idet han innså at han fint kunne ha vunnet den kampen som viste seg å være avgjørende. Faktisk med grei margin, og endt opp på 11 poeng. Etterpåklokskapen lenge leve.

Dune Imperium er og blir et fantastisk engasjerende spill. Det er kanskje ikke det mest spenstige brettet å se på, men det gir igjen på å være funksjonelt og lett oversiktlig. Kveldens spillere ga spillet 9-er på totalen. Hva som ikke gir det den siste 10-eren er ikke godt å vite. Kanskje litt mye venting.

I kveld var det sensasjon: Peter var ikke den som tenkte mest! I kveld tok Afro en hard utfordring på tittelen om største tenker, med Gira i hard kamp om det samme.

1. Glenn 10, 2. Peter 10, 3. Takras 9, 4. Afro 6.

Spillet tok kun 2 timer med fire spillere, og da har vi faktisk brukt ganske lang tid. På tide med en enklere dessert. Flamme Rouge-elsker Gira var klar for et annet type racingspill, nemlig Ave Caesar! En ikke-ukjent flamme i PG.

Starten var faktisk ganske uten hendelser. Takras var i tet og de andre fulgte hakk i hæl, men unngikk å stå for mye i veien for hverandre. Takras kom seg inn til Cæsar med Afro kort bak. Peter valgte å gå for neste runde. Så begynte det! Takras tok seg meget god tid forbi Cæsar, mens Afro måtte støte på bak. Peter la seg på baneslutt og skulle sabotere for Takras, men klarte det ikke. Afro som kom bak, derimot, måtte sløse en 4-er på 1 flytt.

Gira lå bakerst og prøvde å bruke opp de små kortene for å ta en siste sluttspurt. Det var planen, i alle fall.

Runde to kom og Gira kjørte inn for å levere mynten med Peter et stykke bak. Gira fortsatte med småkort, og Peter ble tvungen til å kjøre forbi og kapitulere mynt-levering. Nå var hevnmodus i gang og sabotasje stod på menyen.

Afro ble offer for flere stygge plasseringer og mistet hele 7 flytt i løpet av spillet. Var det nok til å komme over målstreken?

I mellomtiden klarte Gira å levere sin mynt og komme forbi Afro og inn i mål. Peter krysset også mållinjen og ble henrettet sporenstraks for å beholde mynten som var myntet til Cæsar.

Afro spilte et kort og fant ut han hadde hele 2 flytt til overs. Han har nok vært heldig med banene ellers.

Nok en gang en kjekk runde med Ave Cæsar og enda gøyere når det blir DNF.

1. Takras, 2. Gira, 3. Afro, DNF: Peter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: