Katastrofekveld i PG

Enda en nykommer i PG denne kvelden. Kim +steininteresse =Kimbelitt, da vi allerede har en Kim i klubben. Sammen Sveinmain og Roger innbød Black ant til samling hjemme hos han, og det var ingen katastrofe. Men katastrofe ble tema for denne kvelden!

4 svette spillere etter å ha kjempet seg ut av lava og røyk!
4 svette spillere etter å ha kjempet seg ut av lava og røyk!

Første katastrofespill ut var Der untergang von Pompeji. Lenge siden forrige gang det ble spilt i PG(2013?), såpass lenge at Sveinmain hadde glemt at han hadde fått en miniexpansion til spillet. 3 ekstra vulkanbrikker som krydret spillet. I Pompeji skal en flytte inn byen etter et skremmende vulkanutbrudd. Byen er tom og innbydende og alle flytter inn, først alene, men så etter 2 runder kan en også få inn familiemedlemmer. Byen fylles raskt, men underveis kommer det noen småskjelv(omen) så noen brikker(beboere) havner i vulkanen. Så kommer vulkanutbruddet i år 79 A.D.  Lava strømmer inn i byen og de som ikke klarer å flykte ut byportene dør. Fluktmekanismen er enkel og men likevel genial og lavaen må plasseres inntil bestemte brikker, men likevel velger spilleren som har turen retningen. Roger var mest gira på å flytte inn i byen. Mens Kimbelitt sikret seg de gode husene nær utgangene, men noen småskjelv senere og husene ved utgangene var igjen øde og ledige for innflytting. Ellers var det temmelig jevnt med beboere i byen. Så kom skjelvet, og moroa starter. Lavaen strømmer inn og det blir mange harde valg på hvem en skal redde og hvem en skal la dø. Mye moro og latter blir fort omskapt til fortvilelse når utgangen stenges av lava rett foran øynene dine. Det ble meget jevnt, som det ofte bruker i dette spillet. 1. Sveinmain 10 mann ut, 2. Black ant 9(færre enn Roger i Vulkanen) 3. Roger 9, 4. Kimbelitt 8.

Fintelling i vulkanen for å avgjøre 2. plassen mellom Ant og Roger.
Fintelling i vulkanen for å avgjøre 2. plassen mellom Ant og Roger.

Pompeji har kommet i en reprint – så har du ennå ikke prøvd det, så kan spillet anbefales på det varmeste. Fungerer utmerket for 4 spillere, men er også godt med 3! 9 av 10 på opplevelses-skalaen av samtlige sier sitt!

Øya begynner å synke og 40 mann skal svømme det de kan til land...
Øya begynner å synke og 40 mann skal svømme det de kan til land…

Neste og siste katastrofe ut var Survive – flukten fra Atlantis. Litt regler var lest på forhånd, så var det bare å sprette plasten og begynne å spille. Ingen punching av brikker, eller klistring – en herlig start på et godt nytt spill for samtlige. Alle har 10 mann med hemmelig ulik verdi fra 1-6 som skal reddes fra Atlantis som sakte men sikkert synker i sjøen. De kan svømme eller ta båt over til fastlandet, men drager, haiere, hvaler og malstrømmer lurer underveis. Så gjelder det å få sine menn over til fastlandet mens en prøver å få de andre spist, eller svømmende hjelpeløs i sjøen. Det ble mye sjømat underveis kan vi vel si. Black ant mistet desidert mest folk, mens Sveinmain klarte å unnvike de fleste farer og kom seg ombord i de andres båter som ble bragt trygt i land. Kimbelitt fikk gjennomgå på slutten, mens Roger klarte seg bra. Men hadde han fått de gode mennene sine i land? Alle menn måtte snues og poengene under dem måtte telles. Sveinmain vant såvidt  denne gangen. 1. Sveinmain 19, 2. Black ant 17, 3. Roger 13, 4. Kimbelitt 9.

Bare fjellene igjen, mens folket svømmer for livet fra Hai, sjøorm og hval.
Bare fjellene igjen, mens folket svømmer for livet fra Hai, sjøorm og hval.

Survive – flukten fra Atlantis var også et kjekt godt spill. Litt mer avansert enn Pompeji, og litt vanskeligere å planlegge, men moro, det var det! 8,5 av 10 på skalaen i snitt er en god score fra oss som spilte.

Kjekt med nytt bekjentskap i PG, og ser frem til neste spillkveld med eller uten katastrofer…

Kjekke folk og kjekt spill!
Kjekke folk og kjekt spill!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: