Pirates in porta Nigra

De trofaste dukket opp denne mandagen også – Peter, Afro og Sveinmain. Med 3 spillere tok vi turen til Porta Nigra, et litt ukjent spill av Sveinmains favorittdesignere Kramer og Kiesling. I Porta Nigra skal vi alle ri rundt på brettet og bygge etasjer av byggverk i forskjellige farger. I midten av brettet er et marked av byggesteiner i 5 forskjellige farger. Brettet har 4 bydeler hvor en kan kjøpe sin farge, og de hvite etasjene i midten kan en nå fra hvor som helst på brettet. Markedet fornyes når det er færre en 7 etasjer der totalt. For å få til dette har vi alle 8 kort hver, og vi skal spille et av disse hver runde.

Vakkert spill, hvor alle kan gjøre gode handlinger!

Afro skulle starte det hele, og etter å ha prøvd 3 ganger kom vi i gang. For underveis så ligger det oppdragskort på siden som er verdt mye poeng på slutten. Disse får du om du bygger riktig farge i riktig del på brettet. I tillegg får en fordeler av å bygge i de forskjellige bydelene. Det ble kniving om oppdragskortene og om de rette byggesteinene. På brettet er det også innflytelsespoeng i hver bydel, og dette skal selvsagt kjempes godt om. Porta Nigra – den viktigste bydelen var det mest poeng å hente.

Og om det ikke var nok så fikk en noen papyrusruller underveis, som også gav fordeler som penger og poeng underveis i spillet. På hver av de 8 kortene en fikk kunne en gjøre 2 eller 3 handlinger, selv om kortene inneholdt flere handlinger enn det. Så måtte en bestemme hva en ville gå for. Penger var alltid et problem, men det hele var veldig jevnt når de 8 kortene var oppbrukt første gang. Alle hadde bygd 12 etasjer hver.

Så kommer vi til rosinen i pølsa i dette spillet. Gang alle etasjene dine med 2 og fordel dette slik du vil mellom penger og poeng. Afro tok 10 poeng og 14 penger, Sveinmain 14 poeng og 10 penger, mens Peter tok 24 penger og ingen poeng. Peter hadde derfor fetest lommebok og kunne kjøpe alt han drømte om i 2. runde, men ville det holde helt inn? Afro var sikker på at slaget var tapt da Sveinmain i siste trekk bygde høyest mulig(8 etasjer) i Porta Nigra til hele 37 poeng. Men etter sluttscoringene hvor alle hadde fått sine innflytelsespoeng i de forskjellige bydelene, skilte det 1 knepent poeng i Afro sin favør.

Afro, meget fornøyd med å vinne med et helt poeng! Sveinmain litt mindre fornøyd…
  1. Afro 202 poeng, 2. Sveinmain 201 poeng, 3. Peter 189 poeng. Meget jevnspilt etter 2 timers moro.

Porta Nigra var velspilt, og behagelig å spille. Akkurat nok utfordringer og godt likt av samtlige 8/10 på terningen. Og ikke minst – vakkert!

Sluttelling – Afro, ett helt poeng foran Sveinmain!

Som en avslutter fattet Afro interesse for Pirates vs Pirates. Et perfekt spill for 3 personer og en fin måte å avslutte og koble av hjernen litt. Her skal vi alle styre 6 pirater som skal prøve å sikre seg to sølvmynter eller en gullmynt og ta med seg hjem til båten sin. Underveis kan du bli drept av de andre piratene som vil ta mynten du er på vei til skipet ditt med. 18 pirater ble kjapt til 12, som igjen ble kjapt til 7.

Pirater, klar til å dø i jakten på gull og sølv.

Afro hadde 1, mens Sveinmain og Peter hadde 3 hver. Afro hadde sin mulighet til å få hjem gullmynten, men fikk ikke riktig øyne på terningen. Han måtte stikke, Peter tok over, og litt senere var han utryddet på brettet. Sveinmain og Afro fikk en sluttkamp 1 mot 1, og Sveinmain klarte akkurat og slepe gullmynten tilbake til båten uten å bli drept av blodhungrige Afro. 1. Sveinmain, 2. Afro, 3. Peter.

Pirates vs. Pirates var skapte enorm stemning og var meget godt likt av samtlige. Kjapt og flaksebasert, men utrolig morsomt å spille. 9 av 10 fra samtlige.

En meget hyggelig kveld var over. 2 gode spill som alle passet utmerket til 3 spillere – 3 er mer enn nok for å få en kvalitetskveld av de sjeldne. Gleder meg til neste gang!

Peter ber til høyere makter om at den gule rase må regjere i Porta Nigra

En kommentar til «Pirates in porta Nigra»

  1. Jeg liker Porta Nigra godt. Flott spill, lett å spille og mange måter å sanke poeng og til slutt blir det ofte jevnt. Flotte bilder!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: