Fin fredag!

Litt tenketid ble det Pift skulle sette ut alle sine arbeidere, men kjedsomhet fører kanskje lett til kunst?!

Etter en uke med liten spillaktivitet i PG var det endelig fredag. Hollender hadde kalt inn, men det var kun Pift som kunne. Heldigvis har Hollender alltid noen spillere på hjemmebanen, slik at Caverna ble spilt med tre spillere. Pift trengte en liten oppfriskning og advarte at han ville komme litt sent i gang. Vi spilte med alle tilgjengelig rom. Oscar satset hardt på å innrede grotten og hadde en smidig plan denne gangen. Hollender bygget ut grotten og skogen utenfor. Pift satset på flere soverom, slik at han etter hvert kunne få hele 6 dverger. Men jo flere dverger en har, jo mer mat de spiser.
Pift glemte dette to ganger og da blir det noen minuspoeng. Men i motsetning til Agricola kan man lett hente det inn igjen. Oscar bygget et rom som ville gi ham poeng hvis ingen av dverger hadde våpen, men han hadde fortsatt en med våpen. Det Hollender og Pift ikke hadde lagt merke til var at han også hadde et rom hvor man kunne selge våpen for mat. Dermed fikk han nok mat de siste rundene, mens særlig Pift slet. Oscar hadde også et rom som berget ham for minuspoeng. Hollender hadde hele 38 ore som gav ham 19 poeng, mens Oscar fikk 16 for sine rubiner. Det ble en spennende telling!  1.Oscar 79 2.Hollender 77 3.Pift 66
Pift ville ikke spille cacao, men hva som helst annet. Oscar tok fram Broom Service. Hollender og sønn hadde spilt det noen ganger og Pift skjønte spillet raskt, men etter noen få runder kom Pift med uttalelsen: «dette er jo bluff med kort». De andre var ikke helt uenige, men de likte spillet. Det gjorde ikke Pift, som hadde liten kontroll på prosessene på brettet. Her skal man samle potions og reise rundt for å levere de til de ulike tårnene. Enkelt! Men hver runde skal man velge om man skal spille feigt og sikkert eller modig og usikkert. Pift ble «fråstjålet» handlingen flere ganger og det økte ikke spillgleden. Oscar hadde en sterk sluttspurt hvor han tok en klar ledelse.  

1.Oscar 2.Hollender 3.Pift

Broom service

Til slutt ble «press your luck» spillet Port Royal spilt. Pift likte dette mye bedre! Port Royal spilles lett og raskt. Hollender var mest heldig og klarte å vinne. 

Port Royal

1.Hollender 2.Oscar 3.Pift

Dagen etterpå spilte Oscar og Hollender samarbeidsspillet Robinson Crusoe. Hollender er ikke særlig glad i samarbeidsspill, men dette spillet er for ham et klart unntak. Spenning fra start til slutt. Hver runde er det mange utfordringer og hindringer og bålet som er redningen blir ikke tent før den siste runden. Det fungerte utmerket med to spillere og spilletiden er overkommelig. Dette kan anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: