I en galakse langt, langt borte, da Luke ble fôret til et dyr og… spist?

Star Wars: Rebellion

Galaksen er i fare og Grand Moff Takras står for å bringe orden og fred til galaksen. General Afro føler at galaksen trenger kaos, for det er naturens gang, og står i veien for Takras’ freds-planer.

Kaos-elskerne har satt sitt mål å spre det kaotiske budskap til så mange som mulig i galaksen. Hvis nok folk slår seg til på laget, blir det så organisert opprør til slutt at Imperiet ikke klarer å fullføre planene sine.

Oversikt over spillebrettet fra starten.
Galaksens spede begynnelse
Darth Vader og Leia med en fange-ring rundt seg.

Afro sender ut sine trofaste ledere til forskjellige systemer og gjør alskens fordervelse, som å få det uskyldige folket til å få håp om noe bedre enn det Imperiet tilbyr, som om det er mulig. Leia er en ildsjel og må stoppes, og Darth Vader blir sendt av Takras for å ta hånd om henne.

Det blir stor fortvilelse blant opprørerne da de får høre om at hun er fanget, men med et nytt medlem i organisasjonen tilgjengelig, blir Luke sendt ut i redningsoppdrag. Han er uerfaren, men får det til – på egen bekostning.

Luke Skywalker ble fanget av general Tagge.
Luke Skywalker tar støten for Leia, og blir fanget under redningen hennes.

Imperiet får stadig mer informasjon om systemene rundtom galaksen. Hvor opprørerne befinner seg blir bare tydeligere, men mange stedet gjenstår, som Ryloth, Utapau, Hoth, Endor, Bespin, Tatooine, Malastare, Bothawui, Nal Huta, Kessel, Yavin, Alderaan og Dantooine. Listen er lang, men ikke uoverkommelig.

Kan Afro ha vært så frekk å legge basen i Alderaan? Det er naboen til Takras’ hovedstad.

The Closer we are to danger, the farther we are from harm.

I mellomtiden har Jabba the Hutt slått seg til ro med pengekassen til Imperiet og tilbyr sine tjenester. DødsFredsstjernen er ferdig og klar til bruk på Tatooine, og opprørerne møter mye motstand i hele galaksen, og har svært lite styrker å true med. Afro føler strupetaket fra Darth Vader så altfor godt.

Bothawui er en av planetene som Afro virker å ikke tenke på, og Takras sender derfor ut Fredsstjernen dit for å undersøke med laseren sin om de kan være der. Han velger å ikke lande på planeten, men nyter utsikten fra verdensrommet.

Star Wars: Rebellion
Fredsstjernen hadde god effekt. Nå er det ingen krig på Bothawui lengre.
Lite kart over galaksen for at Takras kan holde oversikt.
Bothawui markert med en fin liten X.

Opprørerne har en god produksjon i gang, men lederen Afro virker å ha betydelige nerver, så det må bety at Grand Moff Takras er i nærheten. Men han er i nærheten til mange systemer, trikset er å finne ut hvilket system Afro tror han tenker at Takras vet eller tror han er…

Oversikt over kartet i runde 5
Star Wars: Rebellion
Obi-Wan kommer for å redde Luke, men
blir straks påkalt å gjøre noe annet i et annet system.

Luke Skywalker har vært på ferie i Mygeeto nesten hele spillet, og det er på tide å frigjøre ham før han blir fristet til å gå over Imperiet. Obi-Wan Kenobi har blitt funnet på en eller annen ørken-planet og har slått seg sammen med opprørerne, og blir sendt avgårde for å redde Luke.

Takras står ikke imot, da han har egne planet for Mygeeto-systemet, og tillater redningen. «Det var for lett» burde Afro tenkt, men tok tilbake Obi-Wan for å stå imot et oppdrag et annet sted. Luke står alene, men fri.

Fredsstjernen går videre fra Bothawui til Nal Hutta, som har hjulpet opprørerne med produksjon den siste tiden. Det kan vi ikke ha noe av.

Star Wars: Rebellion
Dødsstjernen seiler rundt Nal Hutta, hvor det viser seg at Rebel-basen befinner seg!
Star Wars: Rebellion
Takras’ angrep mot X-Wingen.
Dette er bare bom.

Afro avslører at Nal Hutta er basen hans! Dette var uventet fra Takras og det blir full krig, for Takras vet at det finnes en svakhet i Fredsstjernen, og at den svakheten høyst sannsynlig er kjent for opprørerne.

Takras sine tropper var tydelig svært lite forberedt på kamp, og viser at de har tatt seieren på forskudd med festiviteter kvelden før, for alt de ønsker er restitusjon.

Sannelig, Afro hadde kjennskap til svakheten og prøver å gjennomføre en sabotasje. Det går ikke, og Fredsstjernen får leve en runde til. Men Takras hadde ikke forventet basen her og tar en taktisk retrett – bare til feil plass.

Der står Afro rett rundt svingen og venter på et nytt forsøk med sine Y-Winger.

Dødsstjernen og en terning som viser at døddstjernen blir eliminert.
To Y-Wings tar sjansen igjen på å ødelegge Dødsstjernen og får det sannelig til.

Ryktene sprer seg veldig fort i galaksen og opprørets støtte øker betraktelig. En trist dag for fred og harmoni. Takras må finne en ny måte å få orden på, og må samtidig sette en brems for aksjonene til opprørerne.

Luke står jo fortsatt alene, da. Boba Fett kommer rett rundt hjørnet og fanger Luke og tar han med seg til Dantooine. Der står Jabba the Hutt og venter, for så å sende Luke ned i gapet til en Sarlacc eller tilsvarende.

Høres dette kjent ut fra en viss film? Det gjør nok det, med unntaket av at Luke blir slukt og drept. Afro, som nettopp fant ut hvor Yoda gjemmer seg, likte ikke dette det spor.

Star Wars: Rebellion
Imperiet har fanget Luke nok en gang og gjør et eksempel ut av ham.

Afro bestemmer seg for å forlate styrkene i Nal Hutta og flytte basen sin. Takras vet at det er nøyaktig 1 planet han kan stikke til, men sier ikke dette til Afro. Afro prøver å gardere «basen» sin på Toydaria, mens Takras vet at han ikke er der. Likevel, flåten til Takras trenger å reorganisere seg litt, så han spiller med for å hale ut tiden og leke litt med opprøret.

Samtidig, hvis Afro har objektivkortet som sier å «ødelegge en star destroyer i en kamp han startet», skulle ikke Takras tillate det og gikk i angrep.

Star Wars: Rebellion
Imperiet samler styrkene sine for et siste angrep.
Star Wars: Rebellion
Takras har snevret inn nesten alle systemer.

Felucia er plassen basen egentig er på, men styrkene på Mon Calamari, Dathomir og Mandalore er ikke sterke. Saleucami stod i fare for å bli angrepet, og i stedet for å låse Mon Calamari eller Mandalore, ble styrkene sendt til Toydaria. Takras kunne sende inn en liten styre, med ca 50% sjanse for å vinne, men later som han er lurt inntil neste runde.

Star Wars: Rebellion
Det nærmer seg spill-slutt. Om markørene møtes, er det seier for Opprøret.

Så skjer det Takras aldri hadde forventet. Han hadde glemt en mål-markør på Mygeeto!

Star Wars: Rebellion
Den trekant-brikken du ser i bildet over er særs viktig for Afro.
Afro og Takras sin vurdering av spillet.

Ved å sende inn et kraftig oppdrag som Takras aldri forventet, klarte Afro å beleire Mygeeto med et oppdrag som satte inn styrker på bakken og startet en kamp! Ikke nok med den, men også fjerne en målmarkør som ga han 1 poeng. I tillegg spilte han et objektivkort som sa at han fikk 1 poeng hvis han vant en bakkekamp han startet. 2 poeng!

Grand Moff Takras satt seg inn i en Lambda Shuttle og stakk avgårde så langt han kunne for å unngå keiserens vrede.

Godt spilt! Og det tok bare to kvelder å gjennomføre. Blir nok redusert så snart Afro har lært seg flyten og kjenner kortene mer. Men som vanlig så fløy tiden altfor fort.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: