Luke nr. 10 – Mage Knight

Skillz gir en rykende varm anbefaling av Mage Knight
Skillz gir en rykende varm anbefaling av Mage Knight
"Dette er mer enn bare et tusser og troll-spill" mener Kim
«Dette er mer enn bare et tusser og troll-spill» mener Kim

Etter hvert som adventen skrider fram så er det på sin plass med de tradisjonelle spillrefleksjonene i PGs julekalender! I dag er vi kommet til en av Vlaada Chvatils mange juveler nemlig: «Mage Knight: the Board Game»! Som mange av vår alles kjære Vlaadas spill så foregår spillet i en «Fantasy»-setting med høy monster- og magifaktor. Spillerne trer inn i skikkelsen av hver sin «Mage Knight» – en blanding mellom en sverdsvingende kriger og magiker – som er sendt til en nyoppdaget verden av magikerrådet for å løse forskjellige oppdrag. Typen oppdrag varierer da det er en rekke forhåndslagede scenarioer man kan spille – både samarbeidsscenarioer og scenarioer hvor man konkurrerer og sloss mot hverandre – noe som fører til at spillbarheten til dette spillet er usedvanlig bra! Spillet kan også spilles som solospill og egner seg faktisk svært godt også som dette. Man kan da bryne seg mot spillet alene og se om man klarer å slå sin egen eller vennenes personlige rekorder.

I spillet flytter man rundt vakre miniatyrer, som representerer Mage Knightene, rundt i fantasiverdenen i søken etter nye formler til sitt magiarsenal, mektige relikvier og nyttige følgesvenner som kan anvendes for å oppnå Mage Knightens mål. Og her finner man et grunnleggende prinsipp i spillet: det er nemlig helt opp til spilleren selv hvordan han velger å spille sin Mage Knight. Man kan spille som en godsinnet magiker som bekjemper lokale monstre for å oppnå de lokales gunst og assistanse eller man kan i stedet velge å kynisk brenne og plyndre lokale festninger, landsbyer eller klostre for å tilrive seg skatter og relikvier fra de brennende ruinene. Det er selvsagt også mulig å gjøre en blanding av de to om man skulle få litt dårlig samvittighet underveis! Vlaada er imidlertid klinkende klar i sin beskrivelse av spillet: Mage Knights er kyniske, nyttemaksimerende vesener som kun tenker på egen makt og vinning så man står fritt til å skalte og valte med de ressursene verdenen har å tilby – om man har samvittighet til det!

Mage KnightI selve spillet har hver spiller en kortstokk som representerer handlingene helten har tilgjengelig. Hver runde trekkes et gitt antall kort og bestemmer således hvilke muligheter spilleren har for den runden. Alle kortene har en grunnfunksjon som kan fås gratis ved å spille kortet i tillegg til en kraftigere funksjon som kan fås ved bruk av verdifulle magikrystaller som kan anskaffes på Mage Knightens reise. Kortstokken bygges gradvis ut ved at spilleren anskaffer seg relikvier, kraftige formler og nye handlinger etter hvert som verdenen utforskes, festninger erobres og motstandere bekjempes. I tillegg har hver Mage Knight et sett av unike ferdigheter som kan brukes underveis og som en etter en blir gjort tilgjengelig etter hvert som Mage Knighten øker sitt erfaringsnivå i klassisk rollespill ånd.

Alt i alt er Mage knight et uovertruffet og vakkert spill med mye dybde! En spilleseanse vil avhenge av hvilket scenario man velger samt antall spillere, men i PG kommer vi typisk gjennom et vanlig scenario på rundt 3-4 timer med 3-4 erfarne spillere. Så om du liker en real test av de små grå og også trives med et Fantasy-tema ispedd friheten av å kunne bøye moralen «litt» for å oppnå dine mål så vil vi anbefale dette spillet på det varmeste! Spillet kan spilles med 1-4 spillere og er også kommet med to utvidelser: Lost Legion (full utvidelse som tilfører spillet mye nytt) og Krang Character Expansion. (introduserer kun en ny Mage Knight karakter med egen startkortstokk og ferdigheter) I PG har vi kun spilt med Lost Legion og vil absolutt anbefale denne utvidelsen. Løp og kjøp!!!

Selges i Norge hos utvalgte Outland-butikker og spillsjefen.no.

Se også Takras’ videoanmeldelse i episode #109 av Brettspill med Takras.

7 kommentarer til «Luke nr. 10 – Mage Knight»

  1. Det ligner på Settlers, jo! Er det nesten samme spillet, liksom?

  2. Settlers er et fint spill det og, men nå tror jeg du har plukket nok blåbær for i dag 😉

  3. Spelet er absolutt heilt konge og blir anbefalt på det varmaste, men har dog aldri kome ned på 3-4 timar speletid. Me spelar kun coop, men det blir ofte ein del tenking likevel:)

  4. Ja, man er avhengig av at folk «gir litt gass» for å komme gjennom det. Det kan også hjelpe å spille «blitz»-scenarioet. Man spiller ikke det siste døgnet da, så det kan jo vøre verdt å prøve om dere har lyst å prøve dere på et «competitive» scenario. 🙂 Planlegger ellers å la mitt nyttårsforsett være å få Nappeto til å spille minst ett «tusser og troll» spill i 2014!!!;)

  5. Oi sann! Bare å stålsette seg her, altså! Minner om at jeg spilte Terra Mystica under Spill-o-rama. Vet ikke om det kvalifiserer.
    Ennå tid for meg til å planlegge et nyttårsforsett.

  6. Haha – liker tusser og trollkategorien! Kvalifiserer Nexus ops?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: