PG @ Norway Chess 2016

imageHva gjør Sveinmain på direktesendt tv hos Finn Gnatt? Og fikk Finn Fnatt av å få så god nærkontakt med gutta i Preikestolen Gamers??Hvorfor er det alltid meg??? Mer om dette lengre ned i bloggen.

Igjen var det Norway Chess, og igjen skulle PG ta turen over fjorden for å få med seg denne begivenheten og heie på Magnus Carlsen. Denne gangen var det Norge mot Sverige, altså erkefiende nr. 1. Men er Svenskene like dårlige i sjakk som på ski – det måtte vi finne ut av.

Pingvinsjakk
Pingvinsjakk

Jadarhus hadde sponset oss med billetter og Robert, Marius og Sveinmain var PGs utsendte medarbeidere. Selv med manglende presseakreditering måtte vi prøve å gjøre en så god jobb som mulig med de midlene vi hadde. Som oppvarming ble det pingvinsjakk på ferga inn til Stavanger – Packeis am pol. Marius viste seg som den beste fiskeren blant oss og vant overlegent. Så var det å komme seg standsmessig opp til Norway Chess lokalet og på vei opp fikk vi låne en bil:Norway Chess

Godkjent stempel!
Godkjent stempel!

Vel inne i lokalene ble vi sikkerhetsgodkjent og dermed var det bare å finne PGs egen pressesone, men det var lettere sagt enn gjort. Tv 2 hadde tatt stor plass der inne, og det samme hadde de internasjonale sjakksendingene som alltid følger de store turneringene verden over. Etter mye leting fant vi omsider skiltet hvor vår pressedekning av Norway Chess skulle foregå, og Robert benyttet sjansen til å intervjue Jørpelands svar på Jon Ludvig Hammer – Marius, som vinner de fleste turneringer – nesten.

 

 

Norway Chess

Vi satt ute en stund og hørte på de internasjonale sjakksendingene som denne gangen var representert med Peter Svindler – som valgte å være på Norway Chess som turist denne gangen. Mens vi hørte på disse og vekselvis på Tv2 studios dukket to andre turister opp – Topalov og inderen med det kule navnet Harry Krishna – en Anand junior. De valgte å ta en remi så fort det lot seg gjøre, dvs. i det 21 trekket og ville diskutere litt sjakk og brettspilling etterpå i PGs intervjusone med Sveinmain: Norway chess

Så var det på tide å ta turen inn å hilse på de store gutta – de som har baller og dyp nok stemme til å spille til hjernebarken vrenger seg. Det var skikkelig stillesone der inne, men sjakk-gutta sprang på do i ett sett og hver gang de gikk opp og ned fra scenen måtte de gå i en veldig knirkete trapp. Men dette brydde ikke vaktene der inne seg noe om. Vi i PG fikk både en og to advarsler mens vi diskutere de 4 gjenværende partiene som pågikk samtidig. Vi bråket mye mindre enn trappa. Urettferdig!!!

Det var også foto og mobilforbud der inne, men et lite bilde måtte vi selvsagt ha: Norway chess

Svensken ble svettere og svettere  der han satt, og tenkte lengre og lengre. Til slutt hadde han 3 minutter igjen på 7 trekk før tidskontrollen, og Magnus kunne spille med en hånd siste trekkene før svensken gav seg. PG sprang ut av lokalet og gjorde seg klar til intervju. Men sjelden har vel sloganen «age before beauty» slått mer feil. For noen hadde nemlig rangen når det gjalt å få intervjue sjakk-gutta:Norway chessNorway Chess

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt skuffet og slukøret måtte vi innse at vi manglet noen atributter for å stå først i intervjukøa, og før vi rakk og tenke så var Magnus i studio sammen med Lahlum og Hammer. Og selv med offensivt spill hvor han ofret en hest allerede i det 10. trekket, så var han ikke helt fornøyd med innsatsen. Norway Chess

Dermed måtte PGs trøstende team støtte han opp slik at han kunne gjøre det godt i resten av turneringen. Vi gikk straks bort til Magnus og sa som Gro Harlem Bruntland – «det er typisk norsk å være god». Jeg hadde til og med skrevet det ned på en lapp som jeg viste Magnus når han kom ut fra studio:Norway Chess

Magnus ble da veldig glad, men rettet litt på det jeg hadde skrevet da jeg manglet en apostrof. Som takk for oppmuntringen fra PG spurte han meg om han kunne få signere ett sjakkbrett eller noe i gjengjeld. Selvsagt kunne jeg ikke skuffe Magnus og det hele ble dokumentert og kom til og med på Tv2 sin sportsrevy kl. 21.25. Bildet er knipset av Tvn etter at vi kom hjem igjen:Norway chess

På vei ut av lokalet traff vi et par andre sjakkspillere som var fornøyd med dagens innsats da de hadde fått med seg 1/2 poeng hver. De presenterte seg som Aronian og Eljanov og håpet en dag at de kunne komme til Jørpeland og spille Torgsjakk og se Preikestolen – noe jeg selvsagt takket ja til. De måtte bare huske på å pakke noe annet tøy med i kofferten til neste år, så var de klare!

Norway chessHeck meckEn innholdsrik ettermiddag i Stavanger måtte avsluttes, og PGs utsendte medarbeidere måtte snu nesen hjemover. Etter mye hard jobbing klarte vi endelig å koble av med noe lett på vei hjem. Heck Meck(reiseutgaven) var lett nok så hjernen ikke kokte over. Alt i alt var vi fornøyde med innsatsen under årets Norway chess! Neste år skal vi prøve å få til enda bedre pressedekning – kanskje en livesending direkte på Tv2. I år hadde Sveinmain et prøveprosjekt hvordan han kunne få PGs budskap ut blant det norske folk. Dessverre ble PGs T-skjorter med budskapet «spill er best uten strøm», «Brettspill er mer en Yatzee» og «Spill og snakk – ikke sjakk» sittende fast i tollen. Derfor måtte Sveinmain ta på seg en test-skjorte for å se hvor klart budskapet egentlig kan komme frem på Tv-skjermen til neste år. Og testresultatet var vi fornøyd med: image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: