3 «likes» av 3 mulige!

En   åpning
En Maximillian-åpning

Magnus Carlsen hadde vært i Strand kommune, og satt å spilte sjakk i Stavanger konserthus. Sveinmain og Robert ville ta turen dit, men flott vær gjorde at Sveinmain og Robert tok turen til Jørpeland Torg 18. mai for å handle, titte og nyte sommeren på Jørpeland Torg. Robert hadde ikke sett Torgsjakken, og den måtte selvsagt tas i nærmere øyensyn. I tillegg fikk den seg en vårvask som så absolutt trengtes. Arbeidsfordelingen var god da Sveinmain vasket brikker og Robert satte de ut på Torget. Det måtte 6 runder med Stein, saks og papir for å få en vinner om hvem som skulle få de hvite brikkene. Ingen ville ha bakdelen med svarte brikker som vi har lest Carlsen og co sliter med når de spiller. Mange sider taktikk hadde blitt studert på forhånd og

Ikke lett å få oversikten alltid...
Ikke lett å få oversikten alltid…

Sveinmain åpnet med en typisk Aredondo, bonde til E3. Robert svarte med en Maximillian, bonde til E5. Vet ikke om dette preget kampen, men Robert gav jernet og etter 6 trekk ledet Sveinmain, da Roberts løper og hest var tapt. Sveinmain begynte å spille japansk, i kjent kamikazestil, og presset Robert såpass at han kun hadde en siste plass å flytte kongen. Men så skjer det som Carlsen aldri klarer. Vips så forsvant en hvit hest, så en hvit løper, og ikke nok med det, den hvite dronningen fikk også det travelt med å forlate spillet. Nedbrutt, men ikke resignert da alt kan skje i Torgsjakk, gav Sveinmain aldri opp. Og med 2 forbipasserende damer som alle kom bort og skrøt av torgaktiviteten og far og sønn på sykkel som også likte det han så, gikk kampen videre. Men kamikazen fortsatte og ikke lenge etter hadde Robert ryddet brettet for hvite brikker. Kun to muligheter igjen for Sveinmain. Enten 50 trekk med kongen, eller remis. Det siste var mest sannsynlig, hvis det overhode er mulig.

Robert under hardt press!
Robert under hardt press!

Sveinmain prøvde å psyke ut Robert til å gjøre feil, men med 3 dronninger og et tårn ble det en enkel jobb, og Robert fikk hevn fra Ikeachess 2003 sist Sveinmain og Robert spilte Torgsjakk. Men med såpass med «likes» og blide folk blir det nok ikke 10 år til neste Torgsjakk duell mellom disse to på Jørpeland. Sjakken står nå der nyvasket og klar til alle som vil prøve seg, og på kjøpet dukker det garantert opp «likes» og smil fra forbipasserende. Bare prøv:-)

I torgsjakk finnes det kun en vinner...
I torgsjakk finnes det kun en vinner…

2 kommentarer til «3 «likes» av 3 mulige!»

  1. Dere får en «like» av meg også 🙂 Synd det ikke ser dagens lys oftere enn når noen fra PG føler behovet. Men det er vel den sorgen vi må ta med oss, siden de fleste gangene man har tid og lyst å spille, for min del oftest er utenfor butikkens åpningstider.
    Og der har du et bilde Robert kan henge opp på veggen sin 🙂

  2. Skal få kopiert opp nøkler slik at alle i PG som ønsker det kan ha sitt eksemplar og bruke sjakken også utenom butikkenes åpningstider:-) Bare minn meg på det!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: