Det onde Hollenderiet vs Takras

Det er ikke kjedelig å komme til Hollender House. Oscar åpnet døren akkurat idet Takras løftet foten mot dørtrappa. «Velkommen!» sier han ivrig. «Er det et kart du har der?» spurte han, og henviste til den lange papirrullen Takras hadde under armene. Han visste allerede at dette handlet om Star Wars, men ikke hva det var på kartet. «Det er stjerner!» ble konklusjonen. Og riktig så, dette var et stort bilde med verdensrommet som bakgrunn, til bruk i spillet som Oscar har ventet lenge på å prøve igjen, nemlig Star Wars: X-Wing Miniatures Game.

Denne gangen ble Takras rebellene, med 3 A-Winger og 1 X-Wing, mot 2 TIE-fightere, 1 Firesprey og 1 TIE Advanced. 100 poeng nøyaktig på hver side. Tidligiere erfaringer med rebellene er at de lett taper mot imperiet, så dette var en gyllen sjanse for Takras for å teste ut denne teorien. Men allerede fra starten av var hellet ute for Takras, slik at oddsen allerede da ble mot hans favør. Oscar triller 3 kritiske på ett kast, og Takras hadde ingen sjanse da to av dem gikk rett gjennom skjoldene og sendte skipet på skrothaugen.

Takras var fast bestemt på å ta ned Boba Fett, men med bare 2 skip igjen var det vanskelig å navigere seg forbi Darth Hollenders styrker. Men takk og lov for hans terningresultater, slik vi kjenner Hollender. Men Hollender hadde et ess opp i ermet; Alfred! Han kom til unnsetning og trillet for sin læremester. Da gikk det straks dårligere for Takras Skywalker. Men Oscar Fetts bevegelser var forutsigbare, og Takras fikk inn en del kritiske treff. Takket være A-Wingens Boost-egenskap var Kraften stor med ham, særlig da Darth Vader svingte forbi skipet med ryggen mot ham. En siste sjanse for Takras, men Oscar Fett klarte å sno seg unna treffene. Så var det enden på visa for Takras’ siste skip.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Takenoko
Takenoko
Nærbilde av flotte komponenter
Nærbilde av flotte komponenter

Etterpå ble det en runde med det sukkersøte spillet Takenoko. Takras har hatt dette med veldig ofte, men det blir aldri spilt. Kanskje fordi forsiden av spillet består av mange lyse farger – deriblant rosa – og en søt liten panda med paraply? Det får forbli et mysterie. Alfred, Oscar, Takras og Hollender fikk hver sine oppdragskort og rundene gikk lynraskt unna. Vi begrenset oss til 5 oppdragskort før vi ble ferdige, og det tok ikke lange tiden. Alfred hadde skjønt dette tidlig, og Oscar med. Og i kjent stil kom det mange spørsmål fra Hollender i et spill som har enkle regler. Takras overrasket med 3 kjappe oppdrag og avsluttet spillet, men de andre fikk en siste handling. Hollender klarte også 5 oppdrag like etterpå og overrasket like stort, men hadde mye mindre poeng. Oscar og Alfred hadde også en del poeng på lur, så denne runden løsnet alt sammen for alle. Det ble tie-breaker på 21 poeng mellom Oscar og Takras, hvor Takras hadde flest panda-poeng og gikk bort med seieren.

Targi
Targi
Vinnerstammen
Vinnerstammen

Til sist ble det ikke Tori, men Targi. Dette elegante tomannsspillet fortryllet Hollender sist gang, og han var ivrig på å prøve det igjen. Litte regeloppfriskning måtte til, selvsagt. Dette spillet er godt variert og virker nytt fra gang til gang. De samme stammekortene dukker aldri opp likt fra spill til spill, og det er vanskelig å vite hva som kan komme eller i det hele tatt hva motstanderen din kommer til å finne på. Takras fikk tak i gull enkelt ved å snu kort for en tilfeldig vare. To ganger på rad. Resten av spillet brukte han mye krefter på å forhindre at Hollender fikk tak i gull. Men til gjengjeld hadde Hollender veldig mange ressurser foran seg til å kunne veksle. Begge fikk fylt opp stammene godt og det var ikke lett å se hvem som kom til å vinne. Takras hadde mange frittstående poeng, mens Hollender hadde poenggivende stammekort. På slutten hadde Hollender glemt at det var en siste Überfall og mistet 3 harde poeng på den måten. Sluttelling endre med Takras på 33 mot Hollender 32.

Nok en flott kveld med ivrige gutter og hyggelig verskap.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: