Luke nr. 1 – London

Den største byen - også den største vinneren
London – PGs spill nr. 24 – vurdert av Sveinmain

PGs julekalender ruller igjen, denne gangen uten video. Men hvorfor ikke gjøre en ny vri?!? Det 24. beste spillet i PG i 2013 heter LONDON!

Året er 1666 og London skal gjenoppbygges etter den store bybrannen. Epoken strekker seg til år 1900, alt tidsriktig ut i fra hva som kom først og sist i byen, noe som gjør spillet fascinerende. Du har 3 valg hver runde. Enten bygge byen din, utvikle den/utarme den, eller kjøpe en bydel. Utrolig mange interessante valg, samt en skjør økonomi som en hele veien må følge med på. I tillegg må en holde et årvåkent øye med sine motspillere da fattigdom kan loppe deg for seieren. Du må også kjøpe bydeler som koster, men gir kort og seierspoeng, ja for det er seierspoeng det hele handler om også her. Martin Wallace har aldri vært inne på PGs topp 24 noen sinne, men med London så klarer han det, så vidt. Spilletid på 90 minutter, mye å tenke på hele veien selv om det ikke er din tur gjør at spillet lett blir godt likt. Mekanikken er enkel å forstå, selv om regelheftet er ok, men litt vanskelig å bla fort opp i. I PG får London stadig nye Londontilhengere, og er verdig en topp 24 plass, og enkelte har det til og med på topp 4. Men PG er et demokrati og med Takras store ratingsystem som ingen kan lure blir det kun en 24 plass i år. Hvem vet til neste år. Det som er sikkert er i allefall at London er og blir ingen døgnflue, men et godt kvalitetsspill som vil glede oss i årene fremover. Hvis noen spør: «Noen som er med på London», er svaret JA, uten tvil i min sjel.

London: 2-4 spillere, på cirka 90 minutter. Passer like godt med 2, 3 og 4 spillere, men er fantastisk med 3!

Kan kjøpes i Norge på: Utvalgte bokhandlere, Brettspill.no og Spillsjefen.no

I morgen blir det Gladiatorkamp, klikk deg inn og se hva som er PGs spill nr. 23 i luke nr. 2:-)

En kommentar til «Luke nr. 1 – London»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: