Variert Fauna i Grotten

En variert fauna både i spill og på brett denne mandagen.
En variert fauna både i spill og på brett denne mandagen.

Hele 6 spillere dukket opp denne mandagen når det endelig var duket for sesongåpning i Grotten, og med forskjellige spillere, forskjellig alder, forskjellige språk, forskjellig kjønn(alle 3?) ble vi alle enige om at Fauna måtte være et godt spillvalg denne mandagen. I Fauna skal en tippe hvor dyr kommer fra på et verdenskart, hvor tungt det er, hvor langt det er og hvor lang halelengde dyret har. Peter er fortsatt ubeseiret i dette spillet, og mistankene om at han har kjøpt en egen kopi og pugget dyrene på senga hjemme istedet for å pleie sin fru ble bare ytterligere bekreftet etterhvert som spillet skred frem. Alle klarte vi å henge med Peter på første dyr. De sikreste landene går alltid først, og de sikreste lengdene på å score poeng. Så kommer stemningen i spillet frem da noen må begynne å strekke strikken for hva som er fornuftig. Kan en leopard være 2-3 meter? Når valget 1-2 meter er tatt, og 0,7-1 meter også er kuppet så kan en jo være det… Når en i tillegg scorer poeng hvis en tilgrenser et riktig alternativ øker kreativiteten – og stemningen. Så vi hadde noen morsomme runder, selv om Peter stakk mer og mer i fra, spesielt etter at alle tippet et snøaktig dyr å høre hjemme nord i Asia, utenom Peter som satset på ørkenen i Afrika og traff selvsagt rett. Så var det ikke så spennende lengre, bare morsomt. 1. Peter, 2. Sveinmain, 3. Robert, 4. Kate, 5. Saulius. Fauna

Fauna – et veldig godt likt spill i PG, selv om en vet hvem som vinner(Peter). Funker for hele 6 spillere, har passe lang spilletid, og har 2 vanskelighetsgrader noe som gjør det veldig spillbart både for store og små.

6 oppdagere trenger ledsagere ut i verden. De som blir med får enten penger eller poeng!
6 oppdagere trenger ledsagere ut i verden. De som blir med får enten penger eller poeng!

Kjell Henrik kom og dermed tok vi en runde Maggelan(også kalt Pizarro). I dette auksjonsspillet som går over 3 runder skal vi satse penger på 6 ulike ekspedisjoner som går rundt omkring i verden. Med 6 spiller bør du prøve å være med på 3 av de, da det er 18 plasser totalt. Men byr du for mye på noen kan andre stikke av med 4 ekspedisjoner. Det ble mange kalkulerte budrunder til å begynne med og noen gikk nok litt for høyt. Det resulterte i at på slutten var nesten alle tom for penger og Kjell Henrik fikk noen billige auksjoner samt Robert som også fikk noen på billigsalg. Men de ble ikke billigere enn at alle hadde 3 ekspedisjoner hver når runde 2 startet. Kun de 3 som hadde vunnet seg inn på hver av de 6 ekspedisjonene kunne by penger for å komme seg videre til flere seierspoeng eller pengekort som også en en fordel i et spill med lite penger. Noen måtte trekke seg fra gode posisjoner for å satse alt på å vinne poeng på andre. Mye harde avgjørelser slik auksjonsspill skal være. Alle så at Peter og Kate lå godt an, men i nest siste auksjon trakk årets Quickplayer i PG – Peter seg fra en auksjon med Kate kun 5 penger. Han gav ekspedisjonen og seieren til Kate etter litt for rask spilling. Den gutten har virkelig fått opp tempoet!!! 1. Kate, 2. Peter, 3. Robert, 4. Sveinmain, 5. Saulius, 6. Kjell Henrik.

Kate - i gledessjokk over å ha blitt første kvinnelige ekspedisjonsmedlem som får tilbringe en natt med Maggelan
Kate – i gledessjokk over å ha blitt første kvinnelige ekspedisjonsmedlem som får tilbringe en natt med Maggelan

Maggelan – ikke vakkert, men likevel et kjekt auksjonsspill spesielt med full besetning(6spillere). Spilles på ca. 1 time og har mye spenning og harde valg slik auksjonsspill skal være.

En kjekk spillekveld var over og Kate kunne drømme om en natt med sin vakre helt Maggelan. Maggelan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: