Kanban + Sandra= en skikkelig PG-kveld

Etter en januar med lite mandags-spilling, inviterte Sveinmain til spilling på en fredag. Dette betyr normalt mange ivrige spillere. Denne gangen var det kun Peter og Robert som dukket opp. Dermed ble det mulig for Sveinmain og prøve sitt nyleste spill – Kanban, drivers edition. Eller var vi kun 3 spillere? Nei, for i Kanban er det Sandra som regjerer. Du kan heldigvis(i motsetning til hjemme) velge om hun skal være i godt humør eller i dårlig humør.

E45308EF-ADE3-4089-9954-D45BEB7F2D72
Viktig å være på lag med Sandra

Valget falt på den gode Sandra, som vil premiere oss for godt arbeid om vi klarer å drive bilfabrikken hennes etter beste evne. Kanban består av 4 avdelinger som vi spillerne skal besøke, i tillegg til styrerommet hvor vi kan bestemme hva firmaet skal satse på fremover. Deler skal hentes inn, biler skal produseres, biler skal testes og nye design skal utvikles. Sandra går runden og inspiserer avdelingene underveis.

286C05BD-7D95-4C74-A5C2-FADAED4911C7
Sandra har kontrollen på styrerommet!

Da var det bare å sette i gang. Alle hadde hver sin garasje en kunne få deler og biler inn i og det var kunnskap å hente i hver avdeling. Peter satset alt på kunnskap, mens vi andre prøvde litt av hvert. Mye å sette seg inn i, og enormt mye å tenke på. En hadde liksom en plan, men plutselig så var avdelingen en «måtte» besøke opptatt av de 2 andre, eller Sandra. Underveis så var det viktig å skaffe seg plasser i styrerommet. På den måten kunne en få viktige poeng og innflytelse på spillet.

F2E488D8-E6BF-4B8F-86C8-8F25F38A2A34
Produksjonsavd. øverst og test avdelingen nederst, hvor en kan kjøpe ferdigtestede biler og putte dem i garagen sin(som igjen gir fordeler, selvsagt)

Etterhvert som slutten nærmet seg var Sveinmain hektet av lasset, selv om han prøvde noen desperate forsøk på å være med  i teten. Robert sikret seg noen gode styreromavgjørelser og føk ifra og etter ca. 4 timers spilling(ja du leste riktig) kunne en vinneren Robert kåres, og da var regelforklaringen tatt på forhånd.

05A82D11-5D54-417B-BF48-A6F314DFCF86
Flotte komponenter i dette spillet!

Men var det lange timer? Nei så absolutt ikke. Det var lite venting og en mye planlegging underveis mens de andre gjorde sine trekk. Vil tippe at spilletiden går drastisk ned neste gang når alle kan reglene og vet hva det går i. Likevel fikk spillet 9 av 10 på skalaen av samtlige.

Kanban er et kvalitetsspill, som er herlig tematisk og logisk oppbygd med at deler må skaffes, biler produseres, for så å testes, så kjøpes eller skaffe ny design til dem, og en kvinnelig sjef som har ustabilt humør. Mer reelt kan det ikke gjøres;-)

369974E7-1E8B-435B-AECF-D023A76F6693
Mannen som kan det å kontrollere damene, + skaffe rikdom og berømmelse!

2 kommentarer til «Kanban + Sandra= en skikkelig PG-kveld»

  1. Så gøy å se at Kanban blir spilt! Og nok en gang en flott og levende rapport. «Alle» har liksom hørt om Lisboa, Vinhos og andre av Vitals spill, men Kanban har av en eller annen grunn forblitt et av hans mer ukjente spill. Personlig er dette en av mine favoritter, og til forskjell fra mange andre 2-4 spiller-spill synes jeg Kanban fungerer utmerket også med 2 spillere.
    Helt enig i at det er mye som foregår på en gang, men alt virker logisk og går som smurt etter et par spillinger.. Like frusterende hver gang da, når du har tidenes plan for å blidgjøre sjefen, og så kommer en av de andre lærling-yplingene og ødelegger alt ;D

  2. Tilbaketråkk: Ingen har lyst å være På Mars – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: