Flamme Rouge – et kult sykkelspill

Sykkelspill – det finnes noen av dem der ute, men ingen som kan måle seg meg Flamme Rouge. Har selv prøvd Um Reifenbreite hvor en kan ha mye terningflaks, Giro De Italia the card game – helt ok spill, og Leader 1 – som er veldig langdrygt da lite skjer før på slutten av spillet  Og det er der Flamme Rouge har knekt koden. Flamme Rouge betyr det røde flagget som markerer at det er en kilometer til mål. Så frem til at det er 1 km i igjen har det ikke skjedd noen verdens ting. Så braker det løs på den siste kilometeren, med full innsats.

Brettet - trekk 4 kort og velg et kort fra hver bunke som alle snur samtidig.
Brettet – trekk 4 kort og velg et kort fra hver bunke som alle snur samtidig.

Det finnes 5-6 forskjellige baner en kan bygge fra kjente klassikere, men alle er like lange. De er enkle og bygge da alle brikkene har bokstaver som viser hvem som skal ligge hvor. En kan også bygge baner etter eget ønske. Så setter alle en syklist  i hvert startspor, og så er vi i gang!

Klar til start!!!!
Klar til start!!!!

Alle har en kortbunke for sprinteren sin, og en for «ruløren», eller kapteinen som en kan kalle han – dvs. en som er mer jevnt fordelt med krefter, og totalt har flere krefter tilgjengelig. Alle trekker 4 kort i hver bunke og bestemmer hvilket av kortene en skal spille. De kortene en ikke bruker legges med billedsiden opp underst i hver sin bunke, og når en ikke kan trekke 4 kort må en stokke og trekke så an har 4. Når alle har valgt kort snur en disse samtidig, og begynner forfra i feltet. Kortene har tall og en flytter det antall flytt frem som kortet viser. Den som ligger først flytter først og det er den som ligger lengst til høyre som har rangen. Så flytter alle syklistene etter tur. Det er mulig å kjøre forbi to som ligger side om side om en har nok flytt. Har en like mange flytt må en legge seg bak på første ledige plass(høyre først).

Rød og svart har 2 felts luke og derfor kan ikke resten av feltet slipstreame. Grønn får 2 vindkort, og rød og svart ett hver!
Rød og svart har 2 felts luke og derfor kan ikke resten av feltet slipstreame. Grønn får 2 vindkort, og rød og svart ett hver!

Så kommer rosinen i pølsa – vindkort og slipstreaming. Er det en ledig plass mellom deg og de andre syklistene, kan du slipstreame, dvs. nyte godt av å ligge i dragsuget. Så er det to tomme felt ved siden av hverandre(holder ikke med ett) så kan du flytte opp i ryggen på de foran. Hele denne prossessen starter bakerst og går fremover i feltet, og er en ypperlig utjevningsmekanisme. Så kommer det kule- den/de som ligger først i hver gruppe mottar vindkort, som havner nederst i stokken og tar opp plass. Vindkort har verdien 2 og havner nederst i kortbunken til den syklisten som lå foran i vinden.

Ingen slipstreaming i oppoverbakker!!!
Ingen slipstreaming i oppoverbakker!!!

Slik fortsetter spillet til en har en fra hvert lag i mål. Spillet har også med oppoverbakker og nedoverbakker. I oppoverbakkene kan en maks flytte seg 5 felt uansett hvor høyt kort en spiller, og i nedoverbakkene flytter en seg 5 uansett hvor lavt kort en spiller.

Det drar seg til på slutten da det skorter på krefter hos enkelte ryttere...
Det drar seg til på slutten da det skorter på krefter hos enkelte ryttere…

Spillet er veldig spillbart. En vil ligge langt fremme i feltet, men ikke helt foran, og en kan også ligge bak og håpe at en ikke faller av feltet men får hjelp av dragsuget til å få et ekstra flytt eller 2 og dermed spare de gode kortene sine. Mange harde valg, og racingstemningen er til å ta og føle på. Skal en prøve å rykke og lage stor nok luke til at de andre ikke kan ligge i dragsuget? En får virkelig følelsen av å være med på en skikkelig Alexander Kristoff innspurt på en stor etappe, og prøve å snappe seieren foran Kittel og Peter Sagan. Jeg gir spillet 9 av 10 på skalaen, og anbefaler det på det varmeste. Enkle regler, flott brett og garantert godt stemning!

Flott spill - flott cover!
Flott spill – flott cover!

En kommentar til «Flamme Rouge – et kult sykkelspill»

  1. Tilbaketråkk: The Heat is On – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: