Center of Teothiuachtown

4 spillere denne mandagen, og Kjell Henrik hadde tatt med spillbaggen full av godsaker. I påvente av at Afro skulle dukke opp kom Town Center, et bybyggespill på bordet.

Spilletid 30-60 minutter og kun 30 til Afro ankom, så måtte vi spille effektivt. Kjell Henrik forklarte regler, hvor røde bygg påvirket grønne som igjen påvirket blå. I tillegg om en skulle bygge flere etasjer måtte en ha en svart heis med en gul ved siden av. Blå og gul gav penger, men kun grønne telte poeng til slutt men da måtte de ha en gul ved siden av seg. Tok du an? Ikke noen av oss andre heller. Men bygde gjorde vi. 6 byggesteiner opp av hatten hver runde og 2 til hver. Kjell Henrik og Peter klarte iallefall og få inntekt hver runde, mens Sveinmain fikk sin ene startsum hver runde.

Men han bygde i stedet grønne bygg, og håpet at det skulle kunne gi litt avkastning på slutten. Kjell Henrik og Peter ekspanderte såpass at de kom til utkanten av brettet som gav minuspoeng, mens Sveinmain hverken ekspanderte eller fikk penger. Så kom Afro, og 10. runde var unnagjort. Poeng skulle leses ut av en kryptisk skala. Kjell Henrik scoret 14, Peter 19 og Sveinmain fikk med alle sine grønne bygg 20. Så litt fratrekk til Peter og Kjell Henrik for bygging i suburbs. Og dermed kunne Sveinmain vinne et spill han ikke skjønte mye av, annet enn at han endte opp med alle de grønne byggene Kjell Henrik og Peter ikke ville ha.

Så til kveldens hovedrett – Teothiuachan. Afro hadde ikke spilt det før, men vi andre hadde prøvd før, men lenge siden. Men litt oppfrisking av reglene så var vi i gang. Her skal vi alle styre 3 teringer hver rundt på et brett. Vi skal bruke disse til å sanke ved, stein eller gull som skal brukes til å bygge templet i midten av brettet. Mange finurlige måter å skaffe seg poeng på i spillet men alt henger sammen.

Men skal en klare det må en også ha cacao som er som mat i spillet. En må ha dette for å parkere der andre står, og for å ha nok til å mate terningene sine i slutten av de 3 rundene spillet varer. Peter var som vanlig hissig på byggingen i begynnelsen av spillet og raste i fra. Sveinmain hev seg på og hadde en klar 2. plass. Så kom Afro i siget og bygde flere pyramidebrikker på rad, og seilte på på poengskalaen.

Både Sveinmain og Peter fikk tilnærmet en punktering og ble stående i poengtørke. Kjell Henrik seilte også innpå gjennom å bygge hus til de døde, men kom ikke nære nok denne gangen. Afro derimot fikk en fantastisk sluttscoring og passerte Sveinmain med ett poeng, mens Peter som fryktet for seieren kunne puste lettet ut. 1. Peter 149, 2. Afro 132, 3. Sveinmain 131, 4. Kjell Henrik 120.

Teothiuachan var igjen et meget godt spill. Fikk 8 i snitt av 10 på skalean og er en lett tungvekter av et spill. Fantastisk mekanikk hvor alt henger sammen og terningene dine går fra 1 og oppover hver gang de flyttes. Når de når 6 dør de og du får en fordel. I tillegg er spillet en fryd for øyet.

En kjekk kveld var over – nye sjanser neste mandag og sikkert nye spill:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: