PGs 17.mai tog på Jørpeland 2013

17. mai tog – og Preikestolen gamers. Kunne dette forenes? I mange år har vi i PG snakket om ideen om å delta i 17. mai-toget, men det hadde bare blitt med snakket. Peter meldte seg i år tidlig som leder for PGs 17. mai komite, uten at mye skjedde. Skulle det igjen bli bare med snakket?!? Men flere hadde tenkt samme tanken og etter en litt for lang spillkveld hos Hollender cirka 02.00 kom vi virkelig i det kreative hjørnet. Hvis vi skulle gå i tog skulle vi ha noe stilig som folk kjente seg igjen i. Sveinmain var inspirert av sine store idol Pet Shop Boys og foreslo noe de gjorde i Stavanger når de var der, sang med en kasse på hodet.

Hvis kassen var terninger ville folk kjenne seg igjen. Sveinmain lovet å lage en prototyp. Så ble paroler ble laget og sanger skulle skrives. Å lage Pet Shop kasser skulle vise seg å være vanskeligere enn først antatt, men en tom bruskasse reddet det hele. Gjennomsiktige gardiner ble kjøpt inn på Fretex, voksduk ble prikker på terningen, og et dusjforheng gjorde seg som plakater i tilfelle regn. Supersnekker Saulius lagde rammer til det og banneret vårt, og Marog fant frem kongekostymen sin fra Lancasterinnspillingen med Takras. Ant fant frem varmeskjolddrakter, eller svettedrakter som det ble, og Peter fikset kongekrone og sang. Ideen ble spredd og folk gikk mann av huse for å være med. 9 roller var tiltenkt og 9 stk ble vi! Dermed var det bare å gjennomføre. Men så var det sangen da! Det viste seg umulig å synge uinnøvde sanger med kostymer på hodet, så da ble det heller terningtrilling og Do they know its boardgametime at all i stedet! Knut dro opp med dansing og samba-bevegelser da korpset gikk like foran oss, og vi andre hev oss på etter beste evne. Det ble et paradetog med mye latter og smil langs løypa, noe som inspirerte til mer dansing og terningtrilling. Yatzy, stor stright, liten stright og hus ble laget underveis og ikke minst fygaren – armene ut som fly uten å holde kassen – et C moment. Til og med våre største skeptikere (de PG er gifte med) roste innslaget. Fremme på stevneplassen var vi så svette og slitne en aldri har vært i noe 17. mai tog noen gang. Men moro var det, selv om 17. mai komiteen var korrupt og nektet å gi oss seieren for beste innslag. Føler vi vant publikumsprisen, for makan tilbakemelding skal en lete lenge etter. En 6er på terningen fra kjente og ukjente, varmet et spillhjerte. Bare ett år til neste gang:-) Tusen takk til alle som var med: Robert, Black Ant, Linn, Marog, Hollender, Knut, Saulius, Peter og Sveinmain.

2 kommentarer til «PGs 17.mai tog på Jørpeland 2013»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: