Place: årets selskapsspill?

DSCF3089Hver høst kommer det diverse nye selskapsspill på markedet. Særlig spill med quiz-form er fremdeles poulære. Denne høsten lanserte Vennerød Forlag det geografiske quiz-zpillet Place på det norske

Spillerbrett
Spillerbrett

markedet. I esken finner man et brett som viser et verdenskart og fire små bunker kort med bilde på framsiden. Det kan tenkes at de som kan mye om geografi vil seire lett i dette spillet, mens mindre topografiske folk vil helst ikke spille det. Men spillets utviklere har klart å bringe disse to grupper sammen rundt et svært lærerikt og interessant spill. Hvordan fungerer dette da?

Place spilles som de fleste andre quiz-spill ganske lett. En tur består stort sett av å kaste terning og flytte markøren. Så kan man velge å legge det øverste kortet i en av de fire kategorier (hovedsteder, miljø, verdensarv og film) på rett plass på kartet. Når det

Bildene skal legges riktig sted
Bildene skal legges riktig sted

ligger på riktig sted, får man det spørsmålet i den fargen som markøren står i. Svarer man riktig legger man kortet på tilsvarende farge på eget brett. Når svaret var feil blir det rette svaret gitt og kortet blir lagt på kartet igjen. Nå kan andre spillere profitere når deres markør kommer i samme rad eller rekke som dette

Engasjement!
Engasjement!

kortet. Istedenfor å ta et nytt kort, kan man også få et spørsmål fra de kortene som ligger på kartet. Så kan spillere som følger godt med, få kort som de i utgangspunkt ikke kunne svare på. I tillegg kan man stjele kort av andre spillere når man kommer på samme felt som dem (eller på et hjørnefelt), men også her må man svare riktig! Dette gir en fin kombinasjon av å vite og å huske. Den første spilleren som klarer å få kort i de fire forskjellige fargene vinner. En omgang med Place kan ta mindre enn en halvtime, slik at revansjen kan komme raskt igjen.

Det er bare et bilde på grønn som mangler. Første mann med fire tildekte farger vinner.
Det er bare et bilde på grønn som mangler. Første mann med fire tildekte farger vinner.

Det er en fordel å ha geografisk kunnskap, for da kan det bli lettere å plassere kortene på rett plass på kartet. Men så skal man også svare riktig på spørsmålet. Noen er lette, mens andre kan bli ganske utfordrende. Unge spillere vil derfor lettere svare på spørsmål som de har hørt svaret på. Nettopp dette gjør spillet svært lærerikt. Neste gang det spilles vil man da lettere plassere bildet på kartet og svare riktig. Place blir dermed en lærerik og morsom reise langs hovedsteder, berømte verdensarv, miljø og filmer.

Place kan spilles med hele familien. Både unge og gamle, svært smarte og de som ikke ennå vet så mye kan delta og vinne! Premie til de som ikke vinner er at de kan ha lært en del!

Noen korte kommentarer fra testpanelet:

  • Ragnhild (12 år); kjekt!
  • Alfred (9 år): lærerikt!
  • Oscar (12 år): noe som skoler burde ha, selv om filmene kan være vanskelige.
  • Joan (voksen): en fin familiegave under årets juletre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: