PG-Nations

PG-sjakken vokser seg større og større. Noe som gleder et sjakkhjerte!!!
PG-sjakken vokser seg større og større. Noe som gleder et sjakkhjerte!!!

Sveinmain og Robert hadde hele 15 spillere på PG-sjakken denne mandagen. Kjekt og spennende og engasjere både voskne og ikke minst barn i verdens beste idrett. Vi begge var rimelig svette da 1,5 timer med sjakk var avsluttet. Men hva venter så?? PG selvsagt. Peter var allerede ankommet Grotten, mens Robert måtte hjem og hvile etter å ha gått direkte fra jobb til sjakk. Dermed var vi kun 2 spillere. Peter foreslo Nations, og med forrige gjennomspilling friskt i minne da PGs store tenkere: Ant, Saulius og Peter kom kun havveis etter over 4 timers spill, var Sveinmain skeptisk. Men med kun to kunne vi vel klare det?!? Peter satte opp og forklarte regler. Som sendt som regnet fra himmelen dukket Kjell Henrik også opp og dermed ble det Nations med 3!

Tar litt tid å sette opp Nations, men Dungeonmaster Peter fikser brasene.
Tar litt tid å sette opp Nations, men Dungeonmaster Peter fikser brasene.

Vi spilte ordinært brett og satte i gang. Peter og Kjell Henrik hadde tydeligvis spilt før, og begge satset friskt på bøker som gir seierspoeng hele 4 ganger i spillet. Peter presset også oss andre på militærmakt og tok en klar ledelse tidlig i spillet. Bokpoengene gikk aldri til Sveinmain. Likevel klarte han å bygge opp

Vinnerbrettet
Vinnerbrettet

militærmakt, og fikk inn poengtellende kolonier. Flest undere fikk han også bygd underveis, men han lå en hel runde etter på bokpoeng. Tenketiden var relativt kort, og spillet fløt raskt rundt bordet. Peter fikk også ut flest menn(9), men Sveinmain klarte å henge på med 8 og Kjell Henrik hadde kun 6 ved spillets slutt. I siste runde var det om å gjøre å få mest mulig poeng av det en hadde. Bygging ble veldig dyrt på slutten og valgene ble begrenset. Sveinmain satset alt på millitær og poeng på disse, mens Peter flyttet mennene sine rundt på brettet sitt for å få flest mulig bøker og poeng. Kjell Henrik hadde ikke så mange valg men utfordret Peter godt på disse bøkene. Så var det telling og ikke minst spenning. Sveinmain endte på 40 poeng, Kjell Henrik på 28. Så var det Peter da? Under tellingen oppdaget han plutselig at han hadde glemt sette ut 2 menn i farten fordi han ble så opphengt i å vinne bokskalaen. Dermed gikk han glipp av 4 poeng, og da scoren hans endte på 37 ble det endelig litt varm stemning i en januarkald grotte. 1. Sveinmain 40, 2. Peter 37, 3. Kjell Henrik 28.

En preget Peter og hans 2 glemte menn
En preget Peter og hans 2 glemte menn

Nations var et meget godt spill, men krever litt lengre tid en «vanlige» spill. Men med kjappe spillere rundt bordet, og en Peter i turbofart er spillet en fryd å spille. Mange spennede valg og vurderinger underveis!!!

En kjekk mandag var over. Strømmen gikk i grotten ikke mindre enn 4 ganger og temperaturen ble skrudd ned og ned. Men vi klarte likevel å holde varmen og hadde en trivelig kveld i vinterlige omgivelser. Ny samling neste mandag!!! Be there:-)

Vinneren, taperen og forloraren.
Vinneren, taperen og forloraren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: