Red parks

4 spillere var klare til dyst denne mandagen, mens vi ventet på sistemann, så tok vi en runde Jump Drive. Kjell Henrik hadde ikke spilt det før, og vi hadde så vidt kommet i gang når Christian ankom. Jump Drive er ikke mer avansert enn at han kunne få en bunke kort, og gjøre et par handlinger så var vi alle ajour. Ikke alle spill som fungerer slik. Peter er vanligvis en schlugger i slike spill, så også denne gangen. Han fikk i gang en fantastisk motor før noen nesten hadde startet, så hadde han vunnet overlegent. 1. Peter, 2. Sveinmain, 3. Kjell Henrik, 4. Christian.

Red Outpost er i gang på den russiske planeten langt ute i solsystemet en plass…

Jump Drive er et kjekt bygge motorspill som er lett og lære lett og like, men ikke alltid like lett å få i gang motoren i. 7/10 på skalaen.

Kjell Henrik har alltid et tilsig av spill som MÅ testes. Red Outpost kom opp av sekken, hvor vi alle var etterkommere av russiske kosmonauter som hadde landet på en planet langt unna for å bygge sin drømme kommuniststat. Her var det 6 arbeidere som alle kunne utføre alle oppgaver, men ikke alle ble like fornøyde. Kun fiskeren ble glad når han fisket, mens de andre ble mer ulykkelig. Det gjaldt å gjøre de du hadde majoritet i lykkelige, mens de de andre hadde majoritet i ulykkelige.

Viktig å ha innflytelse(trebrikker) på de personene som er lykkelige(plaststjernene) og i tillegg selge fellesskapets ressurser på markedet for poeng…

Spillet gikk over 2 dager, selv om Christian hadde forventet minst 5! Alle produserte varer til fellesskapet, men som i kommunismen ellers så går det an å stikke til seg goder fra fellesskapet til egen vinning. Sveinmain fikk en megarunde og klarte 7 poeng i ett trekk, i dette spillet hvor poengene er få. Selv om de andre prøvde å gjøre hans arbeidere mest mulig ulykkelig på slutten, så klarte han å holde unna. 1. Sveinmain, 2. Peter, 3. Christian, 4. Kjell Henrik.

Stalinmain i kjent positur.

Red Outpost – ett fantastisk tema, og helt ok mekanikk. Men verdt å utforske, og nyte. 10 av 10 på tema, 7 av 10 på spillbarhet.

Så til Parks – eller Fifty nine parks Kickstarter edition som Kjell Henrik hadde fått i posten. Her skulle vi alle med våre 2 ekspedisjonsmenn sanke inn råstoffene vann, stjerner, fjell og skog for å klare oppdrag på slutten av hver runde. Alle står i kø for å komme seg gjennom parken og hver spiller kan flytte seg lå langt frem en vil, bare feltet er ledig.

Folket i kø for å hente ressurser i Parks – kun 1 pr. brikke og ikke lov å gå tilbake…

En gang pr. runde kan en dele felt med en annen spiller. Litt lokkemat i form av de 4 nevnte ressurser(råstoff) ligger til førstemann som ankommer denne delen av parken. Det var godt med interraksjon i spillet og mye grubling på hvor langt en skal flytte seg da en aldri kunne gå tilbake igjen. I enden, og etterhvert også underveis kunne en betale råstoffene som hver av de 59 parkene krevde og få tilsvarende i seierspoeng. En kunne også som i spillet Splendor reservere parkene og skaffe råstoffene etterpå. Parkene gav 2 til 5 poeng, men helt klart lønnet det seg å gå for de som gav 5, da sjansene for å fullføre en park var begrenset i spillet.

Vakre komponenter og til og med innsiden av lokket gav god stemning

For hver runde som gikk utvidet innsankingsfeltet seg, og etter 4 runder var vi alle i mål. Det var mange harde valg underveis og litt krydder i form av at en kunne kjøpe fordelskort, skaffe seg råvarer underveis mot vann og at en i starten hadde hver sitt oppdragskort en kunne få poeng på i slutten av spillet. Sveinmain klarte å dra det lengste strået denne gangen og fikk over 30 poeng, noen poeng foran nestemann.

Parks – et meget vakkert, og helt greit spill. Enkle strømlinjeformede regler og interaksjon hele veien gjør det spennende. Det som var mindre spennende var at en måtte ha de store oppdragene på 4 og 5 poeng for å ha en sjanse til å vinne spillet var vårt inntrykk, noe som trakk litt ned. 6/10.

En flott kveld var over med 2 nykommere – ingen superbe, men alle godt nok likt til at de havner på bordet igjen en gang. Forhåpenligvis kun en uke til neste gang! Gleder meg allerede!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: