Ekte Hawaii-stemning i Linns Spa-senter

Hawaii
Hawaii

Da var det endelig fredag igjen. Etter en uke med fint vær samlet en del av den harde kjernen seg hjemme (heretter kalt for Spa-senter pga det store utvalget kremer, såper, conditioners, salver og tannkremer som hun rommer på badet) hos Sekretøsen for å kose seg med noen flotte spill. 5 spillere er for tiden en utfordring i PG, da mange godt likte spill bare gir plass til 2-4 spillere. Hollender hadde bare ett 5-er spill med seg, nemlig

Flotte komponenter på hovedøya.
Flotte komponenter på hovedøya.

Hawaii. Mens han monterte brettet og la de mange komponentene på plass, skrudde vertinnen opp temperaturen med å utfordre vinneren i å posere i ekte Hawaii-drakt. Dette førte til en god latter rundt bordet og ingen hadde noe imot det, selv om det skal sies at ingen tenkte egentlig på denne drakten før spillet var over. Hollender hadde spilt dette mange ganger, slik at Peter

Vinnerbrettet i kveld!
Vinnerbrettet i kveld!

forsøkte å kopiere Hollenders handlinger. Black Ant klaget allerede etter en runde at han hadde bommet en del (selv om Hollender hadde påpekt at ressurser var viktige), mens Knut og Sekretøsen slet med å samle nok poeng hver runde. Alt virker ganske rotete i starten, men fra runde 2 ble det hardere kamp om de mest lukrative plassene og klarte alle å spille mer sammenhengende. Peter satset alt på en kjemperekke med brikker hvor han plasserte en Hula-dame som gav 2 poeng per brikke der. Knut mistet en del poeng underveis da han ikke nådde rundekravet, men han

Hawaii er HOT!
Hawaii er HOT!

bygget opp et stort rike i stillhet. Black Ant hadde bygget en stor båt og seilte til en av øyene hver runde. Dette gav ham både varer og poeng, og ikke minst en liten ledelse. Peter og Hollender stakk turvis av med rundebonuset, slik at de fulgte Black Ant hakk i hæl. Sekretøsen hadde spilt det før, men husket ikke helt hva hun skulle satse på (eller jobbet hardt for å unngå den berømte Hawaii-drakten med 4 menn i huset?!). Fem runder var snart over og vi startet tellingen med den som lå sist. Knut fikk over 50 poeng og tredoblet så scoren sin. Black Ant stoppet på noen få poeng av Knut, mens Peter løftet armene da han passerte Knut med 3 poeng. Hollender hadde spilt det før og fikk poeng for sine Kahuna, guder, huladamer og poengbygg (63). Dette førte til en sjelden jubel i PG, for alle gledet seg til vinnerens posering! Hvem vil vinne neste gang?

1.Hollender 110 2.Peter 78 3.Knut 75 4.Black Ant 68 5.Sekretøsen 51

En gammel klassiker: Stormenes Tid!
En gammel klassiker: Stormenes Tid!

Så kom Die Saulen der Erde eller på norsk Stormenestid tilbake på bordet. Knut og Sekretøsen hadde ikke spilt det før, mens Peter trengte en oppfriskning. Kort sagt skal man samle varer og sette det på en best mulig måte om i poeng. I tillegg er det mange fordeler og andre poengscoringsmuligheter i dette «årets norske spill» fra en del år siden. Nye håndverkere ble kjøpt flittig, slik at kampen om disse ville bli sterk. Hollender satset enten på poeng på brettet med sine arbeidere og byggmestere framfor varer. Peter og Black Ant var ivrige med å samle metall og hadde nok planer med disse. Saint Denis-kortet som gir mulighet til å bruke en annens håndverker var også polulær og ble hver runde valgt tidlig. Peter skjønte at Hollender samlet poeng på brettet og stoppet dette flere runder, men

Stormenes Tid+utvidelsen krever tid men gir spillere nok å tenke over!
Stormenes Tid+utvidelsen krever tid men gir spillere nok å tenke over!

da tok Hollender heller stein som satte om i poeng. Peter og Hollender suste av gårde, men Black Ant hadde bygget opp en god poengmaskin og så at alle andre mistet to poeng da den eneste negaitive hendelse kom. Sekretøsen og Knut samlet ulike håndverkere og måtte så samle ulike varer hver runde. Hollender økte gradvis sin forsprang. Kveldens intensitet var høy og det øker muligheten for små feil. Men heldigvis hadde vi Black Ant som hadde en travel kveld med rollen som Saulius har til vanlig. Så måtte han passe godt på Linn og Knut at gull tilkom den rette og i tillegg måtte han passe godt på Hollender at han ikke tildelte seg selv for mange poeng i klostret (ved hjelp av prior

Knepen seier til blå!
Knepen seier til blå!

Philipkortet). Rett for Black Ant måtte hente sin datter ble spillet ferdig. Black Ant hadde en formidabel siste runde med hele 19 poeng. Også Peter scoret godt, mens Hollender fikk minst med bare 6 poeng, men med 8 poeng i byen klarte han såvidt å holde Peter og Black Ant bak seg. Stormenes Tid innfridde igjen, men kan ta litt for mye tid med 5 eller 6 spillere, slik spillet er beste med færre spillere. Likevel gir tilleggsbrettet en del interessante

Gull og sølv-vinnere!
Gull og sølv-vinnere!

muligheter.

1.Hollender 2.Black Ant/Peter 4.Knut 5.Sekretøsen

6 kommentarer til «Ekte Hawaii-stemning i Linns Spa-senter»

  1. Ha-ha! Fantastisk vinnerbilde:-) Med slike bilder i PG blir nok kampen om 2. plassen bare hardere og hardere…

  2. Det kan du si! Hvis dette blir fasitten, tror jeg ikke noen vil vinne for eks fifty shades neste gang………..

  3. Å trist at jeg ikke fikk posere med skjell bh og bastskjørt;D Hmmm.. hva blir fifty shades kostymet ja?;D Hehehe

  4. Enormt bra posering! Kanskje det var derfor jeg ikke vant noen spill i gårsdagens sesjon, i underbevisst frykt for å måtte posere slik 🙂

  5. Håper det blir mer Hawaii framover, slik at også andre kan vinne :). Eller som Sveinmain påpeker korrekt; det kan bli en hard kamp om den andre plassen framover i utsatte spill…….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: