Terrassespilling i Holland House

Holland House spill-lokalet hadde igjen åpnet dørene og inn strømmet det hele 7 spillere denne kvelden. Heldigvis fordelte spillerne seg såpass at vi som var der hele kvelden fikk smake noe av det beste brettspillmenyen kan by på denne kvelden. Mens Hollender låste barna ned i snikkarboden for kvelden, hev vi andre oss over forretten, en runde Tiki-Topple. Dette spillet har blitt en schlager i PG, og stenmingen er alltid god under spillets gang. Denne gangen fungerte det også godt som terrasse spill, da brikkene er solide og ikke blåser bort! Det ble tiki-wiki, tiki-puh, og ikke minst tiki-burn, som fjerner en brikke fra brettet. Her gjelder det å holde på terminologien og ikke ødelegge spillet med kjedelige ord og uttrykk. Vi rakk tre runder, og Sveinmain klarte og opparbeide seg en solid ledelse som aldri ble truet. Han klarte til og med og prikke inn 3 av 3 mulige poeng-kubber den ene runden.
1. Sveinmain
2. Vegard
3. Peter
4. Black ant


Så var alt klart for kveldens hovedrett! Noen prøvde å ødelegge måltidet for andre med å foreslå uspiselige retter som Funkenschalg, men heldigvis kom det noe mye bedre på bordet, nemlig, El Grande, spiele des jahres 1996! Ville det fortsatt duge i år 2010? Noen hadde prøvd det før, andre hadde dårlige opplevelser fra MidWinter med dette spillet, men Hollender gjorde en glimrende jobb med å forklare reglene, så var vi i gang. Mye interraksjon i dette spillet hvor det gjelder å få innflytelse i flest mulig av de 9 områdene av Spania som brettet viser. Disse områdene bør kontrolleres best mulig spesielt i runde 3,6 og 9 når det er poengtelling. Brettet ble etterhvert og med 5 spillere forholdsvis trangt og det ble mye kjemping i hvert område. Alle fikk hver runde velge et spesialkort, men måtte spille et innflyteseskort for å få dette. Hollender viste oss andre oppskriften. Spill et enerkort runden før telling. Spille 13 kortet i tellingsfasen, og flytte kongen til et område en selv kontrollerer. Dette kan da ingen andre ta og dermed lett-tjente poeng. Spesielt når alle brikkene fra tårnet kom ut, og det var temmelig mange etterhvert. Tårnet fungerer som en meget god død-tid dreper. Istedet for å spekulere i hvor en skal sette ut sine brikker, valgte mange å hive de i tårnet i stedet. Det ble noen nervepirrende valg av distrikt etter tårnfasen, noe Sveinmain spesielt fikk unngjelde for i 3. runde. Hollender tok en oppskriftsmessig ledelse, men den minsket mer og mer etterhvert som spillet gikk, Peter lå soleklart sist, og gikk glipp av 19 poeng da Black ant valgte å avstå fra en handling som ville gitt Peter en fantastisk uttelling, dermed var han ut av spillet. Hollender klarte å holde ledelsen helt ut, men vil nok neste gang få hardere konkurranse til å begynne med. Vegard kapret 2. plassen 1. poeng foran Sveinmain.
1. Hollender
2. Vegard
3. Sveinmain
4. Black ant
5. Peter

El Grande var en meget positiv overraskelse, og fungerte meget bra!!! Anbefales….


hadde Geir kommet innom, på en sjelden visit, og han fikk sjansen på å teste ut en velprøvd dessert, Figaro. Her gjelder det å prøve å spille ut Figaro-kort for å glede kongen. En kan spille på hvem som helt, men må følge fargen. Når en har har fått 6 poeng må en trekke inn alle lagte kort, og den som har flest kort må ta den lengste veibiten til kongens slott. Best av 3 runder hvor vinneren av hver runde slipper å trekke inn veibiter. Det ble mye overtaling, og kriging om kortene ingen ville ha. Ringdans ble spilt ut og kortene roterte rundt bordet, ofte til liten nytte. Etter 3 runder ble det Vegard som var vinneren av siste runde som med Knizias spesialregel, bytte lenste brikke mot korteste.
1. Vegard!


Geir dro og inn kom en ny familierepresentant: Martin. Dermed var vi fortsatt 6 spillere, og tok like så godt en runde 6 nimmt på slutten av en sen spillekveld. 6 nimmt skaper alltid god stemning med mange spillere, så intet unntak denne gangen heller. Ble mye spennende legginger, og ofte fulle rader. I tillegg til stor latter når noen hadde bommet, hører også med. Til slutt var det Hollender som trodde han hadde vunnet, men Sveinmain snøt han for seieren med et helt poeng. Hvem som fikk over 50, som vi spilte til får bli en hemmelighet mellom Black ant og Martin.
1. Sveinmain

Video av kvelden kommer senere, men i mellomtiden tar
Preikestolen gamers nå en aldri så liten mandagspause, men fortvil ikke. Det finnes andre dager å spille på:-) I sommer vil det bli spilling på Ad Hock metoden, dvs. en kjapp SMS når anledningen byr seg, og vips så blir det spilling fortere enn en aner. Sitt klar med mobilen…..

4 kommentarer til «Terrassespilling i Holland House»

  1. Hei, kjekt å høre at dere likte El Grande 🙂 Jeg må nok ta min del av skylden for at spillet fikk noe dårlig rykte på MidWinter, lenge siden det var spilt og jeg rotet fælt med reglene. Fint at dere har taket på det, blir gjerne med en runde neste gang vi møtes, så kan dere forklare meg reglene 🙂

  2. Tror dere spilte med en dårlig forberedt utvidelse på MidWinter hvis jeg ikke husker feil. Ellers er reglene i grunnspillet temmelig greie å sette seg inn i, i allefall når Hollender forklarte dem. Et meget godt spill, som imponerte alle 5!

  3. Jeg har sendt en pakke til terrassespillerne. Snart kan dere finne ut hvem av dere som er Mestertyven. Min magefølelse er at Sveinmain stikker av med titelen!

  4. Pakke? Wow! Alle harde pakker mottas med takk:-)Og selvsagt skal jeg sørge for å bli mestertyven. Skulle bare mangle…Gleder meg, og på vegne av de andre, oss;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: