17.mai spilling

 

 

Die Burgen von Burgund
Die Burgen von Burgund

6 ville delta på spilling etter et særs vellykket 17 mai tog (se egen bildespesial)! Det ble selvsagt litt prating om dagens tog og mest hvorfor PGs særdeles kreative innslag ikke vant. Det ble lansert flere konspirasjonsteorier, men det lønner seg sikkert å ha noen i komiteen. Men vi hadde også kommet for å spille. Robert hadde et stort ønske om å teste Burgund von Burgund, og fikk kjapt Peter og Hollender med seg rundt bordet. Mens Hollender forklarte reglene var Robert fortsatt i ekstase. En brettspillklubb med ekte babes hadde han ikke sett tidligere. Da han hørte at den ene har til og villmarksbad hvor det spilles, ville han flytte omgående. PG vokser altså!Men tilbake til spillingenm. Peter ville hevne seg etter at Hollender slo ham på målstreken sist gang. Robert utropte seg selv som underdog, men Peter og Hollender lot seg ikke

Situasjonen halvveis: ganske jevnt!
Situasjonen halvveis: ganske jevnt!

avlede og satte i gang poengsankingen. Peter ble startspiller og klarte å beholde denne fordelsmessige posisjonen resten av spillet. Peter hadde valgt et brett med mange små områder og tok en rask ledelse. Hollender og Robert hadde flere

Hollender brett på slutten.
Hollender brett på slutten.

større omtråder og halvveis i spillet var det bare noen få poeng som skilte alle. Peter stakk av med alle de brikkene som Hollender og Robert også ville ha. Hollender fullførte sitt store beiteområder og passerte Peter i runde 6. Både Peter og Robert hadde mange bonuspoeng for sine gule brikker, mens Hollender hadde hele 12 silverlings. Tellingen medførte en del spenning da Peter og Hollender skjønte at også denne gangen ville forskjellen være minimal. Hollender slo Peter med bare 2

Sluttresultatet!
Sluttresultatet!
Vant Burgund igjen
Vant Burgund igjen

poeng (212 mot 210). Robert endte bare 13 bak vinneren og var fornøyd med egen innsats  denne gangen. BvB innfridde igjen!

Åpen bar i Black Ants hjemmebryggeri hadde satt en god stemning i lokalet og Sun Sea & Sand var neste spill. Turistene ble hentet, resorts ble bygget ut og det hengt ut

Sun Sea & Sand
Sun Sea & Sand
Robert vurdere flytting til varmere strøk og PG!
Robert vurdere flytting til varmere strøk og PG!

skilt for å lokke backpackers. Hollender hadde gode muligheter til å fornøye strand- og vannturister. Barturistene fant sin vei til Robert, mens Peter hadde litt av alt. Etter 8 runder var det telling og viste at Hollender hadde bygget det beste feriestedet.

1.Hollender 42 2.Robert 37 3. Peter 33

De andre 3 var lit i villrede før

Resortbuilder Hollender
Resortbuilder Hollender
Wallenstein gjorde comeback i PG.
Wallenstein gjorde comeback i PG.

Vegard dro frem Wallenstein. Reglene var litt smårustne, og vi måtte starte 2 ganger da vi glemte å fjerne landene ved 3 spillere. Det ble litt snill kriging i begynnelsen, men så yppet noen litt og dermed var krigen i gang. Vegard hadde de mest populære områdene og med uflaks i tårnet slet han skikkelig på brettet. Etter 1. året ledet Sveinmain med 4 poeng på Black ant og 10 poeng på Vegard. Det var mange attraktive tomter på brettet eterhvert og det gjaldt å forsvare disse med nebb og klør. Men krigene kom alltid først opp og dermed var det vanskelig å bygge opp gode forsvar. Så skjer katastrofen, en gjenganger i PG. Kampglasset brikkene legges i ble plutselig flyttet og et helt likt ett med Tyrkisk

Wallensveinene samles mot Vegard
Wallensveinene samles mot Vegard

peppervodka i bunn står der. Brikkene hives oppi og tømmes i tårnet. Noen brune

Handicapfaktor med Klistertårnet!
Handicapfaktor med Klistertårnet!

dråper og klissete kuber kommer ut. Dramatisk stemning, men lite å gjøre med. Vi fortsetter, og Sveinmain holder stand selv om Black ant på elegant vis rapper 6 poeng fra Vegard på slutten. Han vinner med Black ant på en solid 2. plass. Vegard

Den yngste Wallensvein slår til!
Den yngste Wallensvein slår til!

vant sisteplassen med mest brikker i tårnet, noen av de godt fastklistret.

Natten ble avsluttet en alltid morsom runde med Ave

Slagmark i SAve Caesar
Slagmark i SAve Caesar

Ceasar. Mye blokkade og høy plagefaktor førte til at bare t av 6 spillere kom i mål. Peter vant, mens Robert som hadde ligget sist hele spillet kom i mål og passerte flere ofre som stoppet bare noen få felt før målstreken.

Sent på natten kan Peter endelig juble!
Sent på natten kan Peter endelig juble!

 

2 kommentarer til «17.mai spilling»

  1. Haha, den med kampglasset er klassisk! Bruk de samme glass/kopper til å ha smådeler i som til å drikke av, og katastrofen er garantert. Og så tyrkisk peppervodka, da gitt!

  2. Aiaiai, godt vi har et ekstra «Wallenstein» hos meg med ekstra tårn: Shogun! Bildesepseial, hvor finnes den?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: