Är det inte spilling?

Mandag igjen, blir det brettspill i dag. Mange PG-ere er på ferie eller opptatt med egne barn disse ukene. Derfor foreslo sveinmain en sommerpause sist uke. Men det har vist seg at dette er vanskelig i PG. Mens Hollender hadde tenkt å spille noen spill på hjemmebanen, ringte Peter desperat;. ”är det inte spilling?” Kvart på åtte var Peter på plass hos Hollender og kona. Kveldens første spill ble Princess of Florence. Peter hadde spilt dette før, men da slet han med poeng de siste rundene. Hjemmefolket spiller som regel med utvidelsen som gir noen ekstra muligheter/handlinger, og nå måtte de omstille seg.

Siri og Hollender produserte ”verk” de første rundene, men Peter satset på byggmestere og samlet en del bygg som også gav ham poeng. I tillegg kjøpte han billig i auksjonsfasene, hvor andre brukte mer penger. Hollender tok en solid ledelse med 2 gode poengsankere (takket være 2 sjonglører) i runde 3, men hadde da også brukt opp karakterkortene sine. Siri passerte ham, mens Peter startet nå sine store produksjoner. Etter runde 5 hadde Peter tatt en luke, og hadde dessuten nok penger den siste runden. Hollender måtte bytte tre dyre poeng i penger for å kunne kjøpe en bygning. Siri var uheldig med nye karakterkort som ikke kom helt overens med natur, bygg og friheter hun hadde fra før. I tillegg var det lite å tjene på de blå kortene, fordi andre karakterkort var heller ikke så passende. Hollender prøvde å drive opp prisen for Peter den siste runde, men endte selv opp med en ubrukelig park. Et prestisjekort hadde gitt ham større utbytte. Siri hadde det største verket på 25 i runde 6, en mer enn Peter som gikk glipp av tre kostbare poeng. Hollender fikk 7 poeng for et tidlig kjøpt prestisjekort, men kunne ikke ta igjen Peter som gjorde forskjellen i runde 4 og 5. Runder uten poeng eller inntekt kan koste mye i dette fascinerende spillet som var ferdig etter 50 minutter! Kanskje spiller PG raskere med kvinner rundt bordet?

  1. peter 62 2. Hollender 50 3. Siri 49

Arild og Vegard lurte også på om det skulle bli spilling og rinte halvveis i Florence. De skulle først bade, men hadde lyst til å komme innom etterpå. Tiki Topple ble valgt som en kort intermezzo. Alltid like festlig og av og til frustrende. Hollender stod igjen med 0 poeng etter to runder. Det ble taktisk spilling hvor alle beholdt tiki wiki-kortet når de var sluttspiller. Med dette kortet kan man bytte om to brikker, hvis dine fortsatt står på brettet kan de gi mye poeng. Kort sagt sikre poengsankere! Det ble et jevnt kappløp mellom Peter og Siri. Sistnevnte trakk det lengste strået og ble PG første kvinnelige vinner. Hollender måtte jobbe hardt for å unngå 0 poeng, men kom ikke i nærheten av de andre.

  1. Siri 36 2. Peter 29 3. Hollender 11

Badefolket hadde ikke ennå kommet og derfor tok Peter og Hollender en runde med Dominion Intrigue. Peter startet offensivt og fikk svært godt uttbytte av Baron som gav ham 4 penger når han la vekk et estate-kort. Hollender ble noe nervøs etter denne raske starten av Peter og begynte å kjøpe mining village, siden det var lite ekstra handlinger på bordet. Etter hvert kjøpte han provence hver runde ved å ofre en mining village. Peter prøvde å stoppe dette med Torturer, men Hollender hadde forsvaret i orden. 1. Hollender 39 2 Peter 33

Da vi leste at det likevel ikke skulle komme flere, benyttet Peter anledningen å sette Memoir44 på bordet. Operation Luttich ble scenarioen. Peter angrep med tsyke styrker, mens Hollender forsøkte å forsvare seg med amerikanerne. Peter angrep massivt i den høyre seksjonen, men Hollender styrte troppene inn i buskene og i byene, slik at slagkraften til de tyske tanksene ble svekket. Peter angrep særlig med tanksdivisjoner, men fikk eliminert noen infanteritropper. Hollender var helig med motangrepene og til tross for at Peter holdt sine tanks på avstand, ble det truffet av granatild. Hollender tok en 3-1 ledelse, men Peter gir aldri opp og tilbake til 3-2. Et massivt angrep i den midtre seksjonen gav Peter nesten en seier, men amerikanerne holdt stand og slo tilbake runden etterpå. Historien ble gjennopplevd og ikke endret. USA vant med 4-2. Et glimerende tomannsspill hvor man skal ha hellet med seg både når det gjelder kort og terning, men likevel har man opplevelsen at man kan styre en god del.

En kveld uten forberedelser ble avsluttet og det blir nok mer spilling denne sommeren!

2 kommentarer til «Är det inte spilling?»

  1. Godt dere holder stand. kommer sterkere tilbake naar jeg igjen entrer gamlelandet. Her i France gaar det i Dominion hver kveld. orginal + seaside. Hva er vel ferien uten brettspill ???

  2. Her blir det spilling hele sommeren. I kveld blir det et spesielt master-spill i Grotten.Godt å høre at du har det bra, og bruker ferien til å lese/forberede spillregler! Er spent på dominion seaside. Har du også begynt med reglene til Fabrik manager?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: