PG in Flames

5 spillere hadde tatt turen denne mandagen, og som en meget uvanlig start på dagen varmet vi opp med 2 ulike spill. Pift og Peter tok en runde Heave Ho – et tautrekke tautrekkespill. Det finnes mange spill med tautrekkemekanisme, men her skulle du faktisk gjøre det også. Premien får å få tauet på sin side var en kanne whiskey, og førstemann til 3 tønner vant. Peter dro det lengste strået denne gangen!

Peter Glenfiddich - vinner av tautrekkingskonkurransen.
Peter Glenfiddich – vinner av tautrekkingskonkurransen.

Kjekt Heave Ho! kom frem fra glemselen igjen. Det er egentlig en perle av et lett og underholdende 2 mannsspill.

Oss 3 andre – Kjell Henrik, Robert og Sveinmain tok en runde Pirates vs. pirates – et piratspill for 3 spillere. Alle har 6 pirater hver som skal komme seg til midten, sikre seg enten 2 sølvmynter eller en gullmynt og ta med hjem til båten sin. Underveis kan de drepe hverandre. Kjell Henrik kom best ut, før Robert og Sveinmain måtte samkjøre litt. Etter en stund var Kjell Henrik utryddet, mens Robert var såpass svekket at Sveinmain utryddet han helt på tampen og tok skattene hjem til Kjuttaviga.

Kjekt piratspill for 3 personer!
Kjekt piratspill for 3 personer!

Kjapt og kjekt – Pirates vs. pirates er en meget god starter for 3 personer!

Så til kveldens hovedspill: Lunarchitects. Dette skulle være en forstørret utgave av Glenn More – et spill med så liten tekst på de små kortene at spillet så ut som en bønnestund på bispedømmekontoret. Dette spillet derimot, hadde store fine komponenter. Her skulle alle bygge sin egen «galakse» på best mulig vis og aktivere de brikkene en allerede hadde kjøpt til å gi en ressurser som en igjen kunne omsette i penger som er poeng på slutten. Hver runde av de 4 rundene en kjørte rundt og rundt brettet fikk en litt poeng, og til slutt var det en sluttscore. Men det var underveis de store poengene/pengene skulle tjenes. Turmekanismen begynner å bli velkjent, at den som ligger sist velger en brikke å gå til, og får ikke tur igjen før en igjen ligger sist. Dermed ble det litt rykk og napp med turrekkefølgen. Den som fikk mest brikker fikk mest poeng denne kvelden. Kjell Henrik sopte inn poeng etter poeng og vant med 82, foran Peter 70+, Sveinmain 62, Robert 52 og Pift 49.

Flotte spill i dette Glenn More - lookalike spillet!
Flotte spill i dette Glenn More – lookalike spillet!

Lunarchitects fungerte godt, og var mere oversiktlig enn sin forløper Glenn More. Artig tema og flotte komponenter.

Kjell Henrik gikk hjem og vi kunne endelig få testet ut nok en Essen-nykommer – Flamme Rouge. I Norge kunne spillet sikkert solgt mer om det hadde het Dop Otto Laurizen, men Flamme Rouge er det røde flagget som markerer den siste kilometeren inn til mål. Med 8 ryttere på startstreken skulle det bli et tett løp. Spillet er enkelt. Hver spiller har en bunke for «ruler» og en for «sprinter». En trekker 4 kort og velger ett, og sykkelen flytter seg like langt som en har spilt kort. Havner du da foran i feltet etter alle har flyttet, eller uten noen foran deg må du ta et «vindkort», som fyller opp hånden din, og gir deg færre valgmuligheter. Derfor ble det en rolig start på runden, men i motsetning til andre sykkelspill som f.eks. Leader 1, så tok det ikke lang tid før det skjedde noe. Robert og Sveinmain rykket fra feltet. Robert trakk seg, men Sveinmain holdt et forrykende tempo til tross for at han fikk det ene vindkortet etter det andre. Peter ofret sprinteren sin og tettet luka med den unike slipstreaming-regelen spillet har. Dermed var bruddet kjørt inn, men likevel kjørte Sveinmain på det han klarte. Peter spilte smart, mens Pift og Robert havnet litt i bakleksa. I siste bakken så gikk Sveinmain tom for krefter(gode kort) og dermed en etter en  trille inn foran han. Men helt sist kom han ikke. Dermed ble det en liten diskusjon på om det var rekkefølgen på de 4 første fargene i mål som telte, eller om det var laget sammenlagt en skulle telle. Men juryen falt på at det var rekkefølgen i mål, så 1. Peter, 2. Robert, 3. Pift, 4. Sveinmain.

Mye harde dueller i Flamme Rouge - godt likt av samtlige!
Mye harde dueller i Flamme Rouge – godt likt av samtlige!

Svett på ryggen etter en runde Flamme Rouge. Gikk tom for krefter i siste bakke, men er ikke førstemann som gjør det i sykkel. Flott og godt spill!

En meget hyggelig kveld var over i Grotten. God stemning og kjekke spill og folk. Siste mandag før jul neste uke. Velkommen!!!

Vakre komponenter og brett, og kul mekanisme.
Vakre komponenter og brett, og kul mekanisme.
Takk til denne gjengen for en hyggelig kveld!
Takk til denne gjengen for en hyggelig kveld!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: